#1055302009-06-20 19:51:52 Válasz a #105525. hsz-ra
Szia Andi,
Neked is köszönöm szépen!
Igen látom, épp most olvastalak a blogban! Sajnálom, hogy a vacak idő miatt haza kellett jönnötök, és hát sajnos itt sem jobb... itt ma kezdődött ez a pocsék hideg és eső. Mi meg is szökünk előle... Aztán nemsokára hozok egy kis Görögországot!
Sziasaztok ! Mostanra már össze állt az útitervünk. Egy napon gondolkozom csak. Kardamilyből -Pylos-Voidokilia. Egész nap strandoljunk ,megnézzük a Neokastrot,a Paliokastrot , vagy erre elég fél nap? Délután pedig irány Methoni,és Koróni? Nem lesz még egy külön napunk Methonira és Korónira, most úgy érzem,hogy az öböl ésPylos fontosabb. Nagyon vonz hogy fölmásszak az öbölből a várba.Ez mennyire durva?Mennyi időt vesz igénybe? Valaki próbálta már? Vezet fel út? Viszont ha kimarad Methoni az nagyon fogom bánni? Szóval nem tudom eldönteni, hogy hamburger vagy hot dog ! Az a baj hogy én mingíg a Nyugati oldalon spórolok ,pedig nem érdemli meg.
Szia Kokszi!
Kardamyliből Kalamatáig kb. egy óra az út. Ha körbe mész a félsziget körül, akkor Pilosig még jó két óra, ha átszeled a félszigetet, kevesebb. Mi nem mentünk fel a Voidokiliából a várromokhoz, de vezet fel ösvény, elég meredek. Meg lehet mászni, láttam fotókat fentről, eszméletlen látvány a mértanilag szabélyos alakú öböl. Én felmennék másodszor, ha ott lennék és lenne időm.!
Szerintem, ha csak egy fél ótár fürödtök a Voidokiliánál, akkor belefér egy napba az, amit tervezel Koronival stb..
Methoni nekem nagyon tetszett. Bár sokan negatívan beszélnek róla, mert nincs karban tartva, büdös, vizeletszagú hely, gazzal van benőve...de engem a méretei lenyűgöztek. Jó fél óra elég rá, ha csak körbejárod. Szerintem a komplett program elfér egy napban egy jó korai keléssel és késői hazaéréssel!
Üdv:
Andi
#1058352009-06-22 21:05:12 Válasz a #105828. hsz-ra
Methoni vára meglehetősen nagy területen fekszik, ahhoz idő kell bejárni. Mondjuk, szerintem, nem annyira nagy durranás, meg nagyon elhanyagolt is. Vojdokiliát meg nem lehet otthagyni fél nap után! Én azt mondom, mindhez nem elég egyetlen nap. Persze végig rohanni lehet, de az nem az igazi.
#1058392009-06-22 21:23:00 Válasz a #105832. hsz-ra
"Jó fél óra elég rá, ha csak körbejárod."
Közel 4km az a körbejárás. Hááát félóra alatt jól ki kell hozzá lépni-----30°C feletti hőmérsékleten.
------------
Nem az én dolgom, de komolyan nem értem, mi értelme egy ilyen utazásnak/nyaralásnak, ahol folyton rohanni kell, idő hiány, ütemterv, kapkodás??? Vagy csak mazochizmus?
Köszi a válaszokat ! Szia Triznyak! 19 napra megyünk ,oda-vissza úttal együtt! Ebből 3 nap viszonylagos rohanás lesz. Egyet értek veled csak lassan, módjával!De néha muszáj ,hogy így menjen le 1-2 nap. A beszámolódat olvasva ,neked is voltak ilyen napok! Nyomtatok le olyan napot amire ráfér ez a kategória! Ezt hozza magával a félsziget. Minden gyors nap nálam: min. fél nap lazítás ,strandolás ,este útközben vacsi. Ehez viszont jár a hajnali kelés. Valamit-valamiért! Imádom a görög kora reggeleket,az autóban tölteni, tudva, hogy elöttem egy újabb csodás nap! üdv. kokszi
Közel 4km az a körbejárás. Hááát félóra alatt jól ki kell hozzá lépni-----30°C feletti hőmérsékleten.
Mi kb. másfél órát voltunk ott. Bejártuk A-tól Z-ig minden "likát", és még a falakra is felmásztunk, csigát gyűjtöttönk, sokáig néztük a török bástyától a tengert...
A fél órát azért írtam, mert volt aki itt már jól elküldött engem valahova, hogy minek írok ilyeneket, hogy egy ilyen lepukkadt helyen az ember másfél-2 órát is el tud tölteni. Van aki szerint, vétek rá az időt vesztegetni. Döntse el mindenki maa, hogy tetszik-e neki ez a hely, érdemes-e rá hosszabb időt fordítania. Nekem megérte.
#1058532009-06-23 00:18:52 Válasz a #105842. hsz-ra
"Nyomtatok le olyan napot amire ráfér ez a kategória!"
Ez bizonyára az Olimpia-Epidavrosz dolog lehetett, azt bevallom, meg is bántam, nem gondoltam végig az elején. Hirtelen ötlet volt, mivel Olimpiát lényegesen hamarabb letudtuk, mint amennyire számítottunk.
Az út maga nem tűnt hosszúnak, csak kimaradt a számításból, hogy nem egy alföld az a vidék.
#1058552009-06-23 00:24:55 Válasz a #105843. hsz-ra
"mert volt aki itt már jól elküldött engem valahova, hogy minek írok ilyeneket, hogy egy ilyen lepukkadt helyen az ember másfél-2 órát is el tud tölteni."
Ha ezért "elküldött" valaki, annak nyaktól felfelé hibája van.
Nem hiszem, hogy bárkinek köze lenne ahhoz, hogy a másik mit akar hosszasan bámészolni, ha az neki úgy tetszik.
Szia Andi! Mindenképpen szeretnék felmászni az öböl fölötti várba. Ez most mint egy plusz program nagyon feldobott. Mint írtad legközelebb te is megteszed. Találtam térképet,ahol az ösvény is be van jelölve ,ahol fellehet jutni. Elég meredeknek tűnik!De a panoráma miatt most úgy gondolom, hogy megfogja érni. Methoni, vagy Koróni estleg Petalidi városa érdemesebb egy sétára, esti vacsorára? Kalamata kilőve ,ott már voltam,nem tetszett. Üdv:kokszi
Szia Kokszi!
Methoni faluját és Petadilit nem ismerem. Koroniban sem voltunk sajnos, csak megálltunk az úton egy fotóra, de az nagyon jól nézett ki. Hangulatos, meredek utcácskás, fehér kockaházas falu. Biztos jó hangulata lehet vacsihoz.
A várból készült fotót tettem fel úgy két éve itt valamelyik Peloponnészoszos topikba, nagyon szp a rálátás az öbölre, ki nem hagynám, bár a nagy hőség valóban ellene szólhat.