#1845832012-05-17 17:35:04 Válasz a #184515. hsz-ra
Szia Árpi!
Tavaly csak aludtunk és még Görögországban nézelődtünk, de ha dél-Szerbiában van olyan látnivaló, amit érdemes megnézni, engem mindenképp érdekel, akár épített, akár természeti. Tudsz ajánlani valamit?
#1845152012-05-17 09:15:03 Válasz a #184481. hsz-ra
Szerbiában is vannak szép helyek, van itt is mit látni, csak persze mindég az a kérdés, hogy az ember csak alszik egyett, vagy szeretne valamit látni is....
Thessalonikiben azért láttam párat és amiről tudok az Korinos. Sajnos csak ennyit tudok Görögben,remélem valaki hasznát veszi majd az infónak. Szerbeknél sok van nagyon,szóval nekem is ez a tapasztalatom.
Aki mostanában volt ki vagy megy ki és van tapasztalata a szerb és macedón benzinkutak közötti árkülönbségekről az jó infó lehetne. A macedón dénár és szerb dinár között most nagyobb a különbség talán és mivel euróban fizetünk Macedóniában érdemes lehet tudni a különbségről. Bár személy szerint a kaszinónál még akkor is tankolnék görög előtt,ha Szerbiában és Macedóniában egy áron lenne az üzemanyag. Görögben ugyanis horribilis árakon van.
#1844982012-05-16 22:20:14 Válasz a #184484. hsz-ra
Szia lpg-t lehet kapni a Szerbeknél szinte minden kúton bár Nis után csökken a felhozatal. A Mac-iknál is van bőven kút, nem kell külön keresni a kútoszlopot mert a benzin,gázolaj mellett van álltalában. Azért vannak kivételek.
Görögben más a helyzet ott reklámozni szokták mert igen kevés a kút. Viszonylag pontos segítséget jelenthet a: Poiplaza.com itt van kb120 kút Görögben. Egy biztos Sarti előtt talán 70km-re van 2 kút (1km-en belül lefelé menet a jobb oldalon) az egyiknél lehet kártyával is fizetni (tapasztalat)
Mindenhol a kutas tankol és nem kell másmilyen adapter.
"sziasztok.lpg-s tapasztalatokat várnék,vannak e gázkutak az autopályán sarti fele srb ,macedon görög országban?a csatlakozo a magyarországon megszokott e vagy venni kell adaptert?innám szavaitok:D "
Mi tavaly Leskovácon aludtunk - Villa Mitic - nem olcsó, de kifogástalan volt, a tulajdonos egy nagyobb darab szerb, olyan 60 körüli, kedves - rendes, kicsit sunyi, az ember azt gondolja tuti maffiózó volt Szóval semmi gond nem volt vele, nem volt olcsó, de végülis csak 4 csillagos helyi szinten. Tehát tavaly nem siettünk haza Eviáról, de jobbára ismert görög helyeken álltunk meg : Leptokáriában ettünk, majd Tembi völgye, csak este 9-re értünk Leskovácba. Idén valami újabb programot kellene találni a haza útra, valami tartalmasabbat, ezért gondoltam Bulgáriára. Eddig soha nem aludtunk se oda se vissza, oda most se tervezem, de tavaly jó volt kipihenten hazaérkezni.
Mi is eljátszottunk a gondolattal, hogy hazafelé alszunk valahol. Tavaly reggel indultunk haza és nem is lett volna gond, ha simán átérünk a határon, akkor éjfélre itthon is vagyunk. Így viszont aludni kellett egyet kecskemétnél. 5 órás volt az átkelés Röszkén
#1844682012-05-16 19:59:51 Válasz a #184467. hsz-ra
Még annyit, hogy nekem nem volt problémám a határátkelésnél, alig kellett valamit várni, azt is inkább a görög határon, de gondolom, itt is vannak inváziós időszakok, aminek érdemes előre utánanézni valahol.