Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 616
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108329 Üzenet linkje2009-07-07 19:38:15  Válasz a #108150. hsz-ra

Sziasztok!
Nagyon aranyosak vagytok, hogy így begőzöltetek Milostól! Nem csodálkozom! Tetszik,ahogy egymás között leveleztek leendő Milos-i nyaralásokról, szállásokról. Érdekes, hogy pl. Verkának Chivadolimni a kedvenc strandja. Babarnak és Babarnénak teljesen más a véleménye. De hát ez ilyen. Ízlések és pofonok.. Nekünk Plathinea a kedvencünk a strandokból és Firopotamos az egyéb helyek közül. Mivel mi autóval voltunk, ezért minden nap más strandon fürödtünk, ezért számunkra a szállás helye is lényegtelen volt. A számunkra szép strandokra többször is visszamentünk.
A szigeten eltöltendő idő szintén lehet vita kérdése. Ha rohanóra vesszük kb. 4-5 nap alatt meg lehet nézni, ha egy picit pihenni is akarsz a nézelődés közben akkor 8-10 nap kell. Aki nem autóval érkezik a szigetre, vagy nincs bérautója annak lehet, hogy Adamas a legideálisabb szálláshely, mivel vannak üzletek. Pachenában ahol mi voltunk még bolt sem volt. Chivadolimni egy part stranddal, házak és szállás nincs, még a Milos térkép szerint sincs, csak egy kemping.
Babarék

# 617
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108339 Üzenet linkje2009-07-07 19:56:12  Válasz a #108329. hsz-ra Előzmény #108329

Sziasztok Babarék! icon_smile.gif

Ó, beszélgettünk mi a milosi szállásokról és szervezésről már tavaly ilyenkor is, sőt Andi és pl. gabako, aki ritkán ír, már pár éve álmodozik erről a szigetről! icon_smile.gif Csak eddig közbejöttek más úticélok, de Ti viszont adtatok az álmodozásoknak egy újabb, igen erős inspirációt a gyönyörű képekkel! icon_smile.gif

Elafonissosra hogy mentetek egyébként? Az elég nagy kerülő volt, nem?

Így képek alapján nekem azért tetszik a legjobban Chivadolimni, mert jó nagy strand, nincs a vízben sehol kő vagy ilyesmi. icon_smile.gif Az külön tetszik, hogy egy ember sincs rajta a fotókon, tényleg még Chivadolimnin sem voltak, napközben sem? Pedig azt könnyű autóval is megközelíteni, nem kell sziklát mászni vagy gyalogolni miatta.

# 618
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108342 Üzenet linkje2009-07-07 19:58:50 

Nekünk az tűnt fel babrék fotóin, hogy a csodás öblök mindig fentről vannak fotózva. Nem lehetett egy leányálom a döglesztő melegben folyton valami hegyoldalra felkaptatni. Párommal pont azt beszéltük, hogy biztos annyi időt és fáradozást szántatok rá a csodás fotók elkészítésére, hogy fürdésre nem is marad idő. Nagyon ritka az olyan kép, ami magán (lent) a strandon készült. De ezáltal egy remek ízelítőt adtatok nekünk.
# 619
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108346 Üzenet linkje2009-07-07 20:08:14  Válasz a #108329. hsz-ra Előzmény #108329

Szia Babar!

Szerintem mindenkinek szüksége van bérautóra a szigeten, másképp nem lehetne megnézni azt a 70 strandot! icon_smile.gif Na jó, ha nem is mindet, de a legszebbeket és persze autóval megközelíthetőeket! icon_smile.gif Aki nem járt még ott, az csak a képek alapján tudja megítélni, melyek azok a partok, amelyeket mindenképpen látni szeretne, de csak ott tudja eldönteni, melyik valójában a legszebb. A kisebb öblök hangulata nem mindig jön át teljesen a képeken, míg a kristálytiszta nagy vizek látványa azonnal megdobogtatja a tengerimádó szíveket, s Hivadolimni is pont ilyennek tűnik a képeken, biztosan ezért vált sokunk kedvencévé. S talán nem is baj, hogy nincsenek a környékén szállások, mert így tovább meg tudja őrizni az eredeti hangulatát. Viszont én nem bánnám, ha legalább egy szállás lenne, aminek az erkélye a vízre néz, biztosan nem tudnék ellenállni neki! icon_wink.gif Főleg kisgyerekkel, hisz így bármikor leugorhat az ember úszni egyet, s ha ott laksz, sokkal jobban beleivódik az emlékeidbe a hely hangulata, s képek nélkül is hosszú ideig vissza tudod idézni. Más a part reggel, délben és este, mások a színek, más a hangulat. Én ezért szeretek a parton lakni, s onnan is lehet bárhová kirándulni, ahogy mindig is tettük.

Hivadolimnin mennyire lehetett érezni az erős északi szelet? Gondolom, a víz kevésbé hullámzott, mint a nyílt tengeren, de milyen volt ott strandolni?

# 620
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108356 Üzenet linkje2009-07-07 20:23:49 

A Hivadolimni nagyon szép a képek alapján, finom homok, tiszta víz, csodás színek, de nekem sem jön be igazán hosszabb ott tartózkodásra, mert túl tágas, nagyívű öböl (sok ember elfér ott) és a képek szerint eléggé sokan is járnak oda.

Nekem hiányoztnak Babarék képeiből a tenger felőli képek. Csomó strandot (a Penoramion található képek szerint) csak a tenger felől lehet elérni, látni. És pont ezek között vannak nekem a "legorgazmikusabbak" icon_smile.gif . Én mindenképp mennék egy napos szervezett hajókiránsulásra a sziget körül, de azok nem visznek oda, ahova én akarom, szóval vagy "kifizetnék egy révészt" icon_smile.gif (kibérelnék egy halászt pár emberrel együtt egész napra) vagy megpróbálnék motorcsónakot bérelni. A Kleftiko körüli részről nagyon hiányolom a képeket. icon_sad.gif
Babarékat nem ismerem, de az jön le a képekből, hogy kényelmesek, pihenősek és nem törik ki a nyakukat egy-egy eldugott helyért. Én viszont nem bírok eljönni egy ilyen szigetről úgy, hogy ne harcolnék meg a legnehezebben elérhető helyekért is.

# 621
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108359 Üzenet linkje2009-07-07 20:31:15  Válasz a #108356. hsz-ra Előzmény #108356

Hát pedig ahogy írták, elég sokat gyalogoltak meg másztak egy-egy csak gyalog elérhető strandért! icon_smile.gif Szerintem ezt semmiképpen sem lehet kényelmesnek nevezni! icon_wink.gif Kb. húszból egyen csinálják meg.

Sztem én sem tenném meg, nekem a "csakegyedülvagyok" érzése nem ér meg annyit, hogy egy olyan strandért sziklát másszak, ami "csak" ugyanolyan szép, mint egy másik, ami könnyen elérhető. icon_smile.gif Akkor lennék hajlandó mászni, ha sokkal szebb strand lenne, mint a többi. icon_smile.gif

Babarék Chivadolimnis képein azért csodálkoztam, mert én is úgy gondoltam, hogy egy ilyen szép és könnyen elérhető strandon sokan vannak, de mégsem... sőt, igazából az összes képen alig van ember, és nem tudom ezt mire vélni. Talán még nagyon előszezon volt, és eleve nem voltak sokan, vagy mindig korán reggel mentek fotózni? icon_smile.gif (Ó, olyankor olyan szépek a strandok, a színek... ez lehetne pl. egy magyarázat, de nem hiszem... icon_smile.gif

Egyébként meg a nagy strandoknak megvan az az előnye, hogy a sok ember is nagyon jól eloszlik rajta, nem lógnak egymás szájába, és mindenkinek van privát szférája, sőt, még egyedül is érezheted magad. Meg kialakulnak különféle szakaszok a strandon, napernyősök, nem napernyősök, a végén még akár nudista rész is stb. Mondjuk ez a több km hosszúakra vonatkozik. (Ilyen volt Krétán pl. Falassarna is, az egyik legjobb strand, ahol szintén ilyen gyönyörű a víz, és egy jó nagy strand. Imádtuk. icon_smile.gif )

# 622
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108360 Üzenet linkje2009-07-07 20:33:41  Válasz a #108356. hsz-ra Előzmény #108356

Ja, az előbb nem is láttam ezt a Chivadolimnis képet, most meg hirtelen előjött. icon_smile.gif Na szóval, ez nekem nagyon jó kis strandnak tűnik még így, ennyi emberrel is, nekem ez nem sok. icon_smile.gif Ott a kép alján van egy üres rész, ha most beleugorhatnék a képbe, akkor ott telepednék le. icon_biggrin.gif
# 623
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108363 Üzenet linkje2009-07-07 20:37:06  Re:

Verka írta:

Sztem én sem tenném meg, nekem a "csakegyedülvagyok" érzése nem ér meg annyit, hogy egy olyan strandért sziklát másszak, ami "csak" ugyanolyan szép, mint egy másik, ami könnyen elérhető. icon_smile.gif Akkor lennék hajlandó mászni, ha sokkal szebb strand lenne, mint a többi. icon_smile.gif

Ezt én kérdeztem is babréktól, de még nem válaszltak (hogy miért nincs ember). Én inkább korai-késői időpontra gondoltam, mint az előszezonra.

Az előszezonnak rengeteg előnye van. Hártánya, hogy bazi hideg a tenger és ez nekünk nagy gond, mert minimum 1-másfél órát szoktunk egy darabban snorklizni és olyankor belefagyok. Ebből a szempontból jobb a szeptember.

# 624
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108367 Üzenet linkje2009-07-07 20:45:15  Válasz a #108363. hsz-ra Előzmény #108363

Hát azért ők június elején voltak, az még nagyon előszezon. Hogy pontosan melyik napokat is töltötték Miloson, azt csak ők tudnák megmondani, mert eleinte azt írták, hogy 1-jétől foglaltak szállást 14 napra, de aztán később mégis az utazólistában már 6-ától voltak beírva, meg később is jöttek haza, szóval lehet, hogy csúszott az egész. Meg most, mikor visszajöttek, azt írták, hgoy végül csak 12 napot voltak Miloson.

De a lényeg, hogy mindenképp június első felében kellett, hogy a szigeten legyenek, és sztem olyankor ott még nagy a pangás. A Kikládokról sok helyen olvastam (na persze nem Santoriniről), hogy július-augusztus kivételével csönd van és nyugalom...

# 625
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108370 Üzenet linkje2009-07-07 20:48:58 

Június végére emlékszem a fórumbeírásokra,amikor Milosról írtak...de teljesen lényegtelen. A lényeg, hogy ha én ott vagyok, ne legyen sok ember! icon_smile.gif
# 626
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108383 Üzenet linkje2009-07-07 22:12:42  Válasz a #108359. hsz-ra Előzmény #108359

Én nagyon szeretem a kis öblöket is, mégis jobban megfognak a szélesebb panorámát nyújtó partok, ahol jobban érzem a tér, az idő és a tenger végtelenségét, ott még jobban érzem a szabadságot is, amiért Görögországba megyek, s erre én is leginkább Falassarnán jöttem rá, ahol talán az eddigi legszebb strandot övező panorámát láttam. icon_smile.gif Azóta még tudatosabban igyekszem olyan helyet választani, ahol valami hasonlót is találok, a fontossági sorrendben csak aztán jönnek a barátságos/különleges kis öblök. Persze ha találok valami igazán szépet, akkor könnyen elcsábulok, s biztosan így lesz ez Milos esetében is! icon_smile.gif

Az emberek száma engem nem igazán zavar, bár a kevesebb ember mindenképpen kellemesebb, az biztos! icon_smile.gif Milos azért is jó választás, mert rengeteg strandja van, így eloszlik a sok ember, s valószínűleg nem azok az utazók választják, akik végig csak a kedvenc partukon szeretik süttetni a hasukat, biztosan igyekeznek minél több partot felfedezni. Úgy látom, még mindig inkább az egyéni utazók paradicsoma, így nem kell olyan tömeggel sem számolni, mint az utazási irodák gyakori célpontjain. S addig ez így is marad, amíg nem építik be a partokat, hisz így nem gazdaságos az irodáknak ide utaztatni. Jó lenne, ha a milosiak nem lépnének a tömegturizmus útjára, s a mennyiség helyett inkább a minőséget választanák. Erre egyébként tényleg van esély, újabban egyre nagyobb az ellenállás a görögök részéről is a szép partok beépítéséval szemben, s az Internet elterjedésével egyre divatosabbá válik a saját szervezés is, így valószínűleg lesz elegendő vendég is a sziget kapacitására anélkül, hogy irodákat vonnának be az utaztatásba. Remélem! icon_wink.gif

# 627
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108402 Üzenet linkje2009-07-08 08:38:19 

Szia Bea!
A németek mindenhova utaztatnak, van olyan katalógus, amiben a szigetek fele szinte benne van, de Milos (és még sok másik paradicsom) még sem. Ennek az az oka, hogy az utazási irodát választó ember, kényelmet vár, és a repülős utakat részesíti előnyben. E kis szigeteknek igaz, van reptere, de a belföldi forgalomra kiépülve, melyek nem alkalmasak a hatalmas méretű charterjáratok fogadására. És ameddig ez így marad, hogy picik maradnak a repterek, addig a tömegturizmus sem fog oda eljutni.

Tegnap ajánlottam egy német lapot: http://www.kykladen-treff.de
Innen kiderül, hogy a kikládok hatalmas nagy érdeklődési kört vonzanak, köztük olyan szigetek is, amikről éppen nem is gondolnád, hogy bárki is odamegy. Aki elszánt az nem riad vissza az egyéni utazás okozta bonyodalmaktól sem. A Kikládok továbbra is maradnak az egyéni "szigetugrálók" paradicsoma...még egy jó darabig, effelől biztosíthatlak.

# 628
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108409 Üzenet linkje2009-07-08 09:00:25 

Andi,

valahol írtál arról, hogy körbehajóznád a szigetet. Adamasból reggelenként fél kilenc körül indul pl. a Delfinia vagy a Captain Yiangos nevű hajó. Este fél hétig tart a program. Elhajóznak Vani, Sikia(barlangok),Glaronisia,Sarakiniko,Arkoudes (Medve szikla) felé. Lehet fürödni Kleftikonál vagy Kalamonál, később Firopotamosnál vagy Platheniánál. Az ebédet Kimoloson tálalják. Kb. 50-65 €/fő.

# 629
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108415 Üzenet linkje2009-07-08 09:08:49 

Szia Döme!
Jó, hogy ezt kinyomoztad, köszi.
Valamelyik honlapon olvastam régebben, hogy sokan kibérelnek csónakot vagy csónakost és azzal lehet elmenni még ezeknél is kevésbé látogatott helyekre. Ha ott lesztek, és valahol véletlenül ilyet látsz reklámozni, akkor feljegyeznéd nekem?
Köszi
Andi

# 630
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108420 Üzenet linkje2009-07-08 09:40:38  Válasz a #108402. hsz-ra Előzmény #108402

Szia Andi!

Örülök, hogy Te is ezt írod, hiszen ha egy másik országból is így látod a helyzetet, akkor még nagyobb az esély, hogy így is van/lesz! icon_smile.gif Viszont nagyon sok múlik a milosiak döntésén, hiszen ha úgy döntenek, még több szállást építenek és megnagyobbítják a repteret, akkor az utazási irodákat is azonnal odavonzzák, s akkor hamarosan megszűnnek a tömegmentes állapotok is. Az a szerencse, hogy eddig ez nem történt meg, mert most már arra is van esély, hogy nem is fog, mert változnak az igények, egyre kevesebben lesznek azok, akik majd igénylik az utazási irodák közreműködését.

S most nehogy valaki azt higgye, hogy az irodás utazóknak akarok rosszat, de szerintem mindenképpen jó, ha maradnak érintetlenebb helyek is, mert így lehet választani, mikor milyen nyaralást szeretne az ember. Engem az sem zavar igazából, ha egy nagyon szép helyen sok az ember, mert számomra abban is van valami különleges, ha esténként nyüzsgő sétányokon sétálgathatok, de az is nagyon vonz, amikor az éjszakai látványosság csak a csillagos égbolt, mint például Xerokambosban Krétán. S jó váltogatni ezeket az élményeket, mert így változatosabbak lesznek az ember tapasztalatai, s jobban tudja értékelni mindkettő előnyét, hátrányát. Szerencsére Görögországban nagyon sok sziget van, s ha a helyiek igyekeznek megőrizni a szigetük identitását, akkor meg is marad ez a változatosság és az utazók választási lehetősége is, hogy olyan nyaralásuk legyen, amilyet valójában szeretnének. S irodákra is szükség van, mert sokak számára így kényelmes az utazás. A lényeg, hogy arra az egy-két hétre az ember igazán jól érezze magát, s legyen választási lehetőség, mikor milyen élményre vágyik az ember. icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 41 42 43 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu