Szia Döme!
Most nézem a képeidet. Teljesen odáig vagyok tőlük!!! Sok gyönyörű város kép is van, meg épületek, amikből Babrnál kicsit kevesebb volt. Így a te albumoddal sokkal teljesebb nekem a kép a szigetről.
Ez a strand annyira egzotikus (és ronda is egyben) azzala gyárral, nagyon filmbeli helyszín. Ugye ide is le lehet menni? Már sok képen láttam:
Nézem tovább őket, lesz még egész biztosan írnivalóm.
Ps: a képbeillesztés valamiért csak úgy múködik Picasaról, ha az /sxy/ részben mindig az s után 576-ot írsz be számnak (képméret).
Mesések a színek a hajóról nézve, ez az, amit én nem hagyhatok ki!! És a tsigradói lejárót sem hagynám ki, nem tűnik vészesnek! Eszméletlenek ezek a vöröses, fehéres színek, teljesen odáig vagyok. sokkal többet láthatok most, mint eddig bárhol. Lesz majd kérdésem is jócskán. Írnál pár részletet a hajókirándulásról (vagy -okról - ha többen is voltatok)??
Ez a part Paleochoritól látható??
Vagy csak hajóról?
Ohh, köszike, az első bizonyíték, hogy ezt a helyet nem csak képeslapokon lehet látni! Ki nem hagynám. Jajj, de izgatott vagyok, írj le kérlek mindent a hajókirándulásról részletesen.
Ide gyalog lehet lejutni, mászás nélkül, ösvényen? Hol van ez pontosan???
Holnap jössz haza (14-én)?
Két hét alatt nemunja magát halálra az ember Miloson? Főnyaralásnak (két hétre) kicsit soknak gondolom, de ezek a tervezett kombinációk olyan bonyolultnak tűnnek, már elment a kedvem a sok szervezkedéstől. Leginkább csak egy helyen ülnék két hetet. A Milos-Zakinthos páros már egyre valószerűtlenebb.
Andi
#1172572009-09-13 23:33:21 Válasz a #117239. hsz-ra
Andi,
a kép a kén-bányával Palioremanál van. Kocsival elég jól megközelíthető, csak az utolsó pár száz métert tettük meg sétálva az úton. Közben jól lehetett fényképezni. Lent a parton láttam, hogy robogóval is lementek egy páran, terepjáróval is járható végig az út, de személyautóval nem nagyon. Robogóval viszont sztem elég sokat kell aszfalt nélküli úton zötyögni, úgyhogy a kb 20-25 perces séta a leparkolt személyautót elhagyva tűnik a legjobbnak.
Maga a part különleges, retrós és indusztriális is amellett, hogy nagyon szép környezetben van. A több mint 100 éve bezárt bányaépületek bejárhatóak, olyan mintha egy interaktív játékba csöppenne hirtelen az ember. Megvannak a bányászok volt szálláshelyei, ágyakkal, matracokkal, pokrócokkal,raktárak, mindenféle szerelőműhelyek, érdekes találgatni, hogy vajon mi hol volt, mit mire használtak. Enyhe kén-szag terjeng a levegőben. Órákat el lehet mászkálni az épületek között. Van jónéhány bányajárat is, de komolyabb világító alkalmatosság szükségeltetik, mert nagyon sötétek.
Maga a part aprókavicsos, a víz szélén vannak nagyobbak is. Az öböl két szélén kellemesebb a strandolás, ott finomabb a terep. Ha szembe állunk a tengerrel a bal kéz felöli szélen rozsdavörös a part. Az egyik hatalmas parti kő körül, ott, ahol az már a vízbe ér, érződik a feltörő meleg-víz. Ha az ember a megfelelő helyen a sóderbe dugja a kezét (a víz alatt) szinte égeti a meleg a bőrét. Fantasztikus érzés ! A jelenség erős hullámzáskor kevésbé érzékelhető, hiszen a tengervíz hamar összekeveredik a beszűrődő termálvízzel. Azon a részen feküdve a parton néha szinte hallani véltem az élő hegy morajlását...Az volt a legjobb az egészben, hogy senki más nem fedezte fel ezt a csodát akkor, rajtunk kívül.
Nekem az egyik kedvenc partom volt.
#1172582009-09-13 23:44:38 Válasz a #117240. hsz-ra
A part a vízbe ömlő narancs/rózsaszín folyamokkal a sziget dél-keleti csücskében volt, jóval Paleohori után. Nem vezetett le út (ha jól láttam), a térképünkön sem találtam. Szerintem csak a víz felől közelíthető meg. Ezen a részen viszont láttam egy csomó üreget a sziklákban, később a neten egy képhez azt írták, hogy azok barlang-lakások voltak. Lehet, hogy a halászok használták ? Nem tudom, minden esetre különlegesen szép hely volt.
#1172592009-09-14 00:07:16 Válasz a #117240. hsz-ra
Mi egy hajókiránduláson voltunk, az viszont egész-napos volt. Reggel fél kilenctől este hétig tartott. Csak két hajó, a Delfini és a Kapetan Yiangos tesz teljes kört a sziget körül. A többi kishajó inkább félnapos programokat szervez. Viszont a kisebbekkel van lehetőség, arra is, hogy motorcsónakkal közelebb vigyenek az egyes helyszínekhez.
Mi az egész napos programot választottuk, (bár sajnáltam rá az időt) de látni akartam a színes partokat. Az egész utat a hajó tetején, állva (a fényképezés miatt) töltöttem. Volt persze lehetőség leülni, volt büfé is. Az egész nagyon jól-szervezett volt (kb. 50éve csinálják ezt a programot). Háromszor lehetett különböző helyeken csobbani, utána le lehetett édes-vízzel zuhanyozni, majd mentünk tovább. Ebédre átvittek Kimolosra, ahol a kikötőben, valamelyik tavernában ehettünk. Szóval nagyon jó program volt, de este nem nagyon kellett ringatni az elalváshoz.
A két nagy hajó egy társasághoz tartozik és kisebb eltérésekkel ugyanazt az utat teszi meg, ha érdekel valakit a részletes útvonal, majd megírom.Amikor mi voltunk csak a Delfini indult a másik nem. Engem csak az bosszantott, hogy jónéhány esetben elég erős volt az ellenfény, és minden praktikám ellenére sok kép nem lett a legjobb...de szegény hajó sem fordulhatott mindíg vissza, amikor nekem nem tetszett a fény iránya... Ahogy elnéztem ez viszont csak engem zavart, a legtöbb utitársam kitartóan fényképezett nappal szemben, volt olyan keleti társnőm, aki az amúgy komoly gépén fordítva (csomagolási állapotban) hagyta a fényvédőt, pedig ezerrel tűzött a nap, de a csúcs az a francia házaspár volt, aki mobillal(!) videózta szinte végig az utat...hát akivel azt a felvételt végignézetik majd, tutira nem fog Milosra kívánkozni...
#1172602009-09-14 00:15:27 Válasz a #117240. hsz-ra
Tsigrado nekem nem igazán jött be, bár egyedül voltunk az egész parton. Amikor viszont a hajóról láttam kb 30 ember volt a kis szakaszon. A lejutás elég nehézkes, lent rengeteg a szemét - sokan félúton jönnek rá, hogy a frappés-pohár lehozása nem volt jó ötlet, és persze a pohár sem felfelé esik...a kukás-autó viszont ritkán jár arra.
Egyszer azért érdemes lemenni, de én nemigen kívánkoztam vissza. Az elég zárt öblöt sztem csak kb. 11-től délután 2/3-ig érheti a nap (szeptemberben).
Különlegesen fekete homokot hoztam viszont onnan, én még ilyet nem is láttam...
#1172612009-09-14 00:24:14 Válasz a #117240. hsz-ra
A kis öböl az utolsó képen Alogomantra, az északi oldalon. Agios Konstantinos felé kell letérni a főútról, földúton lemenni egy vendéglő/kávéházig, ott balkanyar, majdnem partközelig, majd van egy nagy parkoló, amelytől balra van Ag. Konstantinos nagy, homokos öble, jobbra pedig ez a kis öböl a képről, a hátam mögött, fotózáskor egy sirmata van. Kocsival kényelmesen megközelíthető mind a két part. Kitáblázva a főúton csak Adamasból Pollonia irányban van a letérő, visszafelé valahogy lemaradt a jelzés...
#1172672009-09-14 08:15:25 Válasz a #117261. hsz-ra
A francba!
Alogomantrát nem találtuk, a mi térképünkön nem volt jelölve. Pedig vagy 3km-re voltunk tőle Pachenába. Ezt nagyon sajnálom!! Tsigradónál nekünk
nem volt kötél, én egy darabig lementem, de tovább nem kockáztattam egy helikopteres mentést. Úgy látszik ez a "madzag" szezonfügő!
Van még egy hajókirándulás Miloson, amit a neten olvastam indulás előtt, és Adamas kikötőjében a többi kiránduló hajónál meg is találtam. Itt búvárkodást ajánlanak, palack nélkül merülést, amiről fényképeket is készítenek a víz alatt. Csodaszép lehet! Valaki kipróbálhatná! Andi?
Szia Döme!
Köszi a sok, jól leírt infót, mindet ki fogom másolni a saját gépemen és elmentem.
Nagyon jókat írsz.
Térképet, gondolom ott érdemes venni (eddig általában minden szigeten valamelyik szuvenírboltban kaptuk a legjobb térképet). ?
Szia Babar!
Szóval csak sznorklizás? Hát azt mi mindenhol űzni fogjuk minden szinten, így nem hiszem, hogy erre már külön pénzt kiadnánk. Ha palackos lenne, talán éppen azért...
Egyre jobban kezdek összezavarodni,
- hogy mennyi idő kell a szigetre? 8 és 10 nap között gondoltam, de lasan már kevésnek gondolom.
- hogy mikor? Júniusban vagy szeptemberben?
Tulajdonképpen minden évben szeptemberben utazunk, csak Babarék tapasztalai végett gondoltuk a júniust, de én tudom magamról (még ha babaréknak nem is volt az), nekem nagyon hideg lenne méga víz. Júniusban Samoson is brutálisan jeges volt A szél miatt szeptember is ugyanolyan jónak tűnik, mint június.
Szeptemberben pedig tutira nem engednek majd el könnyen szabira, a júni könnyebb lenne. Jajj, de nehéz ez az egész.
Döme képeit nem nem győzöm újra és újra megnézmni!!