#1095622009-07-16 10:46:54 Válasz a #109456. hsz-ra
Aki mlég tervezi idei szigetkombinációs nyaralását, ajánlom figyelmébe a Malévos akciót, ismét 26 600 Ft Bp-Athén ...
Athénból meg 30 euroért elvisz a komp bármelyik szigetre.
Nagyon jól éreztük magunkat mindegyik szigeten, bármikor bármelyikre visszamennénk hosszabb időre. Mindenhol kb. az várt minket, amire az előzetes felkészülés alapján számítottam, bár voltak apróbb csalódások és bakik is, de ezek eltörpültek az igazi élmények mellett.
Mykonos városa tényleg egy igazi kikládi gyönyörűség, bár szombat esténként elviselhetetlenül zsúfolt. A strandjai csodálatos tiszta vízűek, élmény ott fürdeni. Az árak ugye elég magasak, és minden előzetes felkészülés ellenére sajnos sikerült egy csúnya turistacsapdába belelépnünk, és egy eszméletlen összegű tavernázást megejteni a sziget belsejében lévő faluban. Tanulópénz volt keményen, gyrost kellett volna enni minden nap, az itt sem drágább, mint máshol...
Délosz viszont minden pénzt megért, nagyon jó volt az aznapi kirándulásunk, nagyon szép már az ásatás helyszíne is, és mindaz, amit ott látni.
Mykonos nem eresztett minket, és ezek után még egy kis költőpénzt lehúzott rólunk :S, ugyanis a gyorshajójáratunkat az időjárásra való tekintettel törölték... (Irtó nagy szél volt, mint ahogy majdnem egészen végig a két hét alatt.) Kénytelenek voltunk még egy éjszakai mykonosi árú szállást kifizetni, közben meg persze Paroson ott volt az előre foglalt szállás és autó...
Szerencsére másnap reggel azért el tudtunk menni. Hamar kiderült, hogy a gyomrom nem szereti a katamaránt , úgyhogy csak annak örültem, hogy hosszabb útra nem vállalkoztunk vele... Soha többet mindenesetre...
Paroson Naoussa városa kárpótolt az addigi viszontagságokért, valamint az összes többi tüneményes kikládi falu, amit megnéztünk... itt elfért volna még egy nap, főleg, hogy a hajólemondás miatt eleve rövidebb időnk volt a tervezettnél.
Antiparos strandjai nem váltak be, egyetlen gyönyörűséges kivétellel, amiért odavoltam, a többiért majdnemhogy nem is érte meg átmenni. A szigeten lévő barlangot viszont kár lett volna kihagyni, mert gyönyörű!
Naxos strandjai viszont pont olyan szépek, ahogy írják/látszik a képeken.
Santorini pedig elmondhatatlan hatást tesz az emberre. Gyakorlatilag minden részletét láttam már fotókon, de élőben látni mindezt a csodát mégis teljesen más. Még sokkal szebb, mint amit a lélegzetelállító képek alapján vár az ember.
Most hirtelen ennyi, a sok élmény még kavarog bennem, majd úgyis megírok mindent részletesen, válaszolok a privikre stb.
No csak, egy Verka!!! Egész héten totóztam, vajon 31-én vagy elsején jöttök-e haza.
Jól hangzik, amiket írsz. Mit is mondhatnék mást, mint hogy falánk módon várom a képeket, beszámolót stb...aztán majd még beszélünk a peloponnészoszi besz-ról is (bár arra már alig emlékszem, olyan rég olvastam ).
Örülök, hogy minden jól sikerült. Előbb pihenjetek, aztán zúdítsd ránk az infót.
#1122122009-08-01 19:31:24 Válasz a #112210. hsz-ra
Szia Andi!
Rengetegszer gondoltam Rád, egy csomó dolog eszembe jutott a Te beszámolóidból. Mykonoson egy fia pelikánt sem láttunk egész idő alatt (igaz, nem is nagyon kerestük). A naxosi infóidnak is jó hasznát vettük, mert külön az autókölcsönzés miatt csináltattam egy új bankkártyát még régebben, amit persze el is kértek lefénymásolni - úgy látszik, ez ott bevett szokás. (De ez egyébként Santorinin is jól jött utána ugyanilyen okból.) Santorinin voltunk az Andreas tavernában, ha jól emlékszem, oda vittek Titeket az osztrákok.
Hát a képekre és a beszámolóra még egy jó darabot várni kell majd... De lesz, az biztos!
#1122192009-08-01 20:34:14 Válasz a #112218. hsz-ra
Hát én tényleg elég sokat jegyzetelek mindig a beszámolókból, és sok dolog megragad bennem, amik persze rögtön eszembe jutnak, amikor a valóságban is meglátom a helyet.
Sajna ilyenben, mint ami a képeken van, nem volt részünk, mert délután voltunk ott, nem este, de Santorinin itt ettük a legfinomabbakat, és itt volt a legudvariasabb a kiszolgálás. Az ár-érték arányt tekintve ez volt a legjobb hely.
#1122412009-08-02 08:26:34 Válasz a #112219. hsz-ra
Szia,kedves Verka,üdv itthon!
Én is sokat gondoltam ám rád,hol,merre járhattok...
Nézegettem egy-két mykonosi szállást,de rettenet.../mármint az ár....
Örülök,hogy jól éreztétek magatokat!
#1122462009-08-02 10:48:12 Válasz a #112241. hsz-ra
Szia Zsebkuty!
Hát igen, sajnos az árak magasak... A mi szállásunk 90 € volt egy éjszakára, ehhez képest Paroson 55, Naxoson 45, Santorinin pedig 55 €-t fizettünk. Ezért is fájt anyagilag, hogy egy plusz éjszakát kellett töltenünk Mykonoson, dehát nem volt más választásunk...