Az nem semmi. A nagyot én is kenem gyakran, bár őt nehéz kiszedni a vízből. A kicsire meg meglepően kevés kellett (mennyiségben) és ő kevesebb időt is töltött a parton, lévén nagyon vigyáztunk rá, nehogy túl sok legyen neki. De messze nem fogyott el ennyi.
Ugyan nekem nincs gyerekem, de ettől függetlenül át tudom érezni a helyzetet, ha egy szülő aggódik és félti a gyerkőcöt a veszélyes napsugaraktól. Csak elgondolkodtam egy pillanatra, hogy vajon az mennyire egészséges, ha "5 percenként" (mondjuk inkább: sűrűn) kenegetjük.
#1053622009-06-19 14:22:50 Válasz a #105352. hsz-ra
Biztos, hogy a túl sűrű kenegetés sem jó, nem szabad túlzásba esni, de a vízben akkor is leázik valamennyi naptej, ha azt vízállónak hirdetik, s a törölközés is ledörzsöl valamennyit. Egyébként ajánlások szerint egy felnőtt embernek egy tengerparton eltöltött nap során egy flakonnyi naptej biztosítana megfelelő védelmet, csak mivel elég drága, sokan spórolnak vele. Én nem szeretnék abba a hibába esni, hogy veszek egy drága naptejet, s azt hiszem, hogy az 50-es faktor majd megvéd akkor is, ha ritkábban és kevesebbet kenek a gyerekre. Valahogy meg kell találni a középutat, hiszen az sem jó, ha feleslegesen terhelem a gyerek szervezetét különböző vegyi anyagokkal, amelyek később ki tudja, milyen hatással lesznek rá. Amikor csak lehet, a gyerek mellé leszúrunk egy napernyőt, de ugye nem mindig marad egyhelyben, ezért annyira fontos, mit és mennyit kenünk a bőrére. Mindezt úgy, hogy azért élvezni is tudjuk a nyaralást, hiszen senki sem akarja végigaggódni az év két legszebb hetét. De valóban nagyon oda kell figyelni!
Sziasztok!Úgy volt,hogy csak jövőre utazunk (anyagiak miatt),de aztán kaptunk egy ajándék utat,és már idén augusztus végén mehetnénk.A gondom csak az,hogy a kisebbik fiam akkor 10 hónapos lesz (a nagyobb 3 éves múlt) és nem tudom elmerjek-e vele indulni?
Mi tavaly egy 9 hónapossal és egy nem egészen 4 évessel voltunk kocsival, és nem volt semmi baj velük. Nagyon jól bírták az utat mindketten és nagyon élvezték a nyaralást. Én felkészültem mindennel, mindenféle esetre, így nem is kellett aggódni, gondolok itt például megszokott kajára, gyógyszerekre. Szerintem ésszel (a kicsit például reggel-délelőtt és késő délután vittük csak a partra, a nagy egy kicsit többet lehetett, de délben meg közvetlen utána ő se) nyugodtan lehet velük menni, a gyerekek rugalmasak és okosak. Menjetek
Gondolom nem hülyeség miatt adják meg hány óránként kell kenni magunkat vagy a gyerekeket naptejjel. Ez az idő kb 2 óra. Tehát ha 2 óránként bekenjük akkor nagy bajt nem csinálhatunk. Ha esetleg többet van vízben vagy jobban aggódunk akkor szerin1-1.5óránként is kenhetjük a gyerkőcöket.
Ez alapján, akkor nem is kell több kiló naptej, mert egy kisgyerekkel úgysincs az ember kb3-4óránál többet lent. Mert pl reggel 8-9től 11-ig meg még mondjuk délután is pár órát.
Egyébként mi viszünk egy "nagy fehér pólót is a picinek(1éves) ami térd alá ér neki meg sapi így gyakorlatilag nem nagyon süti a nap.Persze lekenjük. de így ne kell óránként kenni.
#1068242009-06-28 19:01:16 Válasz a #106803. hsz-ra
Platamonas-ra mennénk,és autóval.A szüleim már jól ismerik az utat,ők fognak navigálni A gyerkőcöknek végül is tök mindegy hol vagyunk.Ha majd nagyobbak lesznek megyünk kicsit érdekesebb részekre is
#1068372009-06-28 20:47:33 Válasz a #106825. hsz-ra
Igen, a Peloponnészoszra megyünk nagy kalandba, foglalás nélkül Viszünk sátrat is, hátha muszáj lesz kempingelni, de inkább apartmanokat keresünk majd. Tavaly a Chalkidikin voltunk Olympiadán, akkor foglaltunk. Kisgyerekekkel nagyon merem ajánlani, tündérszép kicsi falu kristálytiszta vízzel, jó ellátással, és nem sok külföldivel, inkább görögök nyaraltak ott.
#1091442009-07-13 14:59:38 Válasz a #106870. hsz-ra
Szia Szirom!
Bocsi,hogy csak most írok,de el vagyok havazva.Mint azt most már láthatod a célállomás nei pori lett,bogobea-nál foglaltunk szállást!Nagyon izgulok Amikor a kicsivel voltatok a parton akkor mi vel foglaltátok le?Csak mert az enyém most már nagyon sertepertél és nem tudom mi lesz vele ott a homokban.Mindent a szájába vesz.....Anyum szerint vinni kéne neki a felfújhatós medencét , abban talán kicsit ellesz.Nem tudom,nálatok ez,hogy volt?