Utazás gyerekekkel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 331
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Koati
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
26 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116330 Üzenet linkje2009-09-03 11:59:47  Válasz a #116323. hsz-ra

Nem, azzal én is számoltam icon_smile.gif Ráadásul az eltérés az egy héttel korábbi krétai járathoz képest is megvan... Na, mindegy azt hiszem Santorini lesz ebből icon_smile.gif
# 332
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116361 Üzenet linkje2009-09-03 13:42:05 

Figyi, rémlik, hogy valamelyik topikban valahol valamikor olvastam, hogy van olyan krétai járat, amelyik leszáll Rodoszon. Talán a Kréta-topikban.

Mekkora a gyerkőtök?

# 333
Koati
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
26 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116367 Üzenet linkje2009-09-03 14:03:31  Válasz a #116361. hsz-ra Előzmény #116361

Na, olyanra nagyon nem akarnék felszállni - persze a repülés is egy élmény, de azért ne essünk túlzásokba icon_biggrin.gif

A picikénk négy nap híján tíz hónapos lenne az induláskor. Egyébként most egy kicsit elkeseredtem: hiába tök jó a Santorini menetrend ha már két órával korábban kinn kell lenni a reptéren... Valahogy nem rémlik, hogy tavaly Kosra is ennyivel korábban mentünk volna. Na, mindegy majd csak megálmodjuk icon_smile.gif
Sokat agyaltunk, hogy egyáltalán elinduljunk-e (a tágabb család még nem is tud a tervről), de arra jutottunk, hogy a kicsinknek gyakorlatilag mindegy hol van amíg minket lát, lehet mászni és amíg megfelelő mennyiségű új élményben van része - nekünk viszont nagyon jót tenne. Hát, meglátjuk icon_smile.gif

# 334
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116377 Üzenet linkje2009-09-03 14:20:57 

Elmegy az a 2 óra simán a reptéren, nem hiszem, hogy gond lenne. A mi kisebbikünk tavaly 9 hónaposan volt kocsival Görögországban, és nem volt gond. Pedig nem az a "tedd ki, hadd hűljön"-típus icon_smile.gif
# 335
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Lincsi1
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141729 Üzenet linkje2010-06-29 21:01:18 

Szerintetek mi az az életkor, amikor pici gyerekkel el lehet indulni hosszú útra? Még csak tervezgetek, a baba - elvileg - a pocakomban van icon_smile.gif , de mindenképpen szeretnénk majd vinni ide-oda, Görögországba elsősorban, csak nem tudom, mi az a határ egy gyereknél, ami után el merjünk indulni vele. Biztosan gyerekfüggő is a dolog, két poronty sem egyforma, csak kíváncsi vagyok, mit gondoltok.
# 336
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141818 Üzenet linkje2010-06-30 14:08:54 

Lincsi, a 15 oldalon és attól még jó pár oldalon át, elég sok mindent leírtam a saját tapasztalataimról tavaly pont egy várandós anyukának. Nekem négy csemetém van, mindegyikkel sokat és sokszor utaztunk. Ne félj tőle, ők jobban terhelhetőek, mint mi...
# 337
Lincsi1
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141968 Üzenet linkje2010-07-01 17:06:25 

Köszi, átolvastam.
# 338
Liony
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144653 Üzenet linkje2010-07-18 17:38:51 

Hello mindenki!mi már foglaltunk szállást Nidribemert 7 mennék és a pici fiam még csak 1 éves múlt igy egyszerübb mint ha lutrira mennénk!De mindenkitől szívesen várom a véleményét Lefkádái beszámolóiről....
# 339
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144997 Üzenet linkje2010-07-20 15:22:05 

liony írta:
Meg csak annyiból izgulo az út miatt h a kisfiamat is visszük és akkor még csak 16 hónapos lesz.nem tudom nem volt e valakivel pici gyerköc,ha igen h viselte?

Nem is tudom miképpen minősítsem azt a szülőt, aki egy 16 hónapos gyereket ilyen autóbuszos útra elvisz. Csak sajnálni tudom a kiskrapekot és a leendő utastársaidat is, akik 2x20 órában halgathatják a gyerek bömbölését és szagolhatják a - korából adódóan természetes - "illatokat".

# 340
Liony
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145024 Üzenet linkje2010-07-20 18:28:06  Válasz a #144997. hsz-ra Előzmény #144997

Szerintem mindekinek saját dolga h miért és mi okból viszi a kisgyermekét buszos uton, majd ha neked gyereked lesz Te is örülsz h valahogyan eltudod vinni a picidet nyaralni.és a szagokrol annyit h egyes felnőttek elég undorítoak tudnak lenni egy kisgyermekhez képest.melesleg akiról ugy beszélsz mint vmi állatról!
# 341
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145079 Üzenet linkje2010-07-21 05:31:49  Re:

liony írta:
Szerintem mindekinek saját dolga h miért és mi okból viszi a kisgyermekét buszos uton, majd ha neked gyereked lesz Te is örülsz h valahogyan eltudod vinni a picidet nyaralni.és a szagokrol annyit h egyes felnőttek elég undorítoak tudnak lenni egy kisgyermekhez képest.melesleg akiról ugy beszélsz mint vmi állatról!

Több okból is vitatkoznék Veled:
1, ha eddig ez nem tünt volna fel Neked, ez egy fórum, tehát mindenkinek lehet véleménye, ráadásul Te hoztad szóba és kérdeztél másokat ezirányu tapasztalatról.
2, három gyermeket neveltem fel, tudom miről beszélek; nem rózsa olaj eszencia volt a pelusban icon_lol.gif
3, a felnőtekről tett megjegyzésed én is osztom, de Téged is ide sorollak,
4, a gyerekeket kifejezetten szeretem, részben ezért is írtam, amit írtam, úgy gondolom, hogy egy 16 hónapos gyereknek egy kétszer 20-22 órás autóbusz út kifejezetten stresszes!
Nem kell különösebb jóslási tehetség hogy megmondjam: már Röszkén mindenki benneteket fog utálni és ez ki fog tartanai a hazaérkezés pillanatáig icon_twisted.gif

# 342
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145083 Üzenet linkje2010-07-21 06:15:12  Válasz a #144997. hsz-ra Előzmény #144997

Alig egy éves gyerekkel buszos útra ... egyet érek Kakaduval, abszolút szülői felelőtlenség és butaság. Tény, hogy a felnőttek között is vannak ilyen-olyan okból zavaró egyének, de a gyerkőcnek nem tudsz szólni, hogy bocsi, maradj már csöndben ... na meg vajon mennyire fogja élvezni a filmeket? Vagy, amikor ő aludna, mindenki maradjon majd abszolút csöndben??? Persze engem ez hál' istennek nem érint, de többek között az ilyen utasok miatt határoztam el idén, hogy soha többet busszal! (Hozzáteszem, ha egy két órás repülőutat végigsír, az is necces mind neki, mind nekünk.)
# 343
PSilvi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
38 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145085 Üzenet linkje2010-07-21 06:50:27 

Szia liony! Részben igazuk van azoknak, akik azt írták, hogy kár egy ilyen csöppséget ekkora útnak kitenni, - én nem tettem volna, mikor az enyémek ekkorák voltak!-, de az is biztos, hogy gyereke válogatja. Mi tavaly Thassoson voltunk, utazott velünk a buszon egy kb. 10 hónapos kisbaba, akiről szinte észre sem vettük, hogy ott van. A 22 óra út alatt egyetlen egyszer nyüszörgött egy kicsit. Egyébként mikor és pontosan melyik szállásra mentek? Lehet, hogy utitársak leszünK? Mi hétfőn indulunk, és Nidriben, a Sun Rise-ben lesz a szállásunk. Jó utat, jó nyaralást!
# 344
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145110 Üzenet linkje2010-07-21 09:11:47  Re:

liony írta:

Valóban mindenki maga dönti el, de akkor azt is bele kellene kalkulálni a döntésnél, hogy nem autóval mentek, hanem társasnyaralás, így mások pihenését is befolyásolja a Te, Ti döntésetek! Abban a pillanatban, hogy a buszra felszáll a tömeg, egymásért is felelősek vagytok, nem csak a saját kedvtelésedért!
Annak a picinek teljesen mindegy, hogy Balaton mellé mész nyaralni vagy tenger mellé! De az már nem mindegy, hogy hány órán keresztül töröd őt!!!
Mi is mentünk Korfura 15 hónapos lányunkkal....de eszemben sem volt busszal menni, még a repülőtől is tartottam, hogy mennyire fogja zavarni a közeget, hogy fogja bírni!? Nem volt gond abban a 2 órában!
És be kell látni annak a nyáralás helyszínének a választása nem a piciről szólt, csak is az önös érdekünk döntött, neki mindegy lett volna, hol pacsál.

Csak annyit a kellemetlenségekről....nekünk nem 16 hónapos volt az emeletes buszon a gyerek utastárs, kicsit nagyobb. Valamit összeehetett, vagy nem bírta az emeletes busz kilengését, de indulás után 4 órával már hányt, ami igen gyomorfogató volt mind a hang, mind a szag. Onnantól óránként álltunk meg. Hajnalban már félóránként. Vélhetőleg addigra kiürült a szervezete....utána már nem álltunk meg.
Ő már kontrollálni tudta a záróizmait!

Szóval szerintem is igaza van Kakadunak!
Mind a gyerek, mind az utastársak miatt egy ilyen döntés felelősségteljes.

# 345
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145131 Üzenet linkje2010-07-21 10:41:32 

Liony, mint fentebb olvashattad - ha olvastad a fórumot, négy gyermekem van és szinte fél éves koruk óta rendszeresen utazom velük. DE... soha nem indultam el egyikkel sem busszal, amíg pelenkás volt, illetve nem töltötte be a hat évet. Akkor is csak és kizárólag azért mentünk busszal, mert nem volt éppen bátorságunk elindulni autóval. Még a nagyobb gyerekkel is igen nehéz a buszozás, de egy picurkával sokkal nehezebb.

Nem gondolkodtatok az autón?? Mi már egy éves kora előtt vittük a legkisebbet, igaz autóval Stavrosba és éjjel utaztunk, ami azért volt jó, mert 1.) nem volt annyira meleg, 2.) kevesebben voltak a határokon, 3.) végig aludta a szentem szinte az utat... Semmi pénzért nem indultam volna el vele busszal, akkor inkább nem vállalom a nyaralást.

Nem tudhatod, milyen útitársakkal kerültök össze 22-24 órára és sem nektek, sem a többieknek, sem a picikének nem jó, ha Görögországban tele ideggel, feszültséggel szálltok le.

Persze ez csak az én véleményem. A döntés a tiétek.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 22 23 24 ... 48 49 50   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu