Én eddig különösebben nem aggódtam, mert a kocsin 12 éves koráig van assistant szolgáltatás (MES- Mazda Europe Service). Ha kell szállást fizet, pót autót ad, stb. A kötelező szervizeléssel együtt jár!!!
De tényleg ez a legfontosabb probléma a görögországi nyaralás előtt?!
Inkább imádkozzunk azért hogy Kósa csendben maradjon, már így is elvett egy vcsorányi eurót tőlünk!
Mondjuk gondolom, nem nagyon tankoltok E85-öt!
Aki viszont tud valahol egy olyan kutat ,ahol van,az legyen szíves megosztani hátha érdekel néhány embert az olcsóbb tankolás lehetősége!
Én 1/3 arányban tankolom,de a legtöbb szakértő portál szerint 50-50 gond nélkül tankolható!
Egyébként a megtakarítás nem sok,de jobban megy az autó tőle(nekem)!
#1387282010-06-11 19:56:44 Válasz a #138718. hsz-ra
Sajnos én sem találtam semmi irást és kint sem találkoztam most május végén vele, igy kénytelen voltam ithonról egy 20 liter erejéig biztosítani eme nedüt.
#1387332010-06-11 20:38:54 Válasz a #138715. hsz-ra
"Hogy a kezelési könyvben nem ír erről a letiltásról."
Nem kell aggódnod, meg egyetlen VAG konszernes tulajnak sem, nincs ilyen marhaság egyetlen autóban sem, azaz senki sem fog Görögország felé félúton ragadni lejárt szerviz periódus miatt. Ez egy régóta keringő urbánus legenda, valaki kitalálta, terjesztette, azóta az ennek bedőlők tartják életben a legendát. A BMW fiaskója óta (~20éve) egyetlen gyárnak sem jutott eszébe maga alatt vágni a fát.
De ha valakinek villogni kezd a szerviz figyelmeztetés, és ez zavarja, az felhívhat, és elmondom hogy 3mozdulattal hogyan lehet azt törölni. De ez a kezelési könyvekben is benne van.
Mindezt most azért írtam le a "főnök" figyelmeztetése ellenére, nehogy valakire rájöjjön a frász ha útközben szerviz jelzést kap.
Komolyra fordítva a szót, ahogy kereskéltem az üzemanyagárakra elég hamis infók vannak 95%-ban (pl.szerbiára 109-et ír a legröbb),szóval sokat ne alapozzatok ezekre.(pl.holtankoljak.hu)
Az a baj,hogy E85 kutat nem is nagyon találtam csak nyugat-európában.....
Lpg-t is szerbiában ,de Görögbe se nagyon mutatta.
Macedóniában aki dénárt szeretne fizetni rendeljen,mert egyébként nem tud hozzájutni máshogy.
Sziasztok!
Szerintetek 4-en simán elférünk a cuccokkal a 300 literes csomagtartójú Skoda Fabiankban?
Kaját csak útra viszünk, a pasik lehet ellesznek pár ruhával, de nekünk csajoknak azért több kell:) Még ha a nyári ruhák nem olyan nagy terjedelműek.
Voltunk egy csomagtartósnál, de a csomagtartó valami meg a síbox, napi 2500 lenne itt helyben, ami azért 13 nappal számolva húzós.
#1387512010-06-12 08:30:28 Válasz a #138750. hsz-ra
Oda felé még csak-csak, de a vissza úti pakolás lesz húzós; tavaly olyan szépen shoppingoltunk a babámmal, hogy alig fértünk el ketten egy 460 literes csomagtartójú verdával
Nem akarok naponta nyolcszor átöltözni...
Találtam egy tök jó csomagtartót, nem tudom ismeri-e valaki. Olcsóbban jön ki, mint síbox +tartó kölcsönzés.
http://www.youtube.com/watch?v=9X7s7V1JM24
#1387612010-06-12 09:10:58 Válasz a #138760. hsz-ra
Az egy szellemes megoldás, de nem arra való, amire Te szeretnéd használni, én nem javasolnám!
Inkább nézzetek körül a Vaterán vagy más használt áruk fórumán, soszor nagyon jó cuccokat lehet kifogni ócsón