Sziasztok
Újabb kérdésem lenne. Azt tudom, hogy Sartiban van orvos, de ha mondjuk bármi baj történik, megvizsgál/kezel ingyen, és a biztosító Vele rendezni, vagy fizetni kell Neki a helyszínen és később a biztosító Nekem fizet?
MI kötöttünk a foglalásnál utasbiztosítást, csak még nem tudom, hogy hogy működik, most először megyünk külföldre. (a biztosításról még nem kaptam semmit, csak egy számlát)
Kell EU-s kártyát is kiváltani, vagy elég az utasbiztosítás?
Timi
Sziasztok
Újabb kérdésem lenne. Azt tudom, hogy Sartiban van orvos, de ha mondjuk bármi baj történik, megvizsgál/kezel ingyen, és a biztosító Vele rendezni, vagy fizetni kell Neki a helyszínen és később a biztosító Nekem fizet?
MI kötöttünk a foglalásnál utasbiztosítást, csak még nem tudom, hogy hogy működik, most először megyünk külföldre. (a biztosításról még nem kaptam semmit, csak egy számlát)
Kell EU-s kártyát is kiváltani, vagy elég az utasbiztosítás?
Timi
Szia Timi!
OFF:
Légy nyugodt! Mi most megyünk 7. alkalommal Görögországba, de még soha nem betegedtünk meg. Egyszer mentünk Bulgáriába, na azt inkább nem írom le mi lett belőle!!!
Egyébként a biztosítótól függ, mert nekünk a bulgáriai kezelés 1 fillérbe sem került, valakinek meg kezelésenként 150 eurot kellett fizetnie és itthon fizette ki a biztosító. Legalábbis nekik ezt mondták.
Szóval nézz utána, mert nem mindegy!!!
Üdv:Adri
Mi c2007-ben voltunk Sartin,akkor ugy volt,hogy a vizsgálat,kezelés ingyen volt-mármint,hogy a biztositó utólag rendezte az orvossal,viszont a felirt gyógyszert ott kellett kiváltani saját eurón,a gyógyszertári számlát pedig itthon fizette nekem a biztositó.Egyébként emlékszem,hoyg mondta az asszisztansnő-aki már 2000-ben is ott volt-,hogy nem minden biztositónál működik ez igy,vagyis ők nem minden biztositóval bánnak igy,mondjuk meg előre melyik céggel kötöttünk...azt hiszem a Posta utasőrt nem fogadták el előttünk.Nekik ki kellett ott fizetni a kezelést is,és majd otthon kellett igényt benyujtani a postabizt. felé...kértdezz rá a saját cégednél,ahol kötötted a BBP-t..
...Légy nyugodt! Mi most megyünk 7. alkalommal Görögországba, de még soha nem betegedtünk meg...
Azért ez nem garancia semmire...
Az ellátásért általában nem kell fizetni, a sürgősségiért pedig biztos hogy nem. Magyaro.-n tavaly pl. egyazon város két kórháza különböző módon járt el eu-s állampolgárokat illetően, erre szerintem kint is lehet példa. Az üdülőfaluk orvosi ügyeletein nem kell fizetni, sőt, még szórólaposok arra is biztatnak, hogy akár leégéssel is menjünk hozzájuk (csak panaszkodjunk hátfájásra, ami voltaképpen igaz is), a vizsgálat ingyen van, a gyógyszert meg néhány €-ért náluk is ki lehet váltani.
Az eu kártyát érdemes beszerezni, ingyen van, de a BBP biztosítás is legyen kidobott pénz, azt kívánom
...Légy nyugodt! Mi most megyünk 7. alkalommal Görögországba, de még soha nem betegedtünk meg...
Azért ez nem garancia semmire...
Az ellátásért általában nem kell fizetni, a sürgősségiért pedig biztos hogy nem. Magyaro.-n tavaly pl. egyazon város két kórháza különböző módon járt el eu-s állampolgárokat illetően, erre szerintem kint is lehet példa. Az üdülőfaluk orvosi ügyeletein nem kell fizetni, sőt, még szórólaposok arra is biztatnak, hogy akár leégéssel is menjünk hozzájuk (csak panaszkodjunk hátfájásra, ami voltaképpen igaz is), a vizsgálat ingyen van, a gyógyszert meg néhány €-ért náluk is ki lehet váltani.
Az eu kártyát érdemes beszerezni, ingyen van, de a BBP biztosítás is legyen kidobott pénz, azt kívánom
Tibibaba!
OFF:
Nekünk 8 éve az egyik banknál van egy bizonyos kártyánk, ami mellé jár egy teljes körű európai utasbiztosítás. 2 éve, mikor Bulgáriában megbetegedtem a rengeteg gyógyszerért, infúzióért, fiziológiás sóoldatért egy fillért sem kellett fizetni, szóval biztosítótól függ!!
És tényleg remélem, ha eddig még soha nem betegedtünk meg Görögországban,- többek között Sartin is nyaraltunk-, idén sem fogunk!