Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 661
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zeus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
190 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13301 Üzenet linkje2006-08-02 21:44:59 

Csutek !

Ismerem a Karikást de nekem a Kemencés jobban bejött talán azért mert van ott egy-két ismerõs pincér

# 662
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13302 Üzenet linkje2006-08-02 21:54:15 

Helló Zeusz!

Milyen lett a polip, amit fõztél? icon_wink.gif

# 663
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13303 Üzenet linkje2006-08-02 22:04:32 

Zeus!
Egy étkezésnél nemcsak az étel fontos, számít a jó társaság is. icon_wink.gif
Ha nem muszály, akkor nem járok helyi éttermekbe. Itthon én is megfõzök. Kirándulások alkalmával kipróbáljuk a helyi specialitásokat itthon és külföldön egyaránt.

# 664
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13312 Üzenet linkje2006-08-03 09:28:48 

ferrari!
Nos bár nem én fõztem ama bizonyos polipot, de talán pont ezért elfogulatlanabbul tudok értékelni. Már ahogy elfogulatlan az ember lánya élete párja iránt. icon_wink.gif icon_lol.gif Itthon csak bébipolipot vettünk még, ilyen nagyot csak kinn sikerült venni. A végeredmény viszont nagyon jó lett, annak ellenére, hogy nem volt meg a kedves egész fûszerarzenálja. icon_wink.gif icon_lol.gif Idõ hiányában csak egyszeri alkalom volt az octopus vacsora, legalábbis az apartmanban. Az étteremben rendeltünk még, az viszont kicsit másképpen volt elkészítve. Na majd jövõre azt a receptet is kipróbáljuk. icon_wink.gif
Csak egy valami bosszant: eme akciónk idején a Krisztáék már hazamentek, nem sikerült megkóstoltatni vele.
De kagylót azt sokat fõztünk, azt már én is profin el tudom készíteni. Csak sajnos itthon elég drága és nem olyan friss. icon_cry.gif Annak hangulata van amikor a görög emberekkel együtt a tengerbõl szeded a kagylót, közben keverék nyelven megbeszélitek melyik a jó és utána hogy is tovább, majd a tenger látványa kiséretében jó kis vacsi kerekedik ki belõle. Tudod: kicsi ouzó, metaxa...... Hmmm! Már megint fáj a szívem. De jó neked, még ezután utazol! icon_exclaim.gif

# 665
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13314 Üzenet linkje2006-08-03 09:38:59 

Csutek!
Csak annyit tennék hozzá, hogy egy kellemes vacsihoz elsõsorban a jó társaság kell. Számtalanszor csináltunk már barátokkal vadász vacsorát (vadászd ki a hûtõbõl amit találsz icon_wink.gif icon_lol.gif ) és remekül éreztük magunkat. Ilyenkor nyáron meg néha feltesszük a parázs felé azt amit találunk egy-egy spontán összejövetel idején. Annyira jó ez egy nehéz vagy éppen egy igen jól sikerült nap lezárására. Aztán reggel igen nehéz ébredni egy hajnali lefekvés után, de még továbblendít sokáig az elõzõ este jó hangulata. Ilyenkor imádok élni!
De a görögöknél is ezt láttam az idén, hisz ott élték mindennapjaikat elõttünk. Sokszor vendégek jöttek, az asztalra került egy átlagos, egyszerû étel és jól elvoltak. Néha játszottak, máskor csak beszélgettek. És kerek volt a világ. icon_wink.gif

# 666
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13316 Üzenet linkje2006-08-03 10:22:51 

Szia Rebeka!

Mi is szeretjük az ilyen összeröffenéseket. Nálunk kicsit nehéz megoldani, mert ilyenkor rengeteg a munka. ma is akkor keltem, amikor egy jobb nyaralóhelyen még le sem feküdtek (3-kor). Így nehéz esténként összejönni. A családom és a legjobb barátaim mind Pesten maradtak. A helyiek meg jól elvannak magukban. Attól függetlenül sokat grillezünk nyaranta. Utóljára az elmúlt hétvégén. Kis husika és a hangulat kedvéért görög sali. icon_lol.gif

# 667
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13328 Üzenet linkje2006-08-03 12:38:15 

Helló Rebeka !

Igen, még elõtte vagyok. icon_lol.gif

MÉG 17 NAP !!! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Megkóstolhatnánk azt a " Zeusz polipot " - mondjuk jövõre.

Szervezkedjetek megint Krisztával és én ígérem becsatlakozom. icon_wink.gif

# 668
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13332 Üzenet linkje2006-08-03 14:01:46 

Na ja, mint az idén! icon_wink.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Csak emlékeztetni akarlak rá, hogy holmi taliról is szó volt, ahová mi igértük a koktélokat! Na azzal mi van? icon_lol.gif icon_lol.gif
De ha hozol haza jégben tenger gyümölcseit soron kívül elkészíti az én Zeusom! icon_wink.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

# 669
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13333 Üzenet linkje2006-08-03 14:03:17 

Azért kíváncsi lennék a vámos arcára amikor kinyit egy hûtõtáskát és szembe találja magát pár hatalmas octopussal. Na de õk a te jóismerõseid! icon_wink.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
# 670
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13337 Üzenet linkje2006-08-03 15:02:57 

Rebeka!

A tali mehet, ha hazajöttem, csak tisztázzuk le mikor és hol?
Hûtõt nem viszek a repülõn, tehát tengeri herkentyûk kizárva.

A vámosok ? Hát igen...én jóban vagyok velük, hiszen együtt dolgozunk , de nincsennek ilyen rossz tapasztalataim, könnyen meg lehet õket lágyítani.

# 671
Zeus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
190 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13351 Üzenet linkje2006-08-03 18:45:48 

Csutek!

„Epikuros tanítása szerint enni, inni barátok nélkül olyan, mint falni oroszlánként”
Ehhez a tanításhoz tartom magamat és imádok a barátaimnak fõzni.

Zeus

# 672
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ildi74
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13362 Üzenet linkje2006-08-03 21:10:12 

ferrari írta:

A vámosok ? Hát igen...én jóban vagyok velük, hiszen együtt dolgozunk , de nincsennek ilyen rossz tapasztalataim, könnyen meg lehet õket lágyítani.

Háááát, én is vámos volnék... És ha szembe találnám magam pár szerencsétlen polippal bizony elég zabos lennék... Márcsak azért is mert még mellette búvárkodom is, és ellene vagyok mindennek ami azzal jár, hogy kiszedjünk valamit a tengerbõl. Legyen ez akár egy darab kõ, vagy tengeri csillag, vagy bármi más.

# 673
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13364 Üzenet linkje2006-08-03 21:20:48 

zeus írta:
Csutek!

„Epikuros tanítása szerint enni, inni barátok nélkül olyan, mint falni oroszlánként”
Ehhez a tanításhoz tartom magamat és imádok a barátaimnak fõzni.

Zeus

Nekem a családom is a barátaim. Lehet, hogy nem normális a felfogásom, de a gyerekeimet is barátoknak tekintem. Anyuval "barátnõk" vagyunk és rendkívül jó a kapcsolatunk. Az ember felnõtt korban nehezen köt barátságot(igaz, hogy az viszont sírig tart). Én nyitott vagyok, nem úgy mint a helyiek. Mindenki a saját gondjaival van elfoglalva. Nekem ez 15 év után is idegen.
Ha visszajövök a nyaralásból taliznunk kéne. Ha jól sejtem lenne közös témánk. Enni, inni, de fõleg FÕZNI! Hmmmm. Az remek lenne. Megpróbálok hozni néhány finomságot és uccu neki. Szept. 10.-én jövök haza, utána még össze lehet hozni egy kerti partyt. Lehet, hogy hazafelé jövet tele rakom a hûtõtáskát jéggel és fekete kagylóval, utána jöhet a "Ki mit tud!" icon_wink.gif

# 674
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13366 Üzenet linkje2006-08-03 21:30:23 

Szia Ildi 74!

Lehet, hogy ismerjük is egymást? !

# 675