Zeus!
Egy étkezésnél nemcsak az étel fontos, számít a jó társaság is.
Ha nem muszály, akkor nem járok helyi éttermekbe. Itthon én is megfõzök. Kirándulások alkalmával kipróbáljuk a helyi specialitásokat itthon és külföldön egyaránt.
ferrari!
Nos bár nem én fõztem ama bizonyos polipot, de talán pont ezért elfogulatlanabbul tudok értékelni. Már ahogy elfogulatlan az ember lánya élete párja iránt. Itthon csak bébipolipot vettünk még, ilyen nagyot csak kinn sikerült venni. A végeredmény viszont nagyon jó lett, annak ellenére, hogy nem volt meg a kedves egész fûszerarzenálja. Idõ hiányában csak egyszeri alkalom volt az octopus vacsora, legalábbis az apartmanban. Az étteremben rendeltünk még, az viszont kicsit másképpen volt elkészítve. Na majd jövõre azt a receptet is kipróbáljuk.
Csak egy valami bosszant: eme akciónk idején a Krisztáék már hazamentek, nem sikerült megkóstoltatni vele.
De kagylót azt sokat fõztünk, azt már én is profin el tudom készíteni. Csak sajnos itthon elég drága és nem olyan friss. Annak hangulata van amikor a görög emberekkel együtt a tengerbõl szeded a kagylót, közben keverék nyelven megbeszélitek melyik a jó és utána hogy is tovább, majd a tenger látványa kiséretében jó kis vacsi kerekedik ki belõle. Tudod: kicsi ouzó, metaxa...... Hmmm! Már megint fáj a szívem. De jó neked, még ezután utazol!
Csutek!
Csak annyit tennék hozzá, hogy egy kellemes vacsihoz elsõsorban a jó társaság kell. Számtalanszor csináltunk már barátokkal vadász vacsorát (vadászd ki a hûtõbõl amit találsz ) és remekül éreztük magunkat. Ilyenkor nyáron meg néha feltesszük a parázs felé azt amit találunk egy-egy spontán összejövetel idején. Annyira jó ez egy nehéz vagy éppen egy igen jól sikerült nap lezárására. Aztán reggel igen nehéz ébredni egy hajnali lefekvés után, de még továbblendít sokáig az elõzõ este jó hangulata. Ilyenkor imádok élni!
De a görögöknél is ezt láttam az idén, hisz ott élték mindennapjaikat elõttünk. Sokszor vendégek jöttek, az asztalra került egy átlagos, egyszerû étel és jól elvoltak. Néha játszottak, máskor csak beszélgettek. És kerek volt a világ.
Mi is szeretjük az ilyen összeröffenéseket. Nálunk kicsit nehéz megoldani, mert ilyenkor rengeteg a munka. ma is akkor keltem, amikor egy jobb nyaralóhelyen még le sem feküdtek (3-kor). Így nehéz esténként összejönni. A családom és a legjobb barátaim mind Pesten maradtak. A helyiek meg jól elvannak magukban. Attól függetlenül sokat grillezünk nyaranta. Utóljára az elmúlt hétvégén. Kis husika és a hangulat kedvéért görög sali.
Na ja, mint az idén!
Csak emlékeztetni akarlak rá, hogy holmi taliról is szó volt, ahová mi igértük a koktélokat! Na azzal mi van?
De ha hozol haza jégben tenger gyümölcseit soron kívül elkészíti az én Zeusom!
A vámosok ? Hát igen...én jóban vagyok velük, hiszen együtt dolgozunk , de nincsennek ilyen rossz tapasztalataim, könnyen meg lehet õket lágyítani.
Háááát, én is vámos volnék... És ha szembe találnám magam pár szerencsétlen polippal bizony elég zabos lennék... Márcsak azért is mert még mellette búvárkodom is, és ellene vagyok mindennek ami azzal jár, hogy kiszedjünk valamit a tengerbõl. Legyen ez akár egy darab kõ, vagy tengeri csillag, vagy bármi más.
„Epikuros tanítása szerint enni, inni barátok nélkül olyan, mint falni oroszlánként”
Ehhez a tanításhoz tartom magamat és imádok a barátaimnak fõzni.
Zeus
Nekem a családom is a barátaim. Lehet, hogy nem normális a felfogásom, de a gyerekeimet is barátoknak tekintem. Anyuval "barátnõk" vagyunk és rendkívül jó a kapcsolatunk. Az ember felnõtt korban nehezen köt barátságot(igaz, hogy az viszont sírig tart). Én nyitott vagyok, nem úgy mint a helyiek. Mindenki a saját gondjaival van elfoglalva. Nekem ez 15 év után is idegen.
Ha visszajövök a nyaralásból taliznunk kéne. Ha jól sejtem lenne közös témánk. Enni, inni, de fõleg FÕZNI! Hmmmm. Az remek lenne. Megpróbálok hozni néhány finomságot és uccu neki. Szept. 10.-én jövök haza, utána még össze lehet hozni egy kerti partyt. Lehet, hogy hazafelé jövet tele rakom a hûtõtáskát jéggel és fekete kagylóval, utána jöhet a "Ki mit tud!"