Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 1156
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138366 Üzenet linkje2010-06-09 22:05:00 

Szia Szirom!
Még itt kuksolok, mert három hétig nem lesz netem, ez nekem olyan, mint egy drogelvonás másnak, ezért nagyon nehéz elszakadnom! icon_smile.gif
Nagyon aranyos vagy, köszi szépen: de igen, igazad van, sokkal jobban szeretnék partközeli szállást, csak a neten szinte semmi sincs Tyrosról, vagy csak olyan, ami kis ház és csak egész hétre adják ki fix összegért. Egész biztosan körül fogunk nézni a part felé is, semmit sem foglaltunk előre, csak a legelső, finikoundai szállást, a többit csak kinéztem, hogy azt szeretném. Kár, hogy nincs név, vagy fotó a ti szállásotokról. Én mindg igyekszem feljegyezni a szállásaink nevét, vagy névjegykártyát vagy legalább telefonszámot elkérni.
Sokat segítették sok dologban.
Jeges zacsink nincs, de kint akkor majd figyelem. A zselés zsák nagy, legalább 400 ml zselé van benne, a kézipoggyászban csak 100 ml-ig terjedő méretű folyadél/gél lehet.

# 1157
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138371 Üzenet linkje2010-06-09 22:17:20  Válasz a #138366. hsz-ra Előzmény #138366

Andi, a parti házsoron gyakorlatilag végig vannak kiadó helyek, szinte minden házban, csak ahogy én láttam, nagyon sok, ami inkább szoba vagy stúdió. Mi meg 2 helyiséges apartmant kerestünk. Végülis 3 helyiségesben laktunk 60-ért, marha nagy volt, de akkor nagyon kellett, hogy tudjon pihenni a lázas nagyobbik kölyök. Ennél olcsóbbat akartam, és lett is volna biztos, de már akkor kezdett megint fölmenni a láza, mikor odaértünk, így a 75-öt lealkudtam 60-ra (talán lejjebb is mehettem volna, de akkor nem érdekelt) és jó volt. Végülis belefért és elmondhatom, hogy nem szorongtunk icon_lol.gif 2 erkélyünk is volt például icon_lol.gif
A szállásunkat kívülről nem fotóztam, belső talán van, de inkább erkélyes képek. A tulaj nem beszélt semmilyen nyelven, a falra írtuk a számokat, így csak azt tudom, hogy Kosztasz volt a neve és kedvesen mosolygott icon_wink.gif Elafonissosra van számom péládul, de a néni csak görögül beszél icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

# 1158
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138377 Üzenet linkje2010-06-09 22:23:25  Válasz a #138366. hsz-ra Előzmény #138366

Na, ha fel tudom tenni, így parkolnak a parton és látszik is, hogy szoba kiadó és majdnem mindenütt ki is van van írva:

# 1159
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138380 Üzenet linkje2010-06-09 22:29:26 

Jó kép. Szirom, ne aggódj, találunk jó szálást, nem kell se cím, se más. icon_smile.gif A part ilyen keskeny? Más képek alapján szélesebbnek tűnt. Kavicsos, ugye, hogyan mélyül, kavicsos csak vagy nagy köves bent a vízben?
# 1160
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138388 Üzenet linkje2010-06-09 23:23:32  Válasz a #138380. hsz-ra Előzmény #138380

Kavicsos Andi, és nem mélyült túl gyorsan, nem kellett a fiúk miatt aggódni nagyon. Gyönyörű tiszta. De a part elég keskeny, az tény, viszont azt hittem, zavaró lesz ez, de nem. Ahol a part és a víz összeér, ott van egy kis lejtő/domb, de nem vészes, viszont mezítláb kicsit nyomnak a kavicsok, és ezt úgy oldották meg ott, hogy egy halom helyen van egy kötél kitéve, amin ki lehet kapaszkodni könnyen. Most ez kicsit hülyén hangzik, mert nem hegyről van szó, de az idősebbek, nehezen mozgók használták ezeket a köteleket.
Ezen a képen látszik egy:

# 1161
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138389 Üzenet linkje2010-06-09 23:43:37 

Szia Josza!

Nagyon jók lettek a képek. Várom a beszámolót is.

Hihetetlen, hogy már itthon is vagytok!

# 1162
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138819 Üzenet linkje2010-06-12 17:06:09 

[quote="szirom
Idézet:
"]....klassz érzés volt végignézni a tavalyi kedves helyeket! Andinak .valamelyik nap épp ajánlottam egy monemvassiai éttermet, ott is van a képeid között, egész jól látszik a bejárat, végülis befotóztatok klasszul! nekem ilyenem nem volt, csak benti képek.
Elafonissoson bementetek a kertes, sikátoros részbe is? icon_wink.gif van egy kis piros sarki ház, valami bezárt bolt épületecskéje, na, ott kellett bemenni a házikónkhoz icon_wink.gif nem sétáltatok véletlenül arra? icon_lol.gif A tengerben azért tudtatok fürdeni? A képek a parton milyen napszakban készültek?

... nem vonz benneteket a vándorlós nyaralás a helyhez kötött szállás helyett, most, hogy ilyen jól sikerültek a túrák? icon_wink.gif ...
....a nyugati oldalon, amikor Olympiánál voltatok, kimentetek a tengerig?
quote]
Kedves Szirom! icon_lol.gif
Bocsáss meg,hogy csak ilyen sokára válaszolok. Annyi a munkám, hogy azt sem tudom, hol a fejem. icon_rolleyes.gif
Igen tudom, hogy melyik részről beszélsz, csináltam is róla képet, de a másik gépemmel és még nem volt hozzá időm, hogy foglalkozzak vele. rövidesen az is felkerül. A képek egy része megérkezésünkkor délután készült, Többen fürödtek,(Csutekék, WhieFrosték) bár igen viharos volt a tenger. Mi Cillával nem. A felvételek másik része ( kikötő és környéke) délelőtt készült.
Az egy nagyon kedves rész ahol Ti laktatok.
Örülök, hogy kellemes élményeket elevenítettek fel képeim. A "vándorlós nyaralással" nálunk csak az a a baj, hogy már nem vagyunk fiatalok (én 58 éves vagyok icon_cry.gif ) és nagy szükségünk van a pihenésre is. Ezen kívül a másik probléma, hogy én még vándorolnék, mert én imádom és bírom az utazgatást, minden mennyiségben, feleségem azonban jobban szeret egész nap a tengerben lubickolni. Ő fizikailag inkább igénybe van véve a munkája által, ráadásul az egészsége sincsen rendben, így megértem, hogy inkább pihenni akar. Nekünk az a szokásunk alakult ki, hogy egy állandó helyünk van, ahonnan csillagtúra szerűen járjuk be a tájegységet. Nem kell állandóan költözködni, ki és becsomagolni és megszokni az új körülményeket. Minden másodnap utazunk, minden másodnap pihenünk. Végül is két hétből hét napot utazgattunk most is. icon_wink.gif
Olympiától nem mentünk tovább a tengerhez, mert így is késő este volt,mikor visszaértünk Toloba és tudvalevőleg az nem a legkönyebb útvonal. Kérdezz csak nyugodtan, szívesen válaszolok. icon_lol.gif icon_wink.gif
Üdv: Josza

# 1163
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138942 Üzenet linkje2010-06-13 17:02:01  Re:

Szia Josza!

Sejtem, hogy el vagy havazva, így nem is türelmetlenkedem, de biztos nem vetted észre a sok kérdés között az alábbit most bemásolom újra. icon_wink.gif

Verka írta:
Diakoftóról mi a benyomásotok? Azt tervezzük, hogy az első két éjszakán ott szállunk meg - de nem foglalnánk előre. Szerinted betoppanva este 8 körül csak úgy találunk majd szállást, láttatok szoba kiadó kiírásokat?

# 1164
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138947 Üzenet linkje2010-06-13 17:59:45  Re:

Verka írta:
Szia Josza!

Sejtem, hogy el vagy havazva, így nem is türelmetlenkedem, de biztos nem vetted észre a sok kérdés között az alábbit most bemásolom újra. icon_wink.gif

Verka írta:
Diakoftóról mi a benyomásotok? Azt tervezzük, hogy az első két éjszakán ott szállunk meg - de nem foglalnánk előre. Szerinted betoppanva este 8 körül csak úgy találunk majd szállást, láttatok szoba kiadó kiírásokat?

Szia Drága Verka!
Bocs, bocs és bocs!!!
Bár kifejezetten Diakoftóban és Kalavrytában sem figyeltük, de ahol csak megfordultunk, mindenhol szembeötlően szállás-túlkínálattal találkoztunk. Rengetegen mondták vissza az útjukat a válság és a tüntetések miatt. Az is igaz, hogy nagyon előszezonban is voltunk, mindenesetre lasszóval fogják mindenhol a vendégeket. Én a tapasztalatok alapján bátran elindulnák előfoglalás nélkül. Szinte biztos, hogy mindenhol találnék szálláshelyet. Ráadásul így a tárgyalási pozíciótok is sokkal jobb. Könnyebben le lehet alkudni az árat, mint mi Elafonissoson. Diakofto amúgy sem olyan jelentős turisztikai célpont, inkább csak átutazik mindenki rajta, elmegy a kisvonattal. Így tettünk mi is. Az egyben az egyetlen helyi látványosság.

# 1165
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138948 Üzenet linkje2010-06-13 18:14:37  Válasz a #138947. hsz-ra Előzmény #138947

Köszi szépen Josza, pont ezt a megerősítést vártam! icon_wink.gif icon_smile.gif Mi mondjuk többszörösen "hátrányos helyzetben" leszünk, mert augusztusban és hétvégén fogunk érkezni, de azért bízom benne, hogy ez nem fog komoly gondot jelenteni. A neten is sok szállás van - igaz, főként Kalavrytában -, így azt sejtem, hogy helyben még több lehetőség adódik majd.
# 1166
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139269 Üzenet linkje2010-06-15 08:55:48  Válasz a #138819. hsz-ra Előzmény #138819

Köszi a választ Josza! icon_wink.gif

Nagyon várom azokat a képeket is, lassan fent lesznek, ugye? icon_biggrin.gif Nem mindenki sétálgat be arra hátrafelé, pedig érdemes, nagyon-nagyon hangulatos az a rész és közel is van a kikötőhöz.

A költözős nyaralásban az tényleg nem egyszerű, hogy csomagolni kell, de tulajdonképpen mégis sokkal egyszerűbben megy, mint azt előre gondoltam. Igazából szerintünk a nagy előnye, hogy sokkal kevesebbet kell autózni, mint a csillagtúrában, hiszen nem kell már visszamenni oda, ahonnét elindult az ember, ez feleannyi kilométerben, fáradtságban, időben. Így végülis nem megy el egy egész nap valaminek a megnézésével, hanem általában úgy időzítjük, hogy a költözés napján nézelődünk, aztán délután/este kiveszünk valamit. Utóbbiban meg az a jó, hogy látjuk, mit bérelünk ki, és alkudni is tudunk. És az is igaz, hogy mi szeretünk új helyeket felfedezni, máshol sétálni este, máshol vacsizni, más strandon fürdeni. De ha meg valamit annyira megszeretünk, akkor maradhatunk, amíg jólesik. Hát nagyjából ennyit tudok fölhozni mellette, de nem piszkállak többet vele, megígérem icon_wink.gif , hiszen a ti érveiteket is maximálisan megértem.

# 1167
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139483 Üzenet linkje2010-06-16 10:14:16 

Sziasztok!

Hát mi is hazaérkeztünk erről a gyönyörű helyről. ma hajnali 2-kor megálltunk a házunk előtt, hatalmas rekordot döntöttünk szerintem.

A peloponnészosz sokkal jobban elvarázsolt bennünket, mint ahogy azt gondoltuk volna.

Majd jönnek a képek és az irományok is

# 1168
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139484 Üzenet linkje2010-06-16 10:23:48  Válasz a #139483. hsz-ra Előzmény #139483

Sziasztok!!!!!!
Nagyon örülünk Nektek. Már nagyon vártunk Titeket. Pihenjetek egy nagyot és meséljetek!!!
Viszont baj van. Timbáék egyszerűen eltüntek. Még egyszer sem jelentek meg a fórumon vasárnap óta, mióta meg kellett volna jönniük. Privát levelemre, Skye-on való megkeresésemre, email-emre nem válaszolnak. Nem tudjuk, mi van velük és már nagyon aggódunk, hogy nincs e valami bajuk?
Nézzetek képeket:
http://picasaweb.google.com/sz.cilla
Csutekékről mit tudtok?
Sok, sok puszi: Josza és Cilla

# 1169
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139487 Üzenet linkje2010-06-16 10:28:36  Válasz a #139483. hsz-ra Előzmény #139483

Szia Whitefrost! icon_smile.gif

Már nagyon vártam a jelentkezést! icon_smile.gif Örülök, hogy rendben megérkeztetek és hogy ennyire tetszett a Peloponnészosz! Borzasztó kíváncsi vagyok mindenre, amit láttatok, ha lesz pár perced, akkor egy gyors felsorolást írhatsz, hogy merre jártatok.

# 1170
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139594 Üzenet linkje2010-06-16 16:20:06  Válasz a #139484. hsz-ra Előzmény #139484

Sziasztok icon_smile.gif icon_smile.gif !

Megvagyun mi is icon_biggrin.gif , csak a gép..., vasárnap este 7-kor itthon voltunk.Rengeteg élményünk,képeink , a Peloponneszosz gyönyörű, a kedvenc városom Gerolimenas, Gythio, és Porosz szigete, mindenhol tudnék maradni egy kis ideig icon_lol.gif icon_lol.gif .Hazafele bement a busz Kamena-Vourlába, az is nagyon szép környezetben terül el, egészen meglepődtem.

Nagyon örülök hogy Éváék is szerencsésen haza érkeztek, üdv itthon icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif !

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 77 78 79 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu