Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 571
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107439 Üzenet linkje2009-07-02 13:24:24 

Elafonissosra óránként jár a komp, minden egész órakor megy át a szigetre, félkor jön vissza. Mi csak egy éjszakát voltunk Elafonissoson, és előtte is elég későn délután érkeztünk csak meg, szóval a legszebb strand (Simos) fért bele egy kis időre, utána meg este egy másik (de az szerintem közel sem volt olyan szép - pedig amúgy az sem rossz icon_smile.gif ), amikor meg már sötét volt, akkor vacsiztunk a kikötőben. Szerintem kb. ennyi, amit csinálni lehet a szigeten, és egy nap elég rá. (Persze ezt lehet ismételni minden nap, én simán el tudnék egy hetet is tölteni úgy, hogy minden nap ugyanezt csinálom. icon_smile.gif )
# 572
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107442 Üzenet linkje2009-07-02 13:29:28 

Tudsz nekem segteni a tervem összeállításában?
1. nap: érkezés reggel Athénba, bérautóval rögtön utazás Paralia Astrosra (most nem Tolo, hogy legyen valami új is) icon_biggrin.gif
2-3-4-5. nap Paralia Astroson: onnan egy csillagtúra kirándulás a Parnon-hegységbe, egy nap hajókiránsulás Hydrára (ha nem megy onnan hajó, akkor Tolóból) és két nap pihenés (strand)
6. nap: továbbutazás Monemvassiába (útközben nem kell sokat megállni, nézni, mert dél felé a Parnon egy részét már bejártuk az előző napokban). Mennyi idő lehet kb. az út?? Odaérek-e úgy dél körül Monemvassiába, hogy a délután elég lesz még azt alaposan megnézni? Szállás Monemvassiában.
7. nap: Továbbutazás reggel Elafonissire, csak ezt a napot töltenénk ott, este ottalvással, másnap reggel
8. nap: továbbutazás Githioba, szállás, ahol ti is (két éj) (9.nap) környék megnézése
10. nap: továbbutazás Stoupába, 11-12-13-14. nap ott, pihenéssel és kirándulásokkal
15. nap továbbutazás Finikoundába, 16-17-18. nap: pihenés, kirándulások onnan
19. nap: fel, valahova északra Rio környékére, valahol ott szállás
20. nap: kirándulás a Vouraikos-szurdokba, alvás vagy ugyanott, vagy este tovább Athénba
21. nap hazarepülés Athénból

# 573
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107443 Üzenet linkje2009-07-02 13:33:09 

Kokszi, én is jó utat kívánok nektek és nagyon szép nyaralást!
# 574
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107445 Üzenet linkje2009-07-02 13:40:35 

Kokszi, én is csatlakozom az előttem szólókhoz, nagy szép nyaralást kívánok, és várom a te visszajöveteled és beszámolódiat is.
# 575
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107446 Üzenet linkje2009-07-02 13:41:50 

Szia Verka! icon_biggrin.gif

Látom, megjöttetek, ami Nektek nem volt nagyobb öröm gondolom, de nekünk annál inkább! icon_wink.gif Már nagyon várjuk a képeket (mikor teszed fel? icon_biggrin.gif ), tudom, az élménybeszámolóhoz még több idő kell, de már biztosan azt is írod, ugye? icon_rolleyes.gif

Addig csak egy kérdés, hogy ne nagyon hátráltassalak a munkában: még egyszer régen megígérted, írsz majd arról, milyen érzés úgy hazajönni Görögországból, hogy tudod, 2-3 hét múlva mész vissza... Szóval milyen??? icon_razz.gif

# 576
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107453 Üzenet linkje2009-07-02 13:57:32 

Hú, de jó kis terv! icon_smile.gif

Paralia Astros-Monemvassia hamar meglesz, nem olyan nagyon hosszú az út. Majd megnézem este a jegyzeteimet (a km-eket, a kiadásokat és néha az időket felírtam), de így fejből azt tudom, hogy Monemvassiából Kiveriig (ez Tolóval szemben van az öböl másik partján, tehát Paralia Astrostól még jóval északabbra) kb. 3,5 óra az út megállás nélkül. (Tehát Paralia Astrosig ennél biztos, hogy rövidebb.)

De mi közben megálltunk Kosmasban enni (jó sokáig), a Moni Elonis-hoz felmentünk (az a sziklán lévő kolostor, ami a régebben berakott helikopteres videón is volt icon_smile.gif ), aztán még vásároltunk is egy szupermarketben, meg már nem emlékszem, szóval mi rengeteget megálltunk útközben, nem beszélve a fotószünetekről, mert néha megálltunk csak úgy nézni a tájat, ahol volt valami szép part vagy ilyesmi. icon_smile.gif Így összesen kb. 6 órába telt emlékeim szerint a Monemvassia-Kiveri út, de biztos, hogy majdnem a fele megállás volt.

Ismered a ViaMichelin oldalát? Én azzal szoktam az útvonalat tervezni, nagyon jól használható, nekem bevált, általában teljesen jól becsli az útvonalakat, figyelembe véve, hogy hol mennyivel lehet menni (hegyek, szerpentinek stb. is). Most meg is néztem gyorsan: 3 ó 9 percet ír a Monemvassia-Astros útra. Szerintem ezzel nyugodtan számolhatsz, teljesen reális.

Monemvassiát mi szerintem töviről-hegyire bejártuk (nem sietve, sőt), és így kb. 4-4,5 órát töltöttünk ott. Monemvassiában fogtok egyet aludni? icon_smile.gif Hú, az nagyon hangulatos lesz! icon_smile.gif Bár nem tudom, mennyibe kerül, a Lonely Planet szerint kicsit ott húzósabbak a szállások árai (szemben Gefira olcsóbb a szárazföldön), meg a csomagok hordása is körülményes, gondolom, egyeztetni kell a tulajjal, hogy küldje ki a csomaghordó szamarakat vagy becigölni kézzel. icon_smile.gif

Elafonissosra szerintem jó így a terv, egy jó nagy strandolás simán belefér, akár több strandon is, este pedig lehet sétálni a kikötőben. Elafonissos és Monemvassia között kb. 1 óra lehet az autóút. (De majd megnézem ezt is pontosan.)

A Gythio utáni részt már nem tudom, de arra úgyis voltatok. icon_smile.gif Mi is szeretnénk majd elmenni a nyugati részre is valamikor, igazából az lenne az álmom, hogy a Meteóráktól indulva Delphin át jöjjünk lefelé, és a végén átkompozzunk Kythirára... icon_smile.gif De ehhez rengeteg szabadidő kellene, meg jó lenne talán saját kocsival megcsinálni... szóval ez még csak egy kósza gondolat, de jó játszani vele. icon_smile.gif

# 577
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107454 Üzenet linkje2009-07-02 14:04:43 

Kedves Verka!

Annyira jó, hogy te is ilyen megszállott és alapos vagy, ritka, hogy az ember ennyire odafigyelően pontos válaszokat kap egy fórumon. Köszönöm neked.

Tolo-Paralia Astros távolság 44 km (én ezt max. fél órás útnak tippelem). A Monemvassiáig tartót hosszabbnak gondoltam, a 3 óra megnyugtató.
Nem ismerem a ViaMichaelint, de nem nagyon szeretek programokat használni útvonaltervezéshez, hanem szeretem kinyitni a térképet, nézni a földrajzi viszonyokat és jó térkéen ott vannak a települések közötti távolságok is.

Nem, nem direkt Monemvassiában szállnánk meg, hanem valahol a parton fekvő városban, vagy kicsit távolabbi, nem nagyon ismert településen.

A Kolostorok és Kosmas a csillagtúránkban lenne és nem az Astros-Monemvassia útvonalon.
Az információid szerint jól terveztem. Akkor elég kell legyen az a délután Monemvassiára is és Elafonissire is.

Csak az északi résszel vagyok még bajban, azt még nemtudom, hogy legyen, meg azt sem, hogy maradjunk-e még 1-2 napot Athénban vagy sem?

Legutóbb vojandi szerkesztette (2009-07-02 14:37:55), összesen 1 alkalommal
# 578
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107456 Üzenet linkje2009-07-02 14:09:09  Válasz a #107446. hsz-ra Előzmény #107446

Szia Bea! icon_smile.gif

Készül minden, de csak lassan... már a képek szelektálása is nagyon sokáig tart, mert többet fotóztam, mint máskor... de szeretnék csak egy megnézhető mennyiséget megtartani. icon_smile.gif

Milyen érzés...? Hm, gondoltam ám hazafelé arra, hogy ezt kérdezted, és hogy majd valamit válaszolni kell, és előre azt gondoltam, hogy majd a szájam szegletében egy kis mosollyal ülök fel a repülőre, és tulajdonképpen alapvetően vidáman fogok arra gondolni, hogy hiszen nemsokára visszajövünk, és nem egy évre kell elbúcsúzni - de fura módon nem így volt!

Nem volt sokkal másabb érzés eljönni, mint tavaly, ugyanúgy maradtam volna még, ugyanúgy rossz volt az utolsó nap felkelni és végigcsinálni a reptéri procedúrát... talán már a reptéren amikor egy kikládi térképet lapozgattam (végül meg is vettem icon_smile.gif ), és láttam kiírva a Parosra stb. induló repülőket, akkor éreztem egyedül azt, hogy milyen jó lesz majd alig három hét múlva ugyanide visszatérni, amikor már nem hazafelé jövünk, hanem megint érkezünk, és átszállunk a mykonosi gépre... icon_smile.gif

És várakozás közben arról beszélgettünk, hogy milyen kár, hogy nem maradhatunk itt, hiszen a két időpont között ugyan minek is hazamenni? icon_smile.gif Ruhánk van, enni otthon is kell venni, meghúznánk magunkat Poros szigetén abban a jó kis apartmanban, ahol laktunk egy éjszakát, és várnánk a mykonosi gép indulását... icon_biggrin.gif

Szóval ilyen volt... vegyes, és kevésbé huncut érzés, mint amilyenre számítottam, és szerintem Te is erre számítottál, le merem fogadni. icon_smile.gif De Görögországból sosem jó eljönni... icon_smile.gif

# 579
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107462 Üzenet linkje2009-07-02 14:20:06 

Köszi icon_redface.gif , igyekszem alapos lenni általában.

Északi részen és Athénban mi az, ami még érdekel, amit nem láttatok?

Abban egyébként igazad volt, hogy 2 nap (meg az első este előtte) elég volt Athénra, utána jólesett már útnak indulni (bár az ott töltött idő is fantasztikus volt, de kutyául elfáradtunk az egész napos talpalásokban icon_smile.gif ).

# 580
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107463 Üzenet linkje2009-07-02 14:22:12 

# 581
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107464 Üzenet linkje2009-07-02 14:26:21 

Csak Diakofto - Vouraikos-szurdok. De maga az utazás más abszurd, fel Finikoundaából nagyon hosszú az út, azért gondolom aznapba már nem fér bele a szurdok. De hogy ez miatt érdemes-e ott valahol egyet éjszakázni, míg valaki azt mondta (azt hiszem Josza), hogy a szurdokban jelenleg csak szimbati napokon jár a kisvasút. (??)
Athénban konkrétan még a Likavittoszra mennék fel szívesen, de ezen kívül csak csellengeni, egyszerűen mászkálni lenne jó, esetleg a bérautóval még aznap kimeni a Sunion-fokra.

# 582
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107469 Üzenet linkje2009-07-02 14:44:34  Válasz a #107456. hsz-ra Előzmény #107456

Köszi a választ! icon_smile.gif Igazán hízelgő, hogy eszedbe jutott, mit is fogsz majd mondani! icon_smile.gif

Nem, nem voltam biztos benne, hogy csupa pozitív lesz ez az érzés, pont ezért kérdeztem ilyen megszállottan, elnézést is kérek a többiektől az offolásért! Tényleg értelmetlennek tűnik a hazajövetel, a sok felesleges procedúra, míg az ember végre újra visszatérhet, de még mindig fényévekkel jobb, mint végleg hazajönni, nem? icon_wink.gif Én is hiába mondogatom minden évben a tengernek az utolsó fürdőzés alkalmával, hogy "ne izgulj, jövőre is visszajövök", ettől még nem érzem sokkal jobban magam, csak ezzel próbálok vigasztalódni... icon_confused.gif És ezért nem szeretem elaprózni sem az utazásainkat, mert nekem már az is fáj, ha egy szép helyről kell eljönni, még akkor is, ha utána máris jön a következő... De szerencsés az, aki egy évben többször is búcsúzni kényszerül ettől az országtól, én akár minden hónapban megtenném, csak visszamehessek!!! icon_biggrin.gif

Szerintem itt mindenki csak örül, hogy a szokásosnál többet fényképeztél, hiszen ha meg is kell válogatni, akkor is több kép lesz a végén, majd meglátod! icon_smile.gif Emlékszem, tavaly én 150 képet terveztem a beszámolómba, a végére 272 lett belőle, kb. 2000 képből kiválogatva... Persze a legtöbb képen nálunk mindig a gyerek van, másnak ez talán nem olyan érdekes, csak nekünk, hiszen minden huncut nézés kicsit más, mint a többi, ezért is fényképeznek az anyukák olyan megszállottan még a tengerparton is, a tenger és a táj olyankor "csak" díszlet, de abból a lehető legjobb! icon_lol.gif
Akkor várok türelemmel... legalábbis megpróbálok icon_razz.gif - gondolom, nagyon sokan vagyunk még így... breakage       .gif icon_lol.gif

Addig is már előre kiss.gif a részletes, élményszámba menő beszámolódért! icon_biggrin.gif

# 583
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107480 Üzenet linkje2009-07-02 15:08:18  Válasz a #107463. hsz-ra Előzmény #107463

Jox, köszönet a várakozást megkönnyítő gyönyörű képeidért, és az egész Hellasz.hu-ért! icon_biggrin.gif
# 584
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107522 Üzenet linkje2009-07-02 18:05:28 

Sziasztok! Köszönöm szépen mindenkinek a jó kívánságokat! 1 nappal előrébb hoztuk az indulást . Pontosabban 1 éjszakával ,így a gyerek alszik és nem azzal nyaggat,hogy mikor érünk már oda! Meg talán a határon sem kell annyit várni ,mint nappal. Ma reggel 2óra várakozás volt,hát ez nem esne túl jól! Úgyhogy 8-9 körül indulás! Üdv .kokszi
# 585
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107524 Üzenet linkje2009-07-02 18:09:39  Válasz a #107442. hsz-ra Előzmény #107442

Szia Andi!

Tehát a pontos autós idők a jegyzeteimből:
Gythio-Vinglafia (ahonnan a komp indul Elafonissosra): 1ó 45p
Vinglafia-Monemvassia: 1ó 5p

Monemvassiában egész pontosan 4 ó 5p-et töltöttünk. icon_smile.gif

Monemvassia-Kosmas már csak kb. van meg, mert azt nem írtam fel, hogy mikor értünk Kosmasba, csak azt, hogy mikor indultunk el onnan... szóval kb. 1ó 30p lehet az út addig. Kosmastól Kiveriig pedig ha levonom a Moni Elonis-t, akkor kb. 2 óra marad, szóval az egész útvonal Monemvassia-Kiveri valóban 3ó 30p körül van, tehát Nektek Paralio Astros-Monemvassia kb. 3ó 10p lesz, ahogy fentebb is számoltuk.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 38 39 40 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu