Akkor az a polip, amit én kóstoltam meg, valószínûleg ezért volt rágós. Mivel amúgy se szeretem az ilyen állatkákat, így sikerült egy életre elvenni a kedvem tõle. Ha a gyerkõcöm eszik valami hasonlót, azért lehet,h ogy majd megkóstolom, sosem lehet tudni.
Én simán megenném azt a töltött tintahalat Imádom a tengeri herkentyûket.
Ami gyors és otthon simán elkészíthetõ, az a garnéla. Én így szoktam (természetesen a pucoltat, csak a húst): megpirítani pár pillanat alatt, hozzáadni petrezselymet, sót, borsot, fõzõtejszínt, kicsit besüríteni étkezési sürítõvel, jó sok fokhagyma hozzá, összerottyantani, és piritós kenyérrel enni. Isteni, és 10 perc alatt kész.
A fekete kagylót is érdemes megkóstolni, de ha sokat eszik belõle valaki, könnyen elõfordulhat enyhébb v. erõsebb hasmenés.... Nem tudom, mitõl függ, lehet, hogy itt is az elkészítés a ludas. Megfelelõ mennyiségû égetett szesz persze segít a dolgon,megelõzésként is, mondjuk elõtte meg utána is egy-egy kupica Metaxa remekül elpusztítja az összes bacit.... És mivel mégiscsak meleg éghajlaton vagyunk, talán minden éteknél lehet alkalmazni a fenti módszert. Ajánlom ezt a hivatkozást minden "mellékvese" típusú nõtársam férjének!!!!
Így még nem készítettem el, ahogy te írod. Én úgy szoktam, hogy kevés olajba fokhagypréssel sok fokhagymát nyomok, hagyom kicsit állni, hogy jól átvegye az olaj a fokhagyma ízét, beledobok egy halom oregánót és citromlevet csavarok hozzá, felforrósítom és egy percre beledobom a garnélákat. Ha nem melegen, rögtön esszük, akkor benne hagyom a fokhagymás olajban, attól lesz igazán jó íze. De én leginkább ezt salátához csinálom, jó nagy tál vegyes saláta (kit, mit szeret benne) és a végén belekeverem a kis koktélgarnélákat és a salátát a garnélák olajával ízesítem. Az is isteni finom. A polipot ugyanígy készítem el, ha néha csinálunk.
Andi
HJudit!
Ez a kúra valószínüleg nagyon hatásos, mert mifelénk a fiúk a nyaralás alatt módszeresen alkalmazzák. Bár az idén ez nem mindenkinek vált be, de majd közvetítek: talán mégis kevés volt a Metaxa adag! No de miért csak a fiúknak ajánlatos? Szerintem sok nõtársunk is szívesen alkalmazza, még ha kisebb adag is elegendõ, bár én az ouzóra esküszöm. Nem is szereti rajtam kívül általában senki, így nyugodt lehetek, nem fogy el idõnap elõtt és mutathatom a fiúknak, hogy bezzeg én még mindig az 1. üvegnél tartok!
Azért a házi pálinkájukat nem ajánlanám a gyengébbeknek, férjem az elsõ kortynál igen csak meglepõdött. De hát nem lehet megsérteni a szívélyesen kínálót ugyebár! De szerinte hatásosan fertõtlenítette a nyers kagylót is.
Ahogy elnézem ezt a sörös képet eszembe jut Nafplion, mert szerintem ez ott készült. Nagyon fájna a szívem, ha nem enyhítené az a tudat, hogy jövõhéten ilyenkor már ihatom a fincsi Mythos söröcskét, igaz nem Nafplionban hanem Zakynthoson. Így azért sokkal könnyebb elviselni ezt a látványt.
Jox mindig fájdítja a szívünket ilyen szépséges képekkel. De kitartás, már mindjárt te is ihatod a Mythos söröcskédet a parton és közben nézheted a naplementét.
Nem vagyok sörös, de az idén ezt is meg fogom kóstolni.
Úgy látom az idén össze-vissza fogok enni, inni...
Igen, le fogom fotózni a kajákat és fájdítom vele a szíveteket. Rengeteg finomság van az apartmanunkhoz közel esõ tavernában. Tegnap végigböngésztem már az étlapot, mert lefotózta valaki és elküldte nekem e-mailen. Már most csorog a nyálam.