Elafonisos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 76
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124745 Üzenet linkje2010-01-30 10:17:23 

Kokszi, mi ittunk Mithost ott is:)

Andi, nem unalmas. Mi 3 éjszakát voltunk, és tudtunk volna még maradni. Nagyon jó a strand és olyan kedves a város, hogy eszedbe se jut megunni szerintem. Gyerekekkel pedig nincs ennél ideálisabb hely.

# 77
Bopis
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124819 Üzenet linkje2010-01-30 20:12:10 

Sziasztok!

Hát remélem én is, hogy nem unalmas itt tölteni több napot, ugyanis mi 3 gyerekkel közel egy hetet szeretnénk a szigeten tartózkodni.

# 78
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124833 Üzenet linkje2010-01-30 21:35:27 

Mi a helyi boltban, ami a belső fő utcán van , csak egy zöld dobozos sört kaptunk ,super áron 80 centtért. Még lila hagymát mertünk ott venni, mert igen nagy volt a kosz.
Bopis ! Ha több napra mentek akkor, a szárazföldön érdemes bevásárolnotok,a helyiek is ezt teszik. A szigeten szinte nulla az áruválaszték ,és ami van az is nagyon drága. A kikötőnél lévő pékségben viszont isteni kenyeret sütnek. Igaz ,hogy horror az ára.
De a szállás és az éttermi árak viszont rendben vannak.

# 79
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124861 Üzenet linkje2010-01-31 09:19:14  Válasz a #124833. hsz-ra Előzmény #124833

Kokszi, most én nem értem ezt a helyi bolt kifejezést. 3-4 bolt biztos van, legalábbis annyit biztos láttunk, használtunk. Egy nagyobb is van köztük a kikötőre merőleges, kicsit emelkedő utcában. Kicsit drágábbak valóban, mint a szárazföldön. Sört mondjuk érdemes vinni, az tuti. De én nem láttam különösebben koszosnak ezeket a boltokat, ezt nem értem, miért mondod.
Ja, és van egy hentes is, kicsit feljebb. Sajnáltuk is, hogy nincs grillsütőnk.

# 80
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124897 Üzenet linkje2010-01-31 14:27:14 

A kikötői részen valóban volt 2-3 valami. Ebből egyben árultak élelmiszert a többiben csak keksz ,ásványvíz ,sör és üdítő féleség volt, a strandcuccok meg a szokásos giccsparádé mellett. Ha emlékeim nem csalnak. Ezek csak szezonális üzletek . A merőleges utcában van az egész évben nyitva tartó bolt .A tulaj nekem ezt mondta . Ez a bolt pedig szerintem szörnyen lepukkant volt. Ragadt a kosztól az egyetlen hűtőpult ahol a szalámi mellett jól megfért a dinnye,meg a dobozos sör. Nem vagyok egy finnyás pali ,de amióta Tunézíában elkaptam valami nyavalyát,azóta jobban odafigyelek. Nem szeretem ha ilyesmi rontja el a nyaralást. És azóta óvatosságból mindig van nálam 1-2 üveg Grant's whisky.A hentes üzletet azt csak kívülről láttam nem mentünk be. Szerintem ásványvizet érdemes vinni,mert az iszonyú drága. Az apartmanban kaptunk ajándékba ásványvizet.Amikor fogytán volt, kérdeztem a tulajt ,hogy hol vette,mert egyik boltban sem láttam,csak iszonyú drágán.Akkor mondta ,hogy mindent a szárazföldön vesznek meg. De ezt napközben is lehetett látni.A kompról többször láttunk megpakolt szatyrokkal hazasiető embereket. Viszont a főutcán lévő szintén lepukkant étteremben isteni az étel .Azt mindenkinek csak ajánlani tudom.
# 81
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124898 Üzenet linkje2010-01-31 14:38:44 

Na, a hentes melletti 2. házban laktunk icon_smile.gif
# 82
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hadiandi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124931 Üzenet linkje2010-01-31 18:53:38 

Köszönöm a válaszokat,
ezek ismeretében a fontosabb kajákat megvesszük még kompolás előtt. na és a Mythost:) De akkor tejet és kenyeret tudunk a szigeten is venni, ugye? még azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek szept. 10 környékén 4 főre van esély apartmant találni, 10 euro/fő/éjszaka áron? (3,4,esetleg 5 éjszakáról lenne szó.) és ugye akkor még ott szuper az időjárás?

# 83
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124954 Üzenet linkje2010-01-31 20:05:11 

Kittyék ebben voltak, ha jól emlékszem 30-ért per szoba per éj (tehát 15 per fő) szeptemberben:
www.elafonisoshotel.com.gr
eStella

# 84
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124957 Üzenet linkje2010-01-31 20:08:11 

A megadott cím sehogy sem jön be, de itt egy másik hely, ahol ugyanezt megtalálod:
http://www.greeka.com/peloponn.....index.html

# 85
Hadiandi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124958 Üzenet linkje2010-01-31 20:08:40  Válasz a #124954. hsz-ra Előzmény #124954

Köszönöm Andi!
mindjárt nézem is tüzetesebben icon_smile.gif
ugy tűnik idén mi is megcélozzuk a peloponnészoszt, ugyhogy nagyon várom hogy visszagyertek! és ujra kell olvasnom a könyvedet, hogy jegyzeteljek icon_smile.gif

# 86
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124971 Üzenet linkje2010-01-31 20:48:54 

Szia Hadiandi!
Ahogy írtam is ,egy nagyon aranyos duci néni volt a pékségben ami a kompkikötő mellett van. Miután mondtam neki,hogy olyan kenyeret szeretnénk ami vastagabb ,hogy lehessen belőle szendvicset gyártani,behívott hátra és mondta ,hogy válogassak nyugodtan a kenyerek között. Felvágottból nagyon kicsi a választék,és ami volt, az is dupla áron volt mint a Stoupai supermarketben.
Az idő már szerencse kérdése lett Görögországban is . Tavaly a szeptember rossz választás volt ,ezen a környéken. Az egész sziget a turizmusból él. És mivel Görögország a csőd szélén áll tuti,hogy kevesebb lesz a belföldi vendég.A szigeten tavaly is nyomottak voltak az árak, ez idén csak nem változik. Mi július közepén,3főre béreltünk egy tengerre néző apartmant 40 euroért. Szerintem szeptemberben nem lesz több 4 főre 25-30 -nál.
Nagyon érdekes volt, az utcán vagy a teraszokon ücsörgő a tulajok lesték ahogy keresgélünk az apartmanok között. Amikor kijöttünk az egyikből ,alig várták,hogy hozzájuk is bemenjünk. Aztán a többiek bánatára a második helyen már megállapodtunk az árban. Amíg visszamentünk az autóért ,már hangosan ki is tárgyalták az esetet. mint egy Olasz filmben , kiabáltak át egymásnak az erkélyekről. Mókás volt. Ez a sziget sok mindenben más mint a tőle karnyújtásnyira lévő szárazföld. Kíváncsi vagyok ,hogy milyen élményekkel tértek majd haza.
Üdv.kokszi

# 87
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124973 Üzenet linkje2010-01-31 20:53:16 

Andi, itt is nagyon sok szálláshely van:

http://www.elafonisos.net/

Mi úgy találtuk a szállást, hogy ahol kérdeztük, nem volt hely, ott az utcán többen összedugták az orrukat, telefonáltak egyet és mondták, hogy mindjárt jön valaki. És jött is az a jóasszony, nem akart beülni a kocsiba, ment előttünk a szűk utcákban, elhajtotta a gyalogosokat a kocsi elől (mert nem fértünk volna el), és odavitt minket a házhoz.

# 88
Hadiandi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125024 Üzenet linkje2010-02-01 14:24:12 

Nagyon köszönöm a válaszokat,
teljesen megnyugodtam szállás ügyileg. Akkor mielőtt a szigetre mennénk bevásárolunk. És abban tudtok segíteni, hogy hol van a környéken nagyobb szupermarket ahol be tudunk vásárolni? Végülis a tervben ugy van, hogy a Máni felől jövünk (előtte arra leszünk néhány napot) és onnan érkezünk a szigetre.

# 89
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125025 Üzenet linkje2010-02-01 14:40:23  Válasz a #125024. hsz-ra Előzmény #125024

Andi, nekem Molai rémlik, az nincs messze, feltéve, ha arról mentek. Mi nem Lindlben voltunk, hanem valami másban, de Lidl is van szerintem. És Kalmatában biztosan több nagyobb bolt is van.
# 90
Hadiandi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125027 Üzenet linkje2010-02-01 14:55:20  Válasz a #125025. hsz-ra Előzmény #125025

Igen valószínű arról érkezünk. de akkor ne várjunk a vásárlással Viglafiaig,ugye? még nem néztem a beszámolódat, írtál e erről az útról icon_redface.gif . a mai napon sort kerítek rá, ha minden jól megy icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 16 17 18   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu