Ginaaa!
Nekünk Vape volt, olyan betétes nem folyadékos.
Két szálláson laktunk, mindkettőben volt bőven.Honnan?????? Este ha valahová beültünk, a lábunk szárát jól összecsipkedték.
Nekünk jó volt az itthoni riasztó, tudom, mert utolsó estére elfogyott, nem sokat aludtam.
#1431712010-07-08 13:46:34 Válasz a #143072. hsz-ra
Szeretjük azt a környéket. Évekig az Apollon hotelben voltunk,csak most már nagyon drága lett. A Kozmas mögötte van. Csak az első emeleti apartmanokban voltak nyaralók. A földszint és a második emelet egész héten üres volt. Nekem tetszett, csak egy kicsit tisztább lehetett volna. Váltáskor egy férfi takarított és nagyon rövid idő alatt végzett vele. Az ágynemű hófehér volt. A tányérokat, evőeszközöket csereberéltük a szomszédokkal. Ami nekünk hiányzott, ott felesleg volt, és fordítva. Közel a tenger és a boltok. Csendes helyen van. Ja, és mindig volt melegvíz. Lehet, ha telt ház lett vona, akkor ezt nem mondhatom el. Szúnyogháló sajnos nincs! Összeségében mi meg voltunk elégedve a szállással.
Vanda!
Határátkelés sima ügy volt oda-vissza. Semmi gond, buszus utasoktól halottam, őket volt, hogy több órát váratták.
Ez szerintem nagyon változó. Mi egy helyen vártunk 40 percet, macik bescennelik az útlevelet, vagy mit csinálnak. Így csiga lassan haladt a sor.Rendőr Beográd környékén rengeteg. Előtte, utána, városban, ÓVATOSAN!
Mindenkitől elnézést, de ma és holnap dolgozom, rövid válaszokat tudok adni csak.
Nikosban voltunk, ha valakit érdekel az apartman.
Üdv!
Lássan készülődhetünk:) Még egy hét és mi fogunk integetni
Akik holnap indulnak, azoknak nagyon jó utat és nagyon kellemes nyaralást és persze jó meleget kívánok
Egy nagyon gyengén induló, majd annál jobbra forduló nyaralást tudhatunk magunk után! Azért irom le a rossz élményünket is, hogy mások már ne essenek bele ugyanabba a rossz kalandba!
Sajnos megcsaltuk a Dias Zeus Travelt, és az Apollon iroda olcsóbb szállását foglaltuk el. Soha többé!!!!
Már az érkezéskor feltűnt a fogadó idegenvezető felkészületlensége! Makogott, hadart, gügyögött, bár állitólag évek óta ott dolgozik! ))
Korábban a Zeus idegenvezetőinek felkészültségéhez szoktunk, igy azonnal szembetűnő volt a tudatlanság!
A szállás elfoglalása sem volt egyszerű, de arra már ki sem térek! A szállás minősége sem volt semmi, de ha csak alvásra nézzük, no meg az árát, inkább nem is panaszkodom! Leo közölte, hogy nem kötelező velük utazni! Nem semmi!
Az esti találkozóra -amit annyira erőltetett,- el sem mentünk, inkább felkerestük a korábbról már jól ismert Taousanis Tours irodát, Sarti főterén. Mondanom sem kell, nagy szeretettel fogadtak bennünket, és emlékeztek ránk!
Negyedórás kellemes beszélgetés után elfoglaltuk a kijelölt, addigra némileg kitakaritott szobát.
Az első éjszaka kellemesen telt a szúnyogok üldözésével, majd másnap Leo ébresztett minket, hogy jelentkezzünk nála a kirándulásokra. A szúnyog gondunk nem nagyon érdekelte, azt mondta vegyünk riasztót, mert az nem tartozik az apartman felszereltségéhez, és a Sithon Travelnek semmi köze hozzá!
Inkább ismét elmentünk a Taousanis Tourshoz, ahol Zoli rögtön adott egy riasztót, és még egy ventillátort is, hogy azzal sarokba tartsuk a túlélő rovarokat!
Nem volt kérdés, hogy kivel menjünk kirándulni, hogy valóban kellemes legyen minden, ahogy a korábbi években!
Mindenkinek javaslom a Taousanis Tours irodát, ahol Zoli, Peti, Feri, és egy szlovák kislány Évi minden segitséget megad, és családi hangulatot varázsol!
Tőlük hallottunk a Neraida étteremről, ahol grillezik a gyros-húst, és hamisithatatlan tradicionális ételeket ehettünk!
Az iroda mellett egy Isteni olasz fagyizó is található, ahol Angéla a csodálatos izekből, hatalmas adagokat adott. Ő ideházasodott, és itt él évek óta ebben a Paradicsomban! Jó neki!
A sült kukoricát is érdemes megkóstolni, amit egy aranyos idős néni sütöget esténként, és nem messze éppen ott van egy szupermarket, ahol egy édes kutyust lehet nyúzni! Hatalmas Husky, amitől először megijedtem, de a kedves gazdája tört magyarsággal biztositott, hogy nem bánt! Azóta nagyon jó barátok lettünk! ))
Visszatérve az időtöltésre. Tavaly Zolival jártunk a Meteoránál, és olyan mély nyomot hagyott bennünk, hogy elhatároztuk idén minél többet akarunk látni görögországból, hogy minél több mesélnivalónk legyen, ne csak a parton sörözgetés. )) Petivel, és Zolival a Taousanis Tourstól, felmentünk egy elhagyott kolostorhoz, amiről azelőtt nem is hallottunk. Most kirándulást szerveztek oda, hogy megcsodálhassuk Sarti környékét is INGYEN!
Évivel hajókáztunk Amuliani-szigetre, amit a helyiek Karibinek neveznek nem véletlen, és ahol rengeteg Delfint láttunk! Korábban azt hittem, ez üzleti fogás, de bebizonyosodott, hogy nem is kis számban élnek ott ezek az aranyos, játékos emlősök!
Fantasztikus élmény volt, és ráadásul a kapitány maga a polgármester volt! Nagyon kedves bácsika, aki megigérte, hogy összead a párommal jövőre a hajóján, ha visszajövünk! Hogyne jönnénk! Állitólag idén a Taousanis Tours tartott is esküvőt a hajón!
Feri a diszkóban lepett meg minket fergeteges dobolásával, amire rázhattunk rendesen, meg a Sithonia körúton adott sok segitséget!
A legnagyobb poén a Görög Esten volt, ahol Leo próbálta leplezni, de tajtékzott a dühtől, hogy nem nála fizettünk be a kirándulásokra, hanem a Taousanis Tours asztalánál ültünk le vacsorázni. Elsőként nálunk teritettek, és a fiúk ki is tettek magukért! Bor mindig volt az asztalon!!!
Sok helyen megfordultunk már, de a Görög Est Sartiban a legjobb!!!!
Szerintem a legjobb programokat választottuk, de jövőre ismét vissza kell térnünk!
Thessalonikibe minden évben ellátogatunk, az új Amuliani hajókirándulást nem szabad kihagyni, a szamaragolás Christossal egyedülálló, és a Görög est mellett, a diszkóba, és a hegyekbe is el kell menni Petiékkel. Athost jövőre hagytuk, és a szüleimet is el akarom vinni a Meteorához, de csak Zolival!!! Nála a tiz éves rutin nagyon látszik, no meg hogy az egész csapat szivből teszi munkáját!
Köszönünk mindent!