Egyetértek Angel001 és Zsebkuty kérdésével, engem is érdekelne, vajon miért nem tetszett Kos? Többre, szebbre számítottatok, esetleg a szállás vagy a part nem volt megfelelő?
(Zárójelben, én bizony szeretem ezt a szigetet - is - és ha minden összejön, szeptember elején harmadszor is eljutok oda).
Sziasztok!
Kedves MALECZ és a többiek!
Ha nem tetszett a sziget,akkor is írhattok nyugodtan,várjuk a tapasztalataitokat!
Vagy már nem érdekes,addig volt az,míg ki nem mentetek???
Sajnálnám nagyon!
#1710882011-07-26 20:25:56 Válasz a #171044. hsz-ra
nem tetszett,???mi volt a baj????
hát kiváncsi leszek,mert mi tavaly voltunk koson,idén pedig rodoszra megyünk,azt mondják a két szigetben sok a hasonlóság!!!
nekem nagyon bejött kos,van valami olyan hangulata amit nem biztos hogy más hely is meg tud közeliteni!!!!
mi 4 nap alatt bejártuk a szigetet,és szinte nem volt olyan hely ami nem tetszett volna:-)
#1710392011-07-26 14:21:18 Válasz a #171007. hsz-ra
Sziasztok !
07.11-én jöttünk haza kos-ról. A Pyli Bay hotelben voltunk 2 hétig. A szálloda jó, minden nap van takaritás, a kaja nagyon izlett, változatos volt és volt miben válogatni. A szálloda nagy területen van és két egyforma medencéje van.
Sziasztok! Én tavalyelőtt voltam Koson és nagyon tetszett. A főváros nagyon kis hangulatos hely, kevés látnivalóval de nagyon aranyos. A kikötőben számtalan hajó áll és be lehet fizetni a különböző programokra, ott alkudni is lehet. Mi egy erdélyi sráccal mentünk hajókázni.
Amit nem lehet kihagyni: feltétlenül meg kell nézni a meleg vizű "forrást", hajnalban érdemes odamenni, mert hőségben nem túl élvezetes....
Nekem nagyon tetszett Antimachia, ez egy romvár amit útközben találtunk, az egyik oldalról tök szép kilátás nyílik a tengerre.
Ziát is érdemes megnézni a naplemente miatt, vannak kimondottan a panorámára berendezkedett éttermek, nagyon finom tintahalat és frissen facsart gyümölcsleveket adnak.
Ha jó partot keres az ember, szerintem azok nem a szálloda környékén vannak hanem -ha jó emlékszem - valahol dél-nyugat felé. Ilyen pl a Paradise Beach és környéke. Gyönyörű öblök találhatóak ott de étterem meg közért nincs úgyhogy oda érdemes vizet meg némi ennivalót vinni.
Egyébként pedig ha valamelyikőtök kíváncsi pár fotóra,folyamatosan felteszem az iwiw-re,megnézhetitek.
Szekeresné ,,MÉSZI"Andrea vagyok,biztosan megtaláltok,van sok más kép is és lesz is!
Sziasztok!
#1691512011-07-09 15:10:27 Válasz a #169097. hsz-ra
Kedves hajdunem!!
Egy példa:szerdán reggel 10előtt pár perccel elsétáltunk a kikötőig,máris egy kedves görög invitált a hajójára a 3sziget-túrára,ami mindennap megy,több hajó is indul,mindegyiknek más a neve és mivel fejenként 20Eu volt,amiben az ebéd is benne volt/5EU/egy kalymnosi tavernában,hát persze,hogy nem mondtunk nemet!
Mindegyik hajó 10.00kor indul 3sziget-túrára/Kalymnos,Pserimos,Plati-ami egy nagy szikla,csodás fürdési lehetőséggel a kristálytiszta vízben!/
A Laumzis-nál akartunk Rodoszra foglalni indulási napja előtt,de mondta a pasi,hogy már sajnos csak a jövő hetire van hely,de mivel mi 2hétig voltunk,hát elfogadtuk!
Érdemes 8körül kimenni,begyűjthettek pár papiruszt és eldönthetitek,kivel akartok menni és hova...minimális nyelvtudás elég,angolt mindenki tudja/oroszt is /
A kikötővel szemben is van egy kicsi utca/nem lehet eltévedni,nagyon kicsi a város/rengeteg helyi utazási iroda van,mi az Adris-Travellel dumcsiztuk le Symit,háztól-házig leszerveztek mindent...Meg kellett mondani,melyik szállodában laksz,indulás előtt vagy buszt vagy taxit küldenek érted,a kikötőig visznek,kezedbe nyomnak egy papírt,megmutatják,melyik hajó visz,aztán regisztrálod magad a hajón,kapsz egy ,,beszálló-kártyát",amit elteszel és ha pl.Panormitisen megálltok,egy órán mutatják,mikorra kell visszaérni a hajóra,ott újra bemutatjátok a kártyát...nem is kell nyelvtudás,minden megy magától!Hazafelé vár a taxi vagy a busz a kikötőben és elvisz ,,hazáig"!
Szervezésben lehetne mit tanulni tölük!!
A kirándulásokat mi is saját szervezésben szeretnénk megoldani. Tapasztalatod alapján, ha korán kimegyünk a kikötőben, aznapra már tudunk helyet foglalni a kirándulásra vagy csak másik időpontra? Esetleg érdemes előtte felkeresni egy helyi utazásszerzvezőt, hogy tutira legyen helyünk?
Előre is köszönöm a válaszod
#1690602011-07-08 11:45:51 Válasz a #168877. hsz-ra
Kedves Malecz!
Idén nem mentünk Nysirosra,de csak azért nem,mert tavaly voltunk és idén másfelé is kacsingattunk!
Tavaly a Necki szervezésében voltunk,de idén már mindent magunk intéztünk.A kosi kikötőben invitálni fognak titeket Nyirosra is pl.Laumzis-nál
keddenként megy a Stefamar L nevű hajó...és szerdánként a Nissos Kos nevű,aztán szombatonként is megy a Nissos Kos-nevű.Nem tudom,mennyi,gondolom töredéke,mint a necki útja,ami tavaly 45Eu volt/fő.Indulás 08.30kor,visszaindulás a szigetről 15.30.Az út cirka másfél óra.MINDENKÉPP ajánlatos megnézni Nysirost,ha valaki Kosra megy!
Nézd meg az oldalukat:
www.laumzis-cruises.gr
Kíváncsi leszek a szállásra, a keresés elején még jó véleményeket találtam, utána már megoszlóak voltak. Bár szerintem nincs olyan szállás ami mindenkinek tetszene
Kedden néztem a bud.hu -n a Kos-ra induló és érkező gépek idejét, mert minket már 1 hónapja úgy informáltak a neckinél, hogy 18.50 helyett 22.00 óra lesz az indulás. Na mondom hurrá
Most hétfőn elméletileg 19.01-kor szállt fel a 18.50 helyett, és ami jött éjfél után landolt 9 perccel a 00.10 helyett. Ha ennyi csúszás lesz csak, akkor nem panaszkodom