#1113052009-07-27 22:51:08 Válasz a #111302. hsz-ra
Nem lehet semmi gond vele. Láttam én még könnyüszerkezetes repülögépet autó tetején a kompon. Kamerát, fényképezögépet, pénzt azért ne hagyjatok a kocsiban .
Már nagyon-nagyon régen jártam a Hellaszon, de sajnos a munkahelyemen nem lehet netezni és nem tudok jönni.
Úgy néz ki, hogy az idén ismét csoda történt és sikerül eljutnom Korfura, de most nem Sidariba szeretnénk menni, hanem Moraitikára vagy Benitsesre.
Biztosan sokat írtatok már mindkét helyről, csak nincs időm visszaolvasni.
Ha jó kis nyüzsgős helyet szeretnénk, akkor melyik a jobb?
Mit javasoltok?
Andra!Hát nem Moraitika az biztos.Én idén voltam,de egyáltalán nem tetszett.Nagyon megbántam,hogy oda mentem.Bár annyiból jó volt,hogy végre ülhettem repülőn és hogy jó barna lettem.De nem szép hely.A part koszos,többnyire kavicsos,a város nem nyüzsgős.
Andra!Nézd meg a képeimet,ott látszik a part.Ja és minden nagyon drága készülj fel!De nem akarom elvenni a kedved,visszaolvasva másoknak tetszett.Lehet csak én vagyok ilyen "nyűgös".Én most Sartira készülök.Már másodjára.Nekem az a kis falucska tetszett nagyon.Nyüzsis,tiszta,csodálatos és olcsó is.
#1114032009-07-28 21:04:36 Válasz a #111402. hsz-ra
Katika83 kifejtenéd bővebben a véleményed Moraitikáról? Mi 1-én indulunk Korfura autóval, még nincs eldöntve hol legyen a szállás, valami tiszta csendes helyet szeretnénk és az ár sem mellékes, te mit javasolsz?
#1114142009-07-28 21:52:12 Válasz a #111351. hsz-ra
Szia DettyNor!
Porsi a beszámolójában írt pár sort a Captains-ról:
"A Captains egy iszonyatosan jófej görög bácsi tulajdonában van nagyon imádtam őt a feleségét is!!! Nagyon aranyosak és igen ilyen az igazi görög vendégszeretet!!Nagyon hiányoznak és ezt a helyet is tudom ajánlani!"
#1114232009-07-28 22:22:04 Válasz a #111402. hsz-ra
Szerintem Korfu semmivel nem drágább mint mondjuk a Balaton. Speciel meg nekem Sarti volt nagy csalódás. Egy hétre előre kifizetett szállást hagytunk ott Sartin. Egy nap után szó szerint menekültünk el onnan, és autókáztunk át Korfura.
Gégé!Van viszonyítási alapom,máshol is fürdik több ezer ember,még sincs kosz.Nem (csak) a turisták által otthagyott szemétre gondoltam.És ha már Sartit hoztad fel,akkor ott pl nem volt ilyen csúnya a part és fele pénzt költöttem mint Moraitikán.Nem mondtam hogy egész Corfu ilyen,nem kell felháborodni.Moraitikárol volt szó.Lefkimi,Paleokastritsa,Benitses- itt szép a part.(Csak hogy megnyugodj!!!!!)Nem azért van a fórum,hogy elmondjuk a véleményünket?
#1114482009-07-29 08:42:56 Válasz a #111431. hsz-ra
Bocsika. De nem háborodtam fel, csak én is leirtam a véleményem. Nem kell egyeznie a tiéddel. Te igy látod én meg úgy. Azt azért ne felejtsd el, Korfu egy sziget, ahol nagyon nehéz megoldani a szemételhelyezést. Valóban idén tényleg sok a szemét , voltunk tavasszal és teljesen ki voltunk akadva hogy mekkora kosz van mindenütt. Eddig azt hittük hogy a sok turista az oka , de már tudjuk a helyiek keze is benne van rendesen Az meg hogy Sarti olcsóbb volt mint Korfu természetes, mert oda nem hajóval kell oda hordani a sok árút ami miatt valamivel drágább. Nem sokan szoktak panaszkodni hogy drága hely lenne, lehet te fogtál ki valami drága tavernát . Én alapból be sem megyek egyikbe se, a kis hegyi falvakban lévö csak Görögök által látogatott helyeket kedveljük ott tényleg olcsó és nagyon finom ételeket leget enni.
Én még nem voltam Korfun, most megyek először. Moraitika mellett fogunk megszállni. De úgy gondolom, hogy egy nyaralás úgy tartalmas, hogy nem csak azon a helyen töltöd az időd, ahol a szállás van, hanem minél többet megnézel az adott sziget adta látnivalókból. És, ha a szállásunknál nem olyan tiszta a part, akkor elmegyünk máshová. Annak pedig örülök, hogy nem olyan nyüzsis, legalább este, amikor fáradtan a szállásra érünk, nyugodtan pihenhetünk. Én nagyon várom már. És örülök, hogy ezt a helyet választottuk.
#1114652009-07-29 09:54:26 Válasz a #111461. hsz-ra
Szia Betti!
Nagyon tetszik a hozzáállásod, nagyon hasonló a miénkhez!
Mi is rengeteg partot felkerestünk, sosem ültünk a szálláson vagy annak a tengerpartján, hanem jöttünk-mentünk, és tényleg nincs okod félni, találtok majd kedvetekre való öblöt, strandot, partot, mindent.
Korfunak rengeteg arca van, ezt is szeretem benne.