#1196552009-10-19 12:31:45 Válasz a #119624. hsz-ra
Szia rózsavirág! Nem kötekedésből írtam. Csak gáborpapo és még valaki jegyezte meg pár sorral korábban, hogy ennyi idő nem kell egy hazaúthoz Dél-Afrikából. Normál esetben tényleg nem kell. Ezt tudom. Nem kötekedni akarok.
Szia Szanna!
Gáborpapóék komppal és busszal értek haza 36 óra alatt. Kiváncsi lennék, ilyen utazási móddal Namibiából mennyi idő alatt lehet hazaérni?
Namibiából nincs kompjárat,de még buszjárat sem... De Kongóból sem...
Viszont 2 óra alatt repülővel már Feri-hegyen vagy Krétáról.Komolyra fordítva a szót, Krétáról a saját kinlódásaid elkerülése végett a repcsit kell választani.36 óra sehonnan sem lehet busszal és komppal egy kéjutazás, az biztos.Ennyire nem élvezheti senki a fárasztó dolgokat.Volt részem mindegyikben.
#1197122009-10-20 12:43:44 Válasz a #119693. hsz-ra
Aki a kombnált utazást választja, tudja, hogy ez mivel jár. Mi is Rodoszon ilyen utazással voltunk, csak forditva, odafele busz+komp, vissza repülő. A repülő és a komb. utazás közötti különbséget autó bérlésre forditottuk.Nem a fiatal korosztályhoz tartozom, szeretem a kényelmet, de csak addig amig a takaró ér. Az utazás kompromisszummal és pénzzel jár. A szigetet meg hajóval megközeliteni olyan mint egy kirándulás.
#1197182009-10-20 13:37:34 Válasz a #119712. hsz-ra
Szia Rózsavirág
teljesen igazad van és köszönöm azok nevében akik végig szenvedtük a hazautat elkaptunk egy akkora vihart hogy azt a bazi nagy kompot dobálta a tenger mint egy gyufés skatulyát nem volt egy élményolvás semmi utána jött a buszozás -nyárból a télbe -
vállaltuk nem is sirdogál senki de meg kellene tapasztalni azoknak akik
"dél afrikából meg satöbbi" bombáznak minket
mindazok nevében akik végig vittük , és mindezek ellenére élményekben gazdagodva érkeztünk haza
Ez tény. Igaza van rózsavirágnak. Mindenki úgy utazik ahogy akar ill. ameddig a takaró ér. Tudom milyen busszal utazni Görögországba. Ráadásul más okok miatt is kellett már órákat utaznom. Ezért ha tehetem, akkor inkább repülök.
A Dél-Afrika miatt meg ne morogjatok. Nem akartam én megbántani senkit. Csak hozzászóltam a beírásokhoz, nem kritikának szántam. Bocsi, ha valakit megbántottam.
Lifike. Az az átállás kissé durva lehetett. Brrrrrrrrrrrrrrr. Nyárból a télbe.
Nagyon meleg volt még Görögországban? Fogalmam sincs, hogy milyen idő van ott ilyenkor.
Legutóbb Szanna szerkesztette (2009-10-20 15:05:19), összesen 1 alkalommal
#1201612009-10-23 12:35:35 Válasz a #119729. hsz-ra
Szia Szanna!
Én egyáltalán nem éreztem bántásnak a megjegyzésedet mert ennyi idő tényleg sok volt egy haza útra Krétáról.
De összességében egy remek üdülés volt.
Lassan elkészülök a beszámolóval is, ami inkább csak amolyan kis amatőr tájékoztató.
Most én úgy meglepődtem ezen a Loutro-képen. '91-ben voltam ott, és emlékeim szerint ilyen teraszok nem lógtak bele a vízbe, a házak előtt fürödtünk a parton, de tényleg csak néhányan voltunk, és amikor jött a hajó, mindenki fölszedelőzködött törülközőstül, mert valahogy kifuttatták az orrát a homokra. Ezt elég nehéz fölidéznem, mert volt valami mólószerű is, de biztos, hogy muszáj volt odébb húzódni. (és ki volt írva kézzel, hogy "no toplesse" ).
Naszóval úgy oldalt volt néhány teraszos étterem is, de messze nem ennyi. Bennem mindig olyan jó emlékként élt, vissza is kéne oda menni, mert csak egy napot töltöttünk ott (reggel kiszálltunk a Samariáról jövet, és az esti hajóval mentünk tovább). Járt ott valaki mostanában?
Közben találtam egy videót, kinőtte magát a hely és sokan is vannak, valahogy ez kisebb volt, de azért így is vonzó nagyon:
Sziasztok!!!
Én már nem birom,gazdasági válság ide vagy oda,nekem EZT jövőre látnom kell!
Punnyad minden topic,tessék itt egy kép a gyönyörű Rethymnóról!