#1495192010-08-18 20:16:53 Képes beszámoló Kefalóniáról
Sziasztok!
Mi egy hete jöttünk haza egy csodás kéthetes Kefalónia - Lefkada nyaralásról, s amikor időm engedi, folyamatosan dolgozom a beszámolómon. Eddig a képeket tettem fel, de már elkezdtem a szöveges részt is, itt találhatjátok: www.balazsbea.hu/gorog.html A legfelső, Jón-szigetek 2010 menüpontot kell választani. Kefalóniáról 194, Lefkadáról 274 nagyítható képet válogattam össze, hamarosan lesz diavetítés is.
Aki mostanában megy Kefalóniára, szerintem ne hagyja ki a nagy titokban tartott PlatiaAmmost (még útikönyvekben sem szerepel!), nekünk még a Myrtosnál is jobban tetszett, s még a hétéves lányunk is gond nélkül vette a lépcsőakadályt, sőt, felfelé ő várt ránk a lépcső tetején... A lépcsőt már teljesen letakarították, nincs rajta semmilyen omladék, ami júniusban még gondot okozott a lejutásban.
#1495232010-08-18 20:27:45 Válasz a #149519. hsz-ra
Istenem, mennyi pótolni valóm van! Ezek gyönyörűek!
Nem volt nagyon macerás odajutni ?
Az autókölcsönzős - Pefanis - térképén, ami itt van előttem, nincs is rajta! Pedig a nyaralás előtt összeírtam a látnivalókat. Annyira emlékszem, hogy valahol a nyugati parton van. Marcsi kedvence a Petani beach, az szerepel is a térképen. Ahhoz közel van?
#1495322010-08-18 20:49:58 Válasz a #149523. hsz-ra
Közel van Petanihoz, ennyire:
Az autókölcsönzős térképeken nincs rajta, az útikönyvek sem említik, valószínűleg azért, mert ha annyi ember rászabadulna, mint a Myrtosra, akár végzetes kőomlás is lehet. Így is ki van írva, le van zárva a strand omlásveszély miatt, s ha lenne egy földrengés, nem garantált a parton tartózkodók biztonsága... Nem kell ott aludni, de pár órát eltölteni mindenképpen megéri, ezért a szépségért talán lehet vállalni ennyi kockázatot. Gyönyörű, s élőben még szebb, a képek nem tudják visszaadni. Ha csak ezt az egy strandot láttam volna Kefalónián, bár azért örülök, hogy láttam a többit is! Az út vége köves földút, de szép lassan járható, nem kell terepjáró.
#1496222010-08-19 16:40:28 Válasz a #149559. hsz-ra
Bizony-bizony, én már júniusban jeleztem, hogy nem szabad kihagyni!
Nekünk a No1 lett eddigi nyaralási helyszíneink strandjai közt.
Javaslom, hogy valamelyik fórumon indítsunk egy szavazást fotókkal fűszerezve!