#1346552010-05-16 22:30:59 Válasz a #134653. hsz-ra
Mi hoztunk már alkoholt (1-1 üveg ouzót, kumquat likőrt, házi vörösbort), lekvárt, és ahogy korábban írtam, némi kavicsot, homokot, apró kagylóhéjat, utóbbiból nem sokat (Korfun amúgy sem találtunk túl sokat, meg nem is akartuk 'kizsákmányolni" a természetet).
A kollégám pedig földön talált/fáról szedett citromot is, de persze nem ipari mennyiségben.
#1346562010-05-16 22:33:38 Válasz a #134653. hsz-ra
A hazafelé útra semmiképp ne hozz szendvicset meg innivalót, mert azt is elveszik! ... vicceltem!
De ha figyelmesebben végigolvasnál mindent , akkor látnád, hogy sokan hozunk növényeket (de nem kifejlett, cserepes leandert). Sokan hozunk kagylót, de nem egy bőröndnyit. Az italok sem ritkán fordulnak meg a csomagokban, szintúgy az édességek. Szerintem ha élő állatot, nyers húst vagy egy Akropolisz darabkát nem rejtegetsz, nincs miért izgulnod. De erre meg elég kicsit az esély.
Köszönöm a válaszokat! Én sem ipari mennyiségre gondoltam, csak lightosan.. Mindenből picit.. Nem lehet kapzsinak lenni:D Csak gondoltam megkérdezem van-e valamiből meghatározott mennyiség amit be lehet hozni.. Ezek szerint ha ügyesen csinálod nincsen:D
Max ahogyan mondod elvesznek minden élelmet:) Akkor eléggé éhes leszek majd az úton hazafelé
#1347192010-05-17 12:19:03 Válasz a #134653. hsz-ra
Szia!Ahatáron ha busszal mész a virágot elveszik ha megtalálják.Tőlem már vettek el kaktuszt!Égetett szeszből egy fő 1 litert hozhatsz./csomagolni tudni kell!/ ez csak jó tanács.
Égetett szesz egy liter, de borból lehet hozni fejenként 16 litert az EU-n belül, azaz egy két éve volt, most már ennél is többet lehet. Pontikos adott helyes választ.
Akkor jól el kell dugni a kaktuszt, nehogy megszúrja a kezüket a vámosoknak.. Égetett szesz alatt a pálinkát, likőrt, ouzot érted? Hmm mit értesz a jó csomagolás alatt? Rakjam a gatyámba? Mert gondolom a böröndőt átkutatják és ruhák közé való rejtés nem jó megoldás Vagy megkérem a buszsofőrt dugja el nekem?
Néztem én ezt a vámos oldalt, de nem teljesen tiszta a helyzet, nem találtam az autósok helyzetére magyarázatot. Például tavaly tudtuk meg, hogy amit a görög határon lévő vámmentes boltban veszünk, azt elvileg nem vihetjük vissza az EU területére, jövedéki termékek esetében legalábbis biztosan nem. Jó fej volt a vámosnő, kinyittatta a kocsi csomagtartóját, látott ott Duty Free-s táskát, kérdezte, van-e ital, cigi, közben mondta a páromnak, hogy azt a táskát ki ne nyissa, mert kamera megy a fejük fölött. Mi valamiért abban a hitben voltunk, hogy egy üveg ital, egy karton cigi jöhet fejenként, de azt mondta a nő, hogy a vámmentesből nem. Cigaretta egyetlen bontott doboz lehet például. Mindenesetre rendes volt, de tudni kéne, most mi a helyzet.
#1347912010-05-17 22:04:42 Válasz a #134786. hsz-ra
Sziasztok
Mi minden évben hozunk ezt is azt is, hoztunk már egyméteres leanderből két darabot elfektetve a tetőboxba a sziklakertünkben kagyló és tengeri csillag van, de van saját olympos-unk is uzó általában 8-10 üveggel mindíg van ( a családnak munkahelyre stb) Igazi utánozhatatlan mazsolabor szintén, még soha semmi probléma nem volt
A lényeg ne izguljatok nyaralni mentek pihenni kikapcsolódni
Persze ez így van Ciceró.. Csak jó ha az ember tudja miből mennyit hozhat haza.. Lehet neked szerencséd volt ebben.. Ez attól is függ gondolom ki milyen ellenőrzést fog ki... Mennyire csekkolják le a cuccokat:D
Sziasztok.Mi minden évben hozunk leandert, persze nem túl nagyot hogy a kocsiba beférjen és persze virág is legyen rajta hogy tudjuk milyen szinü.Eddig még sosem vették el.Uzót is hoztunk tizen üveggel , barátoknak , munkatársaknak, kissebb nagyobb kiszerelésben, a magyar vámosnak meg is mondtuk ,ezt sem vették el. Igazán a zárjegynélküli Szerb konyakra és cigarettára utaznak.
#1349202010-05-18 19:40:25 Válasz a #134784. hsz-ra
Szia!Jó csomagoláson azt értettem hogy nem egy helyre rakod a cuccost hanem 1-2 helyre pakolod.Kaktuszt a kajás szatyorba,amit felviszel a buszra.Egyébként a kaktuszt a magyar vámos vette el,pedig jól elraktam.Mondjuk azóta már pótoltam,de a sofőr is szokott szólni hogy elveszik.
Nekünk még 65 nap van Nei Pori ig, vagyis az első görög nyaralásunkig, de kedves barátaink, akikkel megyünk, megleptek egy kis maréknyi Nei Pori homokkal.
Remélem iskerül csatolni a képet, Nei Pori homok, Ausztráliából származó kagylókkal és korallokkal. Kicsit lehet, hogy bizarr ,vagy nem összeillő, de tetszik!
Nekünk még 65 nap van Nei Pori ig, vagyis az első görög nyaralásunkig, de kedves barátaink, akikkel megyünk, megleptek egy kis maréknyi Nei Pori homokkal.
Remélem iskerül csatolni a képet, Nei Pori homok, Ausztráliából származó kagylókkal és korallokkal. Kicsit lehet, hogy bizarr ,vagy nem összeillő, de tetszik!