Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 166
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12016 Üzenet linkje2006-07-19 15:36:30 

Szia marta!

Azért van állítólag a soroksári TESCO parkolónál a találka, mert mint említettem szlovákok a sofõrök, és nem akarnak a belvárosba bekeveredni, hiszen nem ismerik Budapestet. Ez szerintem teljesen érthetõ, hiszen sok itt élõ is eltéved néha, fõleg most, hogy ilyen sok az útlezárás. Remélem szerencsétek lesz és nem lesz semmi probléma az úton. Nagyon jó nyaralást kívánok!

# 167
Marta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12018 Üzenet linkje2006-07-19 15:45:00 

Szia kvalcsi!
Köszi szépen, és igazad lehet, hogy nem mennek a belváros szívébe, mert az idegörlõ. Tatabányán, Budapesten és Szegeden szedik össze a nyaralókat. A buszra kiváncsi vagyok, mert a prospektusban valahogy olyan réginek tünt, legfeljebb toljuk, hogy mozogjunk.
Márta

# 168
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12020 Üzenet linkje2006-07-19 15:52:38 

Szia Márta!

Az szerintem nem mérvadó, hogy mi van a prosiban. Egyébként nem figyeltem ezt a buszról készült fotót, de tavaly óta másik busztársasággal van szerzõdése az Aeolusznak, mert akkor sok volt a panasz a sofõrökre. Az idei prosi pedig már Szlovákiában tavaly decemberben megjelent, így lehet, hogy még a tavalyi társaság buszainak a fotója van benne.

# 169
Leenda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12191 Üzenet linkje2006-07-21 00:08:42 

Hy
Mi Paraliarol jelentkezunk
Panoramaval jottunk minden rendben volt es remelem lesz
pusz mindenkinek innen

# 170
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12210 Üzenet linkje2006-07-21 10:13:39 

Leenda! Jó nyaralást nektek! icon_smile.gif
Megnyugtató, hogy a Panorámával rendben mennek a dolgok.

# 171
Jaheira
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12699 Üzenet linkje2006-07-26 20:55:58 

Sziasztok!
Mielõtt Paraliára mentem volna, sokat olvasgattam a fórumot, de csak most írok ide elõször.
Én ma érkeztem haza, az Apollon tourssal utaztunk, és nem kívánom senkinek sem azt a hercehurcát és szándékos lehúzást és átverést, amit tõlük kaptunk.
Az Elit 2 apartmanba foglaltunk szállást, természetesen annak az árát fizettük be. Amikor odaértünk Paraliára, röpke 7 (!) órát vártunk arra, hogy elfoglalhassuk a szobánkat. Délután 2kor kiderült, hogy mindenki, aki az elit2be fizetett be, az elit 1be kap szállást. Természetesen az egy elég lerottyant hely, icipici szoba, koszos fürdõ, rozsdás hûtõ, a konyha felszereltsége mindössze egy fazék, egy serpenyõ, egy pohár, egy bögre, és néhány evõeszköz volt. Tele volt csótánnyal. De nem ám azokkal a kis kedves panelcsótányokkal, hanem igazi nagy fekete keményhátú 6centisekkel. volt, hogy a mosogatóban mászkált, volt, hogy a párnahuzatból jött elõ.
A lényeg, hogy borzasztó volt ( a szállás) és ezt az apollon tousnak köszönhetjük. több helyet adnak el, mint ami van. és semmit nem lehet tenni, ugyanis a papírokra (mindenkiére) nemes egyszerûséggel "elit apartmanház" van feltüntetve, ami ugye bármelyik lehet.
senkinek nem ajánlom az apollont.
amúgy paralia jó kis hely! icon_biggrin.gif

# 172
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12702 Üzenet linkje2006-07-26 21:32:08 

jaheira!
Nem reklamáltatok a szállás miatt? Ahogy így leírtad nagyon durva lehetett. Az, hogy várni kell a takarításra kellemetlen, de esetleg érthetõ, a koszos fürdõ bosszantó, de megoldható, de bogarak!!! icon_eek.gif Én bérházba nõttem fel, de amint bármi apró jószág csak közelíteni is mert nálunk beindult a teljes körû vegyvédelem az egész tömbben. Hú, még a hideg is kiráz!
Többiektõl kérdem: mit lehet ilyen esetben csinálni? Fõleg kinn, hiszen az egész nyaralást ez tönkre teheti.

# 173
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12707 Üzenet linkje2006-07-26 21:55:47 

Hát elég rémes, amit jaheira írt.
Én még csk egyszer voltam hasonló helyzetben, de akkor nem történt semmi. Az utazási iroda azt csinál veled odakint, amit akar. Az egyetlen ami talán segít, ha addig cirkuszolsz, amíg csak nem történik valami.

A mi esetünkben (Stavrosban volt) a szoba nem az volt, amit a katalógus ígért. Túléltük. Viszont, amin kiakadtam, hogy a zuhanytálca lefolyója eldugult és nem csak a zuhanytálcában állt a víz, hanem jött fel a fürdõ közepén lévõ rácsos lefolyóból is (de minden, bûzlött piszkosul) és négy napig így állt a bokáig érõ víz. Minden nap reklamáltunk, és minden nap megígérték, küldenek szerelõt, végülis négy nap múlva tényleg küldtek. Másik 4-5 napon át pedig (ugyanott) nem volt melegvíz. Nem napelemes melegítõ volt, hanem rendes, folyamatos melegvíz, de napokig csak jéghideg víz volt. Az ember összeszorítja a fogát és lezuhanyzik úgy is, de fejet mosni jeges vízzel nem éppen a legjobb élmény, fõleg derékig érõ hajjal eltart egy darabig.

Andi

# 174
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12714 Üzenet linkje2006-07-26 23:51:53 

Jaheira!És az Apollon kinti idegenvezetõi nem tettek semmit amikor reklamáltatok?Azért ez elég durva!!!Nem egy jó reklám az irodának az tuti és nem is értem miért csinálnak ilyet,mert ezzel csak azt érik el,hogy egyre kevesebb ember fog utazni velük.Akkora a verseny,annyi iroda van,hogy ezt nem engedheti meg magának senki.Jegyzõkönyvet kellett volna felvennetek mert ti a prospektusban szereplõ apartmanba fizettetek be nem pedig oda ahova elszállásoltak benneteket.Ha nincs hely akkor vagy ugyan olyan vagy jobb apartmant kellett volna kapnotok nem pedig rosszabbat.Egy ismerõs 7csillagos szállodába foglalt helyet goromba pénzért törökbe,nem volt meg a szobájuk és dupla annyiba kerülõ privát villát kaptak helyette.semmit nem kellett ráfizetni!!!
# 175
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12718 Üzenet linkje2006-07-27 07:05:35 

Szia Jaheira!

Sajnos ezzel a problémával, ill. az Apollon átverésével nem vagytok egyedül. Idéznék a barátnõm levelébõl amit a nyaralása után írt nekem:

"A mi szállásunkkal voltak problémák Halkidikin, olyan volt mintha kisz táborba laktunk volna, kb. 10 évvel ezelõtti állapotok voltak, szóval jócskán levolt pukkanva, holott a katalógusban, prospektusban és az interneten is tökjó képek készültek a szállodáról. Elsõnap szombaton nagy balhét csináltak a magyarok az idegenvezetõnél, de igazából nem sok mindent segítettek,úgyhogy kénytelen kelletlen feltaláltuk magunkat. Itthon az volt az elsõ, hogy reklamáltunk az Apollon travelnél, azt ígérték kivizsgálják az ügyet"

Szerentem ti is menjetek be az irodába és reklamáljatok, márcsak azért is, amit a keke írt, az igaz, és duplán vétettek ellenetek az Apollon travel.
Én a helyetekben el sem fogadtam volna a szállást, ott kiabáltam volna velük.
Az ilyen esetek nagyon felháborítanak.

Szerintem idén is gyûjtsük össze a jót, és a rosszat az irodákról, hogy jövõre tényleg csak azokhoz forduljunk akik színvonalas szolgáltatást tudnak nyújtani.

# 176
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12723 Üzenet linkje2006-07-27 08:20:30 

Sziasztok!

Megdöbbentõ és felháborító, hogy ezt meg merik csinálni az emberrel! Mi tavaly a Gulet-tel jártunk így. De minket a Golden Phoenix helyi irodájában csaptak be. Mivel a Gulet útját itt egy* -gal többel adták el és mi is hasonló minõségû hotelszobát kaptunk. Ezt nem szabad annyiban hagyni az elsõ 5 percem azzal telt, hogy békés természetemet megcáfolva üvöltöztem az idegenvezetõvel. Utána kicserélték a szobát. De a Potamaki hotelt nem ajánlom senkinek Korfun. Utálatos patkányok voltak a magyarokkal.
Amikor hazaértünk panaszlevelet küdtem az anyacégnek a TUI-nak s láss csodát kivizsgálták, bocsánatot kértek és kártérítést fizettek!
Pedig nem is õk voltak a hibásak és mégis vállalták a felelõsséget az õ útjukat áruló cég szemétségéért.
Idén már közvetlenül a TUI irodától mentünk és nem bántam meg. Mert nagyon rendesek voltak és azt kaptuk amiért fizettünk. A szállodában mindenki kedves és barátságos volt.

# 177
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12724 Üzenet linkje2006-07-27 08:20:39 

Elborzadva olvasom szegény Jaheira élményeit. Ebben az egészben az a kelepce, hogy ki vagyunk szolgáltatva a kinti idegenvezetõknek vagy a partnerirodáknak, aludni mindenképp kell valahol és egy egész napos út után tényleg nem tehet mást az ember, minthogy elfoglalja a helyet. Vagy, ahogy Kriszta írja, botrányt csinál, ami persze teljesen jogos. Viszont, ha balhézás ellenére sem kap mást, az a minimum, hogy kárpótlás jár, legalább itthon, ha másként nem meg.
Mi egyszer végigcsináltunk egy procedurát, igaz Olaszországban és síeléses üdülésnél. Vettünk fel jegyzõkönyvet, az olasz tulaj - ott nem volt telepített idegenvezetõ - teljesen jóhiszemû volt, amit õ nyujtott a magyar irodának, az teljesen szerzõdést szerinti volt, más kérdés, hogy azt itthon hogy adták el. Szóval a tulaj hajlandó volt aláírni a jkv-et, itthon elmentünk az irodába és a befizetett összeg bizonyos százalékát visszaadták. Elõttünk hosszú éveken át ugyanolyan feltételekkel adták el itthon azokat az apartmanokat, soha senki nem reklamált, legalábbis akkora balhét nem csinált, mint mi. Tanulság, hogy sajnos, még mindig hajlamosak vagyunk beletörõdni, elfogadni amit kapunk és nem balhézunk a jogos szolgáltatásért. Több reklamáció kellene, akkor az ilyen irodák is elgondolkodnának azon, nem éri meg, hogy rossz hírüket keltsék. (Sajnos, az iroda nevére nem emlékszem, csak az eljárás miatt írtam le ezeket.)

# 178
édes
1000. Fórum tag
1000. Fórum tag
273 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12727 Üzenet linkje2006-07-27 09:31:05 

Az Apollon nekem is a begyemben van,2004 tõl.Szerintem az a baj,hogy már az Utazás Kiállításra szinte mindent eladtak,a nagyon olcsó FIRST MINUTE árakkal.Míg más irodák julius végéig folyamatosan értékesítenek utakat.Mivel a kereslet megmaradt az akció útán is,de kinálat nullán van,elõkerestek újabb házakat.Ezt azért mondom,mert az idei katalógusukban-amit a kiállításon gyûjtögettem-nem szerepel az ELIT nevû apartman .Én azt gondolom ,ezt sokkáig bûntetlenül nem lehet csinálni.
Megoldást kint nehezen kap az utas,de legalább vetessen fel jegyzõkönyvet,hogy legyen mire támaszkodjon itthon.És tényleg el KELL OLVASNI amit aláírunk,és ha bármi nem egyezik,akár egy veszõ,vagy ha 2 értelmû a szöveg tisztázni kell,IRÁSBAN.Ha erre nem hajlandó az iroda,akkor töröltetni kell a foglalást,mert valami gubanc van.Persze,könnyû okosnak lenni utólag/másnak,de ha sokat ismételjük,legközelebb tudni fogjuk mit KELL tenni.
Akkor is jegyzõkönyv kell,ha ott helyben-kint-plusz pénzt kell bármiért is ráfizetni.Csak így tudjuk elszámoltatni az irodával-akármelyikrõl is lenne szó.

# 179
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12728 Üzenet linkje2006-07-27 10:05:27 

Mi a vélemenyetek azokról az irodákról, melyek menet közben emelik az árat az EURO árfolyamára hivatkozva? Annak ellenére, hogy amikor a teljes utat befizettem, már csak 6 Ft-al volt magasabb az ár, mint mikor lefoglaltuk az utat. Ennek ellenére 8 %-al emelték az árat.
# 180
Jaheira
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12729 Üzenet linkje2006-07-27 10:11:37 

Hali!
Igazolásunk van, jegyzõkönyvet nem kértünk, mert nincs értelme, ki se állítanák. Ugyanis az apollon szánt szándékkal ügyesen kimatekolva azt írta rá mindenki papírjára, hogy "elit apartmanház". innentõl fogva ez lehet elit 1 és elit 2 is. Az apartmanok pedig szabadárasak, tehát arra sem hivatkozhatok, hogy az elit 2 árát fizettem ki.
Nálunk még annyival bonyolultabb a helyzet, hogy nem közvetlenül az apollonnal szerzõdtünk, hanem egy vidéki közvetítõ irodával. Biztos vagyok benne, hogy mindkettõ ludas, de nekik ez jó arra, hogy tudnak egymásra mutogatni, felelõs pedig nem lesz.
Az apollon kinti képviselõje a Lemonas.Velük is vigyázzatok, ha kint vagytok, mert õk sem segítõkészek. De igazából nem is tudnak mit csinálni. Nem tudnak más szállást adni, júliusben szinte minden tele van. Nem õk a hibásak azért, mert az apollon több utat ad el,mint amennyi hely van. A felelõsséget persze rájuk hárítják, a kedves utas õket lincseli meg, nem az apollont...
Egyébként persze volt balhé, amikor kiderült a turpisság. Kb 20an voltunk ilyen helyzetben, és ezt minden kedden eljátszák azokkal, akik az elit2be fizettek be. Majdnem megverték szerencsétlen idegenvezetõ srácot.
Ja, és nekünk még istenes szobánk volt, volt akinek full penészes volt a fürdõje, volt akinek visszafolyt minden víz a fürdõbõl (és minden este az apartmanház folyosóján is állt a víz), volt akinél annyira elviselhetetlen volt a bûz, hogy hazautaztak, és voltak nászutasok is..
Mi azért tudtuk könnyebben elviselni, mert napközben szinte nem is voltunk otthon, éjjel amikor hazaértünk, akkor meg már mindegy volt, csak ágy legyen... icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu