Már hosszabb ideje kértek többen is az ismerõseim közül, de itt a hellaszon is, hogy tegyem fel valami nyilvánosan megtekintjetõ lapra a KORZIKAI nyaralás képeit.
Még nem töltöttem fel az összeset, folyamatban van még az utolsó pár darab.
Ugyanerre a címre feltöltök hamarosan alpesi kirándulásokról is képeket....majd szólok. Eetleg, ha van valakinek másik elérhetõ helyen fent képe, igazán megadhatná a címét.
Megnéztem a korzikai képeket. Nagyon szép helyen voltatok. Kár, hogy nagyon barátságtalanok a helyiek. Nagyon el tudják rontani vele a nyaralást. Pedig csodálatosan szép sziget. Jean Reno egyik filmjét a Nagy zûr Korzikán-t itt forgatták.
Nem tudom, láttam-e, az nem az amiben a Bud Spencer játszik?
Ja, kár, hogy nem vonz vissza a sziget a hangulata miatt, mert még így is sok részét nem láttuk, és a táj miatt pedig visszavonz. Ráaadásul abszolút praktikus oda autóval utazni, az út sem hosszú...
Vojandi, láttam a Korzikás képeket, hát nagyon szépek, csak az ember szíve fáj......mert minél több utazásos képet megnézek,annál jobban rájövök, hogy még mennyi szép helyen nem voltam, és már egész listám van azokról a helyekrõl amit feltétlenül meg szeretnék nézni. Lassan már az elkövetkezõ tíz évre megvan az utazási tervem, csak pénz és idõ kellene hozzá.
Írtad , hogy voltál Bolzánóban, arról, vagy a Garda tóról nincsenek képeid??
Az alpesi képek nagyon érdekelnének.
szia . Helguska
Nem. Ez egy francia film. Christian Clavier-el játszik együtt Jean Reno. Õk játszottak a Jöttünk, láttunk, visszamennénk-be is. Jean Reno: Bíbor folyók, Pofa be, Jaguár, Farkasok birodalma, Ronin, Leon a profi, Hamburger avagy a marhakonzerv akció, Wasabi-mar mint a mustár, Bíbor folyók 2,.....stb Sok szép hely látható a filmben is. Ráadásul a Nagy zûr Korzikán egy jó vígjáték.
Azt el is felejtettem, hogy a filmben is benne van, hogy mennyire utálják az idegeneket. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy kaptak engedélyt a forgatásra amikor a franciákkal nincsennek nagy barátságba.
Bocsi, hogy csak most válaszolok, de éppen négy napig sátrazni voltunk
A Garda toról 300 képem van, az Alpokban készültek meg úgy 2ezer. Nem tudom, hova felpakolni ezt a sok képet, így nagyon nehéz nekik nyilvánosan megtekinthetõ helyet találni.
Ide beszúrok talán párat, de hogyan döntsem el, melyiket?
Most pár szót a sátrazásunkról, bocs az ékezetekért, de ezt e-mailbõl másoltam ki, és ott nem írhatok magyar ékezetet....
Amúgy Grainauban voltunk, az közvetlenül Garmisch-Partenkirchen mellett van. Már sokszor voltunk abban a kempingben. Itt még le kell írnom azt, hogy én Garmisch-P. (réviden GAP)-nel vagyok úgy, hogy ahányszor lemegyünk és meglátom az elsõ hegyeket, hevesebben dobog a szívem és úgy érzem, akárhányszor is megyek oda, nem únom meg soha, olyan, mintha hazamennék, és ha egyszer nyernék a Lottón, ott vennék egy házat az biztos...
"Elsö nap szakdt az esö. Nagy mazlink volt, mert akiket az iden megismertünk a nyaralason (Szamoszon), azok ott laknak a közelben es elöre meg volt beszelve, hogy hozzajuk megyünk vacsizni, igy ott is alhattunk. Masnap velük együtt bickiliztünk 30 km-et, 300 metert hegynek fel. Nagyon szep volt, de nagyon kimeritö. Aznap este mar a kempingbe metnünk, szep idö volt.
Tegnap 9 oras turat csinaltunk, aminek volt olyan resze is, ahol sziklafalon csak lancokon es vasletrakon lehetett menni, alattad meg par szaz meter melyseg.
Nagy elmeny volt, szeretnenk meg hasonlot maskor is, de addig venni kell szijat es karabinert, hogy fel tudjuk magunkat csatolni a kiserö drotra, mert egy csuszas es halott vagy.
Ma nem birtunk megmozdulni az izomlaztol, igy csak egy kisebb bickilizest iktattunk be es koradelutan mar haza is jöttünk. "
Érdekes, hogy hogyan vesznek a hegyek hatalmukba engem. 4 éve még semmi közöm sem volt hozzájuk. Aztán egyszer kirándultunk egyet és azután már tudtam, hogy ott a helyem. Az utóbbi 3 évben meg már állandóan oda "kell" mennem, mert mint egy mágnes vonz. Eddig csak vándoroltunk, azaz felmentünk 1500 méter magas hegyekre. Az idén már 2300m volt a határ. De az, hogy most, életemben elõször fel mertem menni minden felszerelés nélkül egy sziklafalon, igaz létrák segítségével, akkora élményt adott, hogy most már rendszert akrok ebbõl csinálni Mármint a mászásból