Jó nézni a közös fotóitokat,az ismerős arcokat az ismerős helyeken.
Kithira kapcsán olvastam ,hogy az ország egyik legszelesebb része. Mivel Elafonissos is ezen a részen van így gondolom ,hogy ez rá is vonatkozik. Nekünk dög meleg volt,de a szokásosnál jóval erősebben fújt a szél mind a három nap. Aki ide utazik az szerintem ezzel kell,hogy számoljon.
#1469752010-08-01 17:58:54 Válasz a #146971. hsz-ra
Igen. Biztos vagyok, hogy van valami mikroklímája a szigetnek és csak "kiválasztottaknak" mutatja meg a szebbik arcát.
Érdekes, hogy, amikor ámentünk komppal a szárazföldre minden felhő eltünt felettünk.
#1469922010-08-01 18:31:47 Válasz a #146893. hsz-ra
Szia Kvu,
Kithira gyönyörű, de nem a homokos strandjairól híres. Olyannyira, hogy tavaly, hazafelé, a repülőből irigykedve néztük Elafonisszisz homokos partjait, a gyönyörű türkizkék vizet.
Ha mégis Kithirára mennétek, mert azért van számos látnivaló ott, akkor keresd meg a beszámolóm, vagy ha azt hosszúnak találod, akkor a Kithirás topikban találsz bőven infót és persze kérdezhetsz is - ha nem is vagyok minden nap a fórumon, de majdnem minden nap
#1470022010-08-01 19:38:26 Válasz a #146872. hsz-ra
Szia! Mi tavaly szept. közepén voltunk 2 éjszakát töltöttünk el. Az Estellában volt a szállásunk, 35 Eu-ért.
A sziget igen kicsi, nem hasonlítható az általad felsoroltakhoz.
Szerintem az az egy "nagyobb" település van, ahol a komp kiköt, ami kb. fél órás igen lassu sétával be is járható.
2 strandot mutatott a térkép, ami a kikötőben megtekinthető. Mindkettő szép, de Simosnál igen erős szél volt, a másik szélvédettebb.
Éjszakai élet a tavernákban van, koldust nem láttunk.
Szerintetek ha autóval mennénk, a környéken (100 km-en belül) találunk-e kicsit hasonló tulajdonságú helyet a szárazföldön vagy Kithirán: homokos part ha lehet, de azért nagyobb élet mint ezen a pici de varázslatos szigeten.
Háát... szerintem 100 km-en belül biztos nem.
Esetleg nem tudom, hogy mit szólsz pl. Tolóhoz...? Az a hely útba esik Elafonisos felé, homokosnak homokos (bár varázslatosnak egyáltalán nem mondanám...), és a közelben van Nafplion, ha a tolói éjszakai élet nem lenne elég...
A tengerparton a másik irányban pedig talán az első, ami szóbajöhet, Stoupa lehet...? Mondjuk a 100 km-ben ez biztos nincs benne és fogalmam sincs, hogy milyen az éjszakai élet, de mivel elég turistás, főleg főszezonban, nyilván van nyüzsi, bár azt nem tudom, hogy milyen mértékben. A strandja pedig szép és homokos.
Ezekről a helyekről a Peloponnészosz és a Tolo topikokban tudsz többet olvasni + van egy csomó kép.
Kythirát felejtsd el, az nem az a hely, amit keresel...
Az időjárás a mi pár napunk alatt elég egyszerűen működött: éjjel, reggel szeles, délelőttre viszont megáll a szél, akkor tükör a víz. Mire visszaértünk a délutáni pihi után a partra, addigra újra szeles, hullámos a part. Lehet, hogy ez csak a mi néhány napunkon volt így, de elég kiszámíthatónak látszott. A Simoson egyébként a kisebb öböl sokkal szélvédettebb, kevésbé hullámzó a víz, de ezt már többen is leírtk előttem (volt olyan nap, hogy a férjem azt mondta, hogy tutira nem lehet fürdeni, annyira fújt a városban, és tényleg csak kíváncsiságból mentünk le a partra, és legnagyobb meglepetésünkre láttunk, hogy a víz nyugis, és gyönyörű szép napunk lett).
Andi, az a bár tényleg tömve van szombat este, azért írtam, hogy estefelé készült a kép, nehogy félreértse valaki, bár hát látszik, hogy még világos van . Az út mellé egyébként csak hétvégén pakolták ki ezeket a foteleket, hétköznap csak a bár üzemelt, bár az is elég nagy.
Kitty, bizonyos szempontból nézve az egész falu látható, de azért mégse, hiszen hátrafelé még lehet menni, és azok más jellegű házak is. Bár biztos voltatok arra sétálni. Ez a kertünkből van, hátrébb kevésbé városias szerintem, inkább olyan kertvárosias:
#1470742010-08-02 10:32:39 Válasz a #147056. hsz-ra
Igen, persze, járkáltunk hátul is, csak azért írtam hogy szinte az egész falu belátható, hogy érzékeltessem, elég kicsi a sziget. Max. egy óra alatt minden ami a kikötő környékén van, bejárható.
Mi mindkét strandra elmentünk, arra is, ami a kikötőtől jobbra esik és szemben vele van pár igen pici sziget. Jól úszó utitársunk át is úszott az egyikhez, de a sok szikla és sün miatt nem tudott kimászni a vízből. Ezen a strandon tükörsima volt a víz, de kiváncsiságból átmentünk Simosra. Ott mindkét partszakaszon nagyon erős szél fújt, de a víz kellemes meleg volt és annyira nem is hullámzott. Sajnos nem volt szikrázó napsütés, ezt hiányoltuk nagyon.
Szia Szirom!
Mi bejártuk ezeket a hátsó utcákat és nagyon sok gyönyörű kinézetű szállás van arrafelé is, az egyetlen probléma, aki kocsival van, nem nagyon tud oda behajtani, ezért gondolom, hogy itt kevesebben szállnak meg, pedig nyugisabb is.
A Simosnál nekünk másképp volt. Mi mindig a (félszigetecske) bal kéz felől eső öblénél mentünk ki a partra, azt hiszem, ti ezt nevezitek kisebbnek, attól jobbra esett a hosszabb öböl. Nekünk teljes erőből szemből fújt a szél, így ez a kisebb öböl hullámzott, míg a másik majdnem sima volt - az első napon. Aztán a második napon meg egyformán erősen. Szerintem erre nincs szabály, nemlehet előre számítgatni.
Nekem nagyon tetszett Elafonissos, és köszönöm minden előttem ott járónak az infókat róla, mert azok nélkül így vakon mi nem igen mentünk volna át, ha nem tudjuk, mire számíthatunk.
Kitty, ez ugye nem az a hely, ami a városban van és ahol a kacsák is vannak, hanem ha jól emlékszem, akkor Kato Nisi? Mi ott nem voltunk, de régebben itt valaki sokat faggatózott, hogy érdemes-e ott lakni. Érdemes szerintetek? mekkora az a hely?
Andi, a mi házunk két utcára nyílt, amelyik a képen van, elég szűk, de a kisebb autók el tudtak benne menni. Sokszor szóltak be a teraszra, hogy nem tudjuk-e, hogy elférnek-e ők majd ebben az utcában. De csak annyit tudtunk, hogy mondjuk egy Punto az előbb átment, abból már csak kisakkozza, hogy merjen-e menni
A másik utca, ahová kertünk és kijáratunk volt, az szélesebb (a hentes utcája). Ott csak a sarkon nehéz befordulni (le is van ütve minden ház sarka). Míg kipakoltunk, felmehettünk, és bár vártak ránk (azt hiszem két autó), totál türelmesek voltak.
Én nem jegyeztem meg, hogy minek hívták azt a várostól jobb kéz felé vezető út végén lévő strandot (Kato Nisi?). Szállásból volt ott is bőven, építkezések is folytak. Nekem nem tetszett. Az nem falu, vagy ilyesmi, csak pár szétszórtan elhelyezkedett szállás a part közelében. A part sem tett rám különösebb benyomást. Én nem laknék szívesen ott. Amikor odamentünk, pont befutott negy komp és sok olasz rendszámú autó ment oda, látszólag célirányozottan, valószínűleg ők már előre oda foglaltak szállást. Bár a neten nem sokat találni onnan.
Ha az ember a "városból" elindul bal kéz felé, a Simos felé, akkor egyszer csak az úrtól ezt látja:
Ennek a strandnak gyönyörű sima volt a víztükre mindig, akkor is, ha a másikok hullámoztak, a színei is pompásak, viszont a keskeny homokos sávban csak igen kevés embernek van helye:
itt látszik egy-két napernyő teteje a sziklás rész alatt.
Ezután nem sokkal ágazik el az út, mindkét kiírás szerint Simos Beach felé. Mi mindig bal kéz felé mentünk, így a kisebb Simos öbölhöz érkezik az ember, ez a látvány fogadja a parkolóból:
és a homokdűnéket elhagyva:
leérve a parta:
Ha az elágazásnál a jobb kéz felöli utat választja valaki, akkor az út végén bal kéz felől egy kemping van, elég komolynak látszott, felparcellázva, napvédőponyvákkal a helyek fölé feszítve. Ott is egy dűnés részre érkezünk, ami így néz ki:
innen a Simos nagyobb strandjára lehet lemenni:
de ugyanide le lehet jutni az előző, kisebb öbölben végiggyalogolva is, akkor ezt látjuk:
Sziasztok!
Ha maradunk Andi megközelítésénél és az úttól jobbra megyünk tovább, vagy ha keresztül vágunk a szigeten a másik úton akkor a Sarakiniko öbölbe érkezünk
A bal oldali pedig a Simos. Szerintem a Sarakiniko még érdekesebb is tud lenni színvilágában. Itt ugyan is nem csak homokos és füves a tengerfenék. Ezért több színű a víz. Viszont itt a rózsaszínű homok kevésbé figyelhető meg.
Szia Josza!
Minden szigethez mindig tartozik egy felhő. Ha vissza gondolsz akkor ez a Kikládokon sincs másként. Ez elég bosszantó!!!
Megszeretném köszöni az eddigi termékeny hozzászólásokat a kérdéseimhez , kérlek ne hagyjátok abba
Verka,
Monemvassia sem felel meg a vázolt keresésemnek ? Amúgy eddig Tolo lett volna célpont de hát nem lehet összehasonlítani a kettőt.
A Peloponessos nyugati partján milyen stílusú partszakaszok vannak? homokos ,kavicsos, köves, sziklás?
Köszi