#1020712009-05-28 12:53:57 Válasz a #102066. hsz-ra
Szia!
Szerintem életében nem járt még Görögországban sem cikk írója sem az OEK szakembere?
Tényleg nagy baromság amit írnak! Olyan tiszta tengervizet még sehol nem láttam (Horvátország kivételével) Európában mint Hellaszban.
Véleményem szerint ez valami gyógyszerlobbi. Biztos sok a hepatitis és más betegség ellen adható védőoltás, túl szeretnének adni rajta mielőtt lejár a szavatosságuk és ki kellene dobni. Ráadásul a veszélyes anyag megsemmisítése nem is olcsó mulatság!
Mi csapvizet nem szoktunk inni Görögországban... mindig palackozott vizeket veszünk. Lehet hogy nem lenne semmi bajunk, de inkább nem kockáztatunk, meg eléggé érzékeny a párom gyomra na meg az enyém is...
Mi csapvizet nem szoktunk inni Görögországban... mindig palackozott vizeket veszünk. Lehet hogy nem lenne semmi bajunk, de inkább nem kockáztatunk, meg eléggé érzékeny a párom gyomra na meg az enyém is...
Én sem csak sört mytost, ouzot ill üditött, fogmosáshoz pedig a párom szokott vizet forralni
Hát lányok és fiúk!
Én minden további nélkül meg szoktam inni kint a vizet.
Ha hoznak a frappém mellé akkor szt is meg szoktam inni igaz nem mindet csak annyit amennyi jól esik a kávé mellé.
A tengere herkentyűket meg egyenesen Ímádom
aki ilyesmit leír, ill. közreadja aztat nagyon jól el kellene verni, persze csak verbálisan, mert kezet nem mocskolunk ilyen károsanyagközreadóhulladékokkal akik csak a nyaralásunkat akarják elkeseríteni, de innen is üzenem nekik (direkt kis "n"-el) hogy mossanak szájat meg azt a csökött agyukat, mielőtt ilyesmit közre adnak
ja és nem sikerült megfélemlitenetek tudatlan sötét, tudatos környezetszennyező, szegénylelkületüek
Akkor nem csak nekem van olyan szervezetem, hogy a fogmosás csapvizzel nem okozott gondod Göröghonban. Valamint a víz ivás és az étkezés sem
Ráadásul tavaly Dionban a parkban lévő csapkutakból ittam remek hideg, hűsítő vizet és még ma is itt vagyok fertőzésmentesen
9 éve járunk Görögországba, Vrasnától, Korfun, Zakynthoson át Tolóig, én mindenütt ittam csapvizet /bár itt-ott elég pocsék ízűt/, soha semmi bajom nem volt. Ez a víz dolog ugyanaz, mint a "jótanácsok" a vízbe való gumipapuccsal, stb.
Szerintem életében nem járt még Görögországban sem cikk írója sem az OEK szakembere?
Tényleg nagy baromság amit írnak! Olyan tiszta tengervizet még sehol nem láttam (Horvátország kivételével) Európában mint Hellaszban.
Véleményem szerint ez valami gyógyszerlobbi. Biztos sok a hepatitis és más betegség ellen adható védőoltás, túl szeretnének adni rajta mielőtt lejár a szavatosságuk és ki kellene dobni. Ráadásul a veszélyes anyag megsemmisítése nem is olcsó mulatság!
Húúú, de egyetértek veled!
Itt már szinte mindent ez az üzleti érdek vezérel!
Ha nem is issza az ember a csapvizet (mert itthon én kerülöm), minimum szűrt vizet! Azért abban fürdünk, azzal mosunk fogat, gyümölcsöt, abból készítjük a jeget ...
... és igen ott kint is ezt tesszük.
Ezzel nem kockáztatunk semmit, a víz tökéletesen megfelel Görögországban!!!
Azonban az alapvető (itthon is) higienia betartása
fontos: Moss kezet, tatsd tisztán a környezeted, ...
Emléxem: A Balatonnál ittam, bolti hűtőből kivett, dobozos sört, miután egész nap vezettem, nagyo jól esett és nem bírtam várni, csak úgy dobozból. Meg is lett az eredménye a doboz nyamizásnak! Most akkor marasztaljam el Magyarországot? Alapvető hibát én követtem el (meg aki előttem hozzányúlt a dobozhoz).
Ja és ugyan ezt elkövettük Skiathos-on is, csak ott nem lett semmi bajunk, jééé!
Aki pedig nem iszik a Panteleimonas-i források vizéből, az nem is tudja mit hagy ki. Hiszen itthon a források rendesen megcsappantak a bányaművelések miatt (nem igen van mit inni).
#1023372009-05-29 20:00:36 Válasz a #102157. hsz-ra
Vegul is igy is lehet nezni a dolgot. Magaddal szursz ki ha csapvizet iszol es papucs nelkul lepsz a sunibe. Mi akik itt elunk nem isszuk a vizet egyaltalan...egy evben tobbszor bevizsgaljak a vizet es van amikor kozelit az elfogadhatohoz, de most eppen ihatatlan...