Szia Firka!
Igen van Atlantik Adamasban. Ha sokat akarsz sorban állni csak akkor vásárolj ott. Ez a bolt akkora mint egy kis közért Budapestenesten. Mindenki itt vásárol, nagy a tumultus. Inkább menj 300 méterrel távolabb, ugyanazt megkapod, még lehet olcsóbban.
Hajókirándulás 2-féle van,ami Kleftikóba visz. Mindkettőnél van fürdési lehetőség a hajóról.
Az egyik Kipos-ból indul 2 beach-et néz meg, az egyik Kleftikó. Ennek az ára 15€/fő.
A másik Egész napos túra Milos körül ez 30€/fő, ez is megáll Kleftikóba.
Az első túrát 2 beach-ért 15€ áron kicsit sokallom. Akkor inkább a Milos körüli éri meg jobban. A beszámolóban írtam erről.
Ami az árakat illeti relatív. Mi tranzitszállásként Olympic Beach-on szálltunk meg, este besétáltunk Paraliába. 3€-ért már kínáltak egytál ételt. Itt ilyet nem fogsz találni.
Babar
3 euróért? Wow, ez tényleg olcsó.
Mi Lefkadán 22 eurot költöttünk 2 tányér ételélt (tészta és saláta) és persze a kötelező vizet kihozták ...
Miloson is hasonló árakra számítok mint a többi szigeten.
Olvastam a beszámolódat, láttam abban is írtad a hajókat.
Nekünk viszont a 15 euros szimpatikus, mert az csak fél nap, és így a másik felében még mehetünk felfedezőútra, illetve a többi strandokhoz robogóval eljutunk, nem kell hajó
Meghát annyi szép képet láttam tőled ahová bármivel el lehet jutni ... nem áldoznék egész napot egy hajókirándulásra
Na akkor ezt az Atlantikot hagyjuk is, nagy vásárlások úgysem lesznek, ásványvíz meg tejberizs és a kedvenc vajunk.
Amúgy meg pékség, és ennyi.
Ugye van ott olyan hely ahol lehet gyros pitát kapni?
(Én is így voltam vele az első két napunkon, mondjuk én 40-es naptejjel kezdtem, de aztán felhagytam vele, mert nem akartam fehéren hazajönni. 20-assal folytattam, de így sem látszik, hogy sokat lettünk volna napon, pedig folyton ott voltunk... Lehet, hogy követem a példádat, és most már csak 10-est viszünk majd? )
Olvastam, hogy nem volt tökéletes Lefkada, de majd Milos biztosan mindenért kárpótol! Szerintem ez teljesen más lesz.
(Pedig jövőre én kacérkodom még a mindig a Lefkada-Kefalónia-Zakynthos úttal... de lehet, hogy majd ezután meggondolom... bár én sejtem, hogy arrafelé nem nagyon van homokos part, de oda nem is azért mennek az emberek... Azért biztos a Ti képeiteken is ugyanolyan gyönyörű színekben játszik a víz, nem igaz? Ez sem hatotta meg az útitársaitokat?)
6 napunk lesz Miloson, és 3 Athénban, remélem elég lesz.
2 évvel ezelőtt Zakynthoson csak 10-essel kentünk magunkat, fantasztikus színünk volt, olyat akarunk megint.
Ezen a nyáron is Zakynthos-Kefalonia-Lefkada utazást szerveztem volna, és meglepő módon fejenként csak 10 ezer Ft-al került volna csak többe, (egy nappal több szállás és a komp miatt) de az útitársaink azt mondták, nekik ez sok pénz, ezért nem így lett. (Pedig ezt a kombinációt mindenkinek ajánlom) Homokos part rengeteg van Zakynthoson is és Kefalonián is.
Nekünk igazából mindegy milyen a part, elég ha egy homokos van, ott kényelmesebb játszani ezzel az ütögetős játékkal.
Voltunk ezen a helyen, ez egy építőipari társaság telepén van, Nerodafni beachhez menet láttuk ezt a helyet, de élőben nem nagy szám, mi le sem fényképeztük. Mielőtt kimentünk nem is láttam ezt a képet, ha láttam volna, lehet jobban megnéztem volna ezt a helyet.
Vigyetek melegebb ruhát, mert este a Meltemi nagyon erős, én sokszor fáztam esténként!
Két netező van Adamasban, az egyik kisebb, a másikban kb. 15 nagyon jól felszerelt gép van. Ez a második, itt voltunk mi is, ez az Atlantic szupermarket mögötti kis utcában van. Szerintem gyors gépek, semmi gondunk nem volt, minden bejött azonnal.
Babar
Szia firkamano!
Hiszen ti nem sokára utaztok! Bezzeg mi még várhatunk...Nagyon kiváncsi vagyok hogy fog nektek Adamas tetszeni, hiszen mi is oda készülünk. Közben fordítom a milosi anyagot, de még sok van hátra. Hát igen, az ember mással is foglalkozik.
Üdv: Szanna
Szia Babar! Az 1-es számú milosi albumotokban van egy kép ami érdekelne. A 7. képről lenne szó, amely egy adamasi éttermet ábrázol. Azt írtad, hogy itt jó árak vannak. Adamasban hol található ez az étterem és mi a neve? Köszi!
Egyébként mi a véleményed Adamasról? Jó tudom, hogy ahol a ti laktatok sokkal szebb hely, de akkor is.
Szanna
Adamas nagyon-nagyon aranyos kis városka, nekünk nagyon tetszett, csak a strandjai nem igazán szépek. Két strandja van, az egyik közvetlen az út mellett, elég sokan vannak ott, keskeny, elég gyenge hely. A másik meg a kikötő mellett van, az is egy kis keskeny strand, valamivel jobb, mint az előző. De Adamashoz viszonylag közel van Chivadolimni, és az álomszép strand. (Meg persze az összes többi is Miloson!!!)
Az a kis tarverna tényleg aranyos, és sokkal olcsóbb mint a többi hely. Ha jössz vissza a kikötőből a város felé, akkor ez a taverna ennek az utcának a folytatásában van. Nem kell se jobbra se balra elfordulni, hanem egyenesen tovább a kikötőből, és pár 10 méter. Mellette van egy ékszerbolt, meg egy ruha butik. Pont szemben van egy kisebb internetező. Így most már biztosan megtaláljátok. Itt pl. 5,50 Euro volt egy musaka, míg a parton lévő tavernákban 9-10 Euro volt ugyanaz a musaka.