Ez a sziget nem a Lefkada-kategóriába tartozik. Nézd meg ezen a
térképen (kicsit lejjebb kell görgetni az oldalt).
A citromsárgára színezett Peloponnészosz jobb alsó nyúlványához szorosan hozzátapadva látod Elafonissost (nincs kiírva a neve, de látszik a sziget), a zöld színű Kythira felett. Így ránézésre is látszik, hogy mennyivel kisebb az általad említetteknél.
Egyetlen város(?) van rajta, mégpedig az a kikötő, ahová megérkezik a komp. És ez sem túl nagy, igazából csak egy kicsi falu. Strandból is csak pár db van, igaz, hogy azok viszont gyönyörűek. Szerintem 10-12 nap nagyon sok rá, én max. 2-3-4-et tudnék elképzelni, de az is ismétlésekkel lesz tele (arra gondolok, hogy ugyanarra a strandra mentek többször stb.).
Esti élet értelemszerűen csak a kikötőben van, olyankor kipakolják a székeket és az asztalokat, és megy a szokásos görög éjszakai élet. Nem fogtok elfáradni, amíg végigsétáltok a part mentén meg a belső utcán, mert itt nincsenek távolságok.
Szia Kvu!
Ahogy Verka is írta, szerintem is nagyon sok itt 10 nap. Nem tudom, csak tippelem, hogy 10 négyzetkilométernél nem lehet nagyobb a sziget. A "főváros" (főfalu) és a strandok között olyan 5-6 km hosszú út vezet. Két jelentős strand van és a mini városka. 3-4 szerintem bőven elég ide.
Köszönöm Mindkettőtöknek a segítséget .
Szerintetek ha autóval mennénk, a környéken (100 km-en belül) találunk-e kicsit hasonló tulajdonságú helyet a szárazföldön vagy Kithirán: homokos part ha lehet, de azért nagyobb élet mint ezen a pici de varázslatos szigeten.
Mert ha találnánk összekapcsolnám a kettőt 7+3 nap.
Köszi
Találnál, igen. Vedd a fáradságot és olvasd el mindháromelőzőleg említett beszámolót, ott midneki írt partokat, ahol Elafonissos előtt/után megszállt és abból ki tudod választani, ami neked tetszik.
Szia Kvu!
Szerintem nem sok a 10 nap sem a szigetre. Nekem nem volna sok. Persze csak akkor ha előtte 10 napig járnám a Peloponnészosz legszebb helyeit.
De ha pezsgő éjszakai életre vágysz akkor nagyon rossz helyen keresgélsz.
Én itt olyat nem nagyon láttam.
Itt nincsenek gagyi ajándék üzletekkel teletömött utcák, ahol a turisták fel alá sétálgatnak esténként. Ez a sziget másról szól. Hála a magasságosnak.
Cigány az rengeteg van. Koldust kettőt láttam. Szerintem nagyon jó a közbiztonság a lakosság szegénységéhez és etnikumi felépítéséhez képest.
Bulizós helyek a Peloponnészoszon legközelebb Molai ,Skála környékén és Spártában vannak. Itt viszont hatalmas élet van még hajnalban is.
kokszi
Én viszont halálra untam volna magam tíz nap alatt. Szubjektív. Kvu, magadnak kell összegyűjtened annyi nfót a szigetről, hogy azután el tudd dönteni, hogy neked való hely-e vagy sem.
Mi hétvégén voltunk ott, szombaton odaártad egy csomó görög a száradzföldről, akik egy éjszakára maradtak, ott bizony volt a kikötőben éjszakai élet, egy bárban hajnali fél 4-ig ordított a zene. De alapjában nem ez jellemző.
Nekünk se lett volna sok 7-10 nap, de más azért gyerekekkel menni, más jellegűek a napok, hogy úgy mondjam, mint ha a párjával nézelődik az ember Szerintem akármilyen kicsi a sziget, nem unalmas egyáltalán. Mi 4 éjszakát voltunk, azt hiszem, de maradhattunk volna simán, úgy is indultunk el, hogy jövőre visszajövünk. Aztán nem úgy lett, de tuti, hogy nem utoljára voltunk ott
Sajnos minket is mostohán fogadott a sziget, mint Andiékat. Kifejezetten hideg szél fújt és az első napon folyamatosan lógott az eső lába, sőt néha szemerkélt is. Nekem nem volt kedvem ezért fürdeni, de a többiek nagy locsipancsizást rendeztek. Másnapra gyönyörű lett az idő, de nem mentünk vissza az egyébként gyönyörű strandra. Talán rosszul tettük. Nagyot sétáltunk a kikötőben és a templomos kis szigetre, aztán visszakompoztunk a Peloponesosra és még aznap Manin voltunk.
Ilyen idő fogadott Elafonissoson:
Szirom, tök jó, pont az első képeden lévő bár volt az a hangos, bulizós.
Josza, Kitty-ék is úgy jártak, mint ti és bizony én is nagyon szomorú lettem, amikor második napon ilyen szürke ég fogadott és hatalmas szél. Csak az érkezésünk délutánján volt még szép idő.
#1469562010-08-01 16:56:10 Válasz a #146937. hsz-ra
Hogy teljesen őszinte legyek az egészben a legjobb a társaság volt.
Este elmentünk vacsorázni egy nagyon jó tavernába. Isteni volt a kaja és az egész nagybetűs VENDÉGLÁTÁS. Többféle rendkívül finom pástétomot is kaptunk csak úgy kóstolóba, olyanokat, amilyeneket egyikünk sem evett még, finom pirítós kenyérrel. Isteni hangulat volt. Őszinte szívvel ajánlom a tavernát mindenkinek, aki a szigetre látogat. Másnap a sétánk során kiszaladt a tulaj üdvözlésünkre. akkor készült ez a csoportkép. Fehér-csíkos ingben és hosszú nagrágban a tulaj: