Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 526
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11984 Üzenet linkje2006-07-19 12:10:37 

Szia vojandi!

Akkor az a polip, amit én kóstoltam meg, valószínûleg ezért volt rágós. Mivel amúgy se szeretem az ilyen állatkákat, így sikerült egy életre elvenni a kedvem tõle. Ha a gyerkõcöm eszik valami hasonlót, azért lehet,h ogy majd megkóstolom, sosem lehet tudni. icon_smile.gif

# 527
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ildi74
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11985 Üzenet linkje2006-07-19 12:19:07 

Én simán megenném azt a töltött tintahalat icon_smile.gif Imádom a tengeri herkentyûket.
Ami gyors és otthon simán elkészíthetõ, az a garnéla. Én így szoktam (természetesen a pucoltat, csak a húst): megpirítani pár pillanat alatt, hozzáadni petrezselymet, sót, borsot, fõzõtejszínt, kicsit besüríteni étkezési sürítõvel, jó sok fokhagyma hozzá, összerottyantani, és piritós kenyérrel enni. Isteni, és 10 perc alatt kész.

# 528
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11991 Üzenet linkje2006-07-19 12:51:40 

A fekete kagylót is érdemes megkóstolni, de ha sokat eszik belõle valaki, könnyen elõfordulhat enyhébb v. erõsebb hasmenés.... Nem tudom, mitõl függ, lehet, hogy itt is az elkészítés a ludas. Megfelelõ mennyiségû égetett szesz persze segít a dolgon,megelõzésként is, mondjuk elõtte meg utána is egy-egy kupica Metaxa remekül elpusztítja az összes bacit.... És mivel mégiscsak meleg éghajlaton vagyunk, talán minden éteknél lehet alkalmazni a fenti módszert. icon_lol.gif icon_lol.gif Ajánlom ezt a hivatkozást minden "mellékvese" típusú nõtársam férjének!!!! icon_wink.gif
# 529
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12014 Üzenet linkje2006-07-19 15:20:16 

Szia Ildi!

Így még nem készítettem el, ahogy te írod. Én úgy szoktam, hogy kevés olajba fokhagypréssel sok fokhagymát nyomok, hagyom kicsit állni, hogy jól átvegye az olaj a fokhagyma ízét, beledobok egy halom oregánót és citromlevet csavarok hozzá, felforrósítom és egy percre beledobom a garnélákat. Ha nem melegen, rögtön esszük, akkor benne hagyom a fokhagymás olajban, attól lesz igazán jó íze. De én leginkább ezt salátához csinálom, jó nagy tál vegyes saláta (kit, mit szeret benne) és a végén belekeverem a kis koktélgarnélákat és a salátát a garnélák olajával ízesítem. Az is isteni finom. A polipot ugyanígy készítem el, ha néha csinálunk.
Andi

# 530
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12023 Üzenet linkje2006-07-19 16:14:43 

HJudit!
Ez a kúra valószínüleg nagyon hatásos, mert mifelénk a fiúk a nyaralás alatt módszeresen alkalmazzák. Bár az idén ez nem mindenkinek vált be, de majd közvetítek: talán mégis kevés volt a Metaxa adag! icon_lol.gif icon_lol.gif No de miért csak a fiúknak ajánlatos? icon_eek.gif Szerintem sok nõtársunk is szívesen alkalmazza, még ha kisebb adag is elegendõ, bár én az ouzóra esküszöm. Nem is szereti rajtam kívül általában senki, így nyugodt lehetek, nem fogy el idõnap elõtt és mutathatom a fiúknak, hogy bezzeg én még mindig az 1. üvegnél tartok! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Azért a házi pálinkájukat nem ajánlanám a gyengébbeknek, férjem az elsõ kortynál igen csak meglepõdött. De hát nem lehet megsérteni a szívélyesen kínálót ugyebár! De szerinte hatásosan fertõtlenítette a nyers kagylót is.

# 531
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12090 Üzenet linkje2006-07-20 11:23:35 

# 532
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12093 Üzenet linkje2006-07-20 11:32:30 

# 533
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12094 Üzenet linkje2006-07-20 11:37:54 

A mai menü pont nekem való. Vacsira egy adag sali, aztán egy üveg sör mellett nézni a naplementét.
Köszi Jox!

# 534
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12099 Üzenet linkje2006-07-20 12:34:25 

Szia Jox!

Ahogy elnézem ezt a sörös képet eszembe jut Nafplion, mert szerintem ez ott készült. Nagyon fájna a szívem, ha nem enyhítené az a tudat, hogy jövõhéten ilyenkor már ihatom a fincsi Mythos söröcskét, igaz nem Nafplionban hanem Zakynthoson. Így azért sokkal könnyebb elviselni ezt a látványt.

# 535
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12102 Üzenet linkje2006-07-20 12:39:55 

Igen, Nafplionban készült a kép.
De nem én készítettem, mert én nem iszom sört (sem...) icon_wink.gif

Remélem majd lefotózod a kajákat! icon_smile.gif

# 536
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12103 Üzenet linkje2006-07-20 12:42:23 

Szia kvalcsi! icon_smile.gif

Jox mindig fájdítja a szívünket ilyen szépséges képekkel. De kitartás, már mindjárt te is ihatod a Mythos söröcskédet a parton és közben nézheted a naplementét. icon_wink.gif
Nem vagyok sörös, de az idén ezt is meg fogom kóstolni. icon_lol.gif
Úgy látom az idén össze-vissza fogok enni, inni... icon_lol.gif

# 537
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12105 Üzenet linkje2006-07-20 12:50:22 

Andra írta:

Elvégre egyszer élünk. icon_razz.gif Ha pedig évente egyszer tudunk nyaralni, akkor ki kell próbálni, mindent ami megtetszik. icon_exclaim.gif

# 538
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12107 Üzenet linkje2006-07-20 12:53:31 

Szia Jox!

Igen, le fogom fotózni a kajákat és fájdítom vele a szíveteket. Rengeteg finomság van az apartmanunkhoz közel esõ tavernában. Tegnap végigböngésztem már az étlapot, mert lefotózta valaki és elküldte nekem e-mailen. Már most csorog a nyálam.

# 539
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12108 Üzenet linkje2006-07-20 12:59:27 

Szia Andra!

Már nagyon várom, szerencsére nem sokat kell aludni addíg, míg élvezhetem újra Görögország szépségeit. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 540
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12115 Üzenet linkje2006-07-20 14:23:15 

Csutek írta:
Andra írta:

Elvégre egyszer élünk. icon_razz.gif Ha pedig évente egyszer tudunk nyaralni, akkor ki kell próbálni, mindent ami megtetszik. icon_exclaim.gif

Én is pontosan így gondolom, úgyhogy minden eddigi lemaradást pótolnom kell odakint. icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 35 36 37 ... 139 140 141   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu