#1333142010-05-06 16:23:55 Válasz a #133305. hsz-ra
Sziasztok!
Láttátok ennek a topiknak - http://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=133284#133284 -
a 4048-as hozzászólását? Úgy tűnik a turistákat igencsak meg akarják tartani a görögök.
Szerintem a szigetek a sztrájkokban kevésbé érintettek, bár pl. egy pireusi kompos sztrájk Rodoszt is érintheti.
A Bp-Rodosz charter biztonságosnak tűnik, nem érinti a görög szárazföldi reptereket.
A Forint jelenlegi gyengülését, ingadozását a görög válsággal hozzák összefüggésbe, ez mindenki nyaralását megdrágíthatja, de az esetleges áremelések is (pl. benzin, ÁFA, stb.).
#1333402010-05-06 19:13:59 Válasz a #133305. hsz-ra
Sziasztok!
Pontosan szerintem senki nem tudja megmondani, hogy miként hat a "válság" a görögországi és ezen belül is elsősorban a tengerparti nyaralásokra. A személyes véleményem az, hogy látva az itteni és más fórumbeli aktivitást is a magyarországi nyaralók eléggé óvatosak, ami az idei nyaralást (is) illeti. Ha ez más országokban is hasonlóképp alakul, akkor ennek mindenképp lesz hatása. Szerintem a last-minute utak lesznek majd talán élénkebbek, főként akkor, ha a helyzet kint normalizálódik. Abban igazat adok annak aki azt mondta, hogy a szigeteken talán kevésbé fog az a fajta zűrzavar eluralkodni, mint ami a szárazföldön jelenleg van. Bár a zűrzavarról is ellentmondásosak a hírek...
Az Origo cikke szerint érdemes több készpénzt vinni:
http://www.origo.hu/uzletinegy.....alsag.html
Ferrari is szerintem rátapintott a lényegre: azért módosították az indulás időpontját, mert nem lett teli a gép...
Üdv
Sziasztok!
A nagy tervezgetés-szervezgetés során életünkben először felmerült az esetleges robogó-bérlés kérdése.
Visszaolvasgattam itt is ott is. Summázásként azt vontam le, hogy inkább a nagy, semmint a kis kölcsönzők a megbízhatók - esetleges felmerülő problémáknál.
Tudnátok nekem ilyen "nagy és megbízható" kölcsönzőt javasolni Falirakiban?
#1337382010-05-10 08:44:50 Válasz a #133730. hsz-ra
szia Kicsur!
Mi még tavaly, 3 napra béreltünk robogót, ami igazából azért volt jó
mert a két hetes utunkból már az utolsó pár napban eléggé nem tudtunk már mit csinálni, kocsit előtte béreltünk, (kicsit le is gatyásodtunk anyagilag :DDD),
úgyhogy mi a nyakunkba kaptuk Falirakit, mondván hogy valami pici két személyes robogó, amivel a környékbeli strandokra meg esetleg egy két látnivalóra pont jó lesz.
Találtunk is, , megvan még a bérlési szerződés este megnézem neked, és leírom a nevét.
45 E volt 3 napra, de rendesek voltak mert az utolsó nap nem este vittük vissza így adtak kb 5 E kedvezményt ).
Semmi gond nem volt vele, biztosítást vállalták, szóval
én abszolút meg voltam velük elégedve.
A mi szállodánktól nem messze volt, de majd megnézem otthon a szerződésen a pontos címet meg nevet .
Én ajánlani tudom, hogyha nem akartok vagyonokat fizetni .
#1337912010-05-10 13:32:48 Válasz a #133730. hsz-ra
Szia Kicsur!
Azt, hogy nagyobb kölcsönzők megbízhatóbbak lennének, azt nem tudom...én mindig hosszas válogatás után döntök afelől, hogy melyik moci lesz a megfelelő. Ezt a kölcsönzőt tudom ajánlani:
Motor City Club. Egyébként a főutcán is és elég sok mellékutcában is van motorkölcsönző, így tudsz válogatni. Én általában a kisebb cégektől kölcsönzök...
Üdv
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget...
Már alig várom, hogy végre ott legyek, és motort válogassak (sosem gondoltam, hogy ilyen dolgokra fogok egyszer vágyakozni)
Rodosz ezt is kihozta belőlem! Már rég vártam valamit ennyire, mint ezt az utazást....ez remélem jó jel!
Falirakiról tud nekem írni pár dolgot?Étteremnevek,autókölcsönző...amit használhatnék....Két hétre megyek a szülőkkel meg tesóval és váááárom nagyon!Köszi!
Falirakin homokos a part, lassan mélyül a tenger. Jó kis bulizós hely, van éjszakai élet.
2004-ben és 2005-ben voltam ott, nem tudok ajánlani autókölcsönzőt, de az esti séták alkalmával fel kell mérni a terepet, van több autókölcsönző is.
#1339492010-05-11 14:31:08 Válasz a #133885. hsz-ra
Szia Ildoci!
Pár infó-->Faliraki
Étteremből és autókölcsönzőből is van választék, de ezt Nektek kell majd inkább a helyszínen felderíteni. Esetleg autót már itthonról is tudsz foglalni...
Üdv