Egyébként a Travel Service-nél a " menetrend " , valami feljegyzésféle ;
.. oda is kellene még menni ? ! - szóval rugalmas .
2005. 08. 16-án reggel 1-2 között értek a szállodába a magyarok .
( pontosn emlékszem a dátumra - fekete nap volt - 2 magyar halt meg
bérelt autóban a reptérre menet .... Krétán a vizes út nem az a avizes út
, mint itthon ; mivel tavasz óta nem esik essõ ez már szinte nyálkás - a több hónam mocskára esik !!!!!)
Sziasztok!
CSak annyit szeretnék, hogy aki Krétára tervezi a nyaralását, az SEMMIÉRT se hagyja ki Gramvoussa-t. A legcsodálatosabb hely, amit eddig láttam. Kissamosból indul a hajó, ami elvisz a lagúnához. Bár mi, kis tudatlanok, autóval próbálkoztunk a hegy peremén eljutni. Nem volt semmi. 9 km-t tettünk meg kb 3/4 óra alatt, oda 13 km/h-val, vissza 9 km/h-val. Elég félelmetes volt, ugyanis nem volt semmi szalagkorlát, vagy valami hasonló, mellettünk a magas fal, ami úgy nézett ki, mint ami bármelyik percben leomolhat, alattunk pedig pedig a több tízméteres szakadék plusz a tenger.
De az a látvány, ami ott fogadott bennünket...
Hihetetlen! CSODA! S ezt így csak az láthatja, aki hozzánk hasonlóan megpróbálkozik autóval, vagy fölgyalogol a lépcsõkön a hegy tetejére. MEGÉRI!
Azt hittem meghalok, mire leérek, de ott, akkor, majdnem elsírtam magam.
Tehát, aki csak teheti, írány Kréta, s azon belül is GRamvoussa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Megnéztem a képeidet, nagyon szépek, tetszenek nagyon. Ha lesz idõd, majd írd légy szí a képek alá, hogy hol készültek, mert itt még nem voltam, és szeretném tudni!
Szeptember 26-tól megyünk Krétára, Rethymno a Creta Star Hotelba a Tui-val. Ha valaki ismeri a hotelt írja le a véleményét. Már nagyon várom remélem még jó idõnk lesz és Santorinit is meg tudjuk nézni. Már nagyon sok ötletet kaptam a fórumból és a képekbõl hogy mit érdemes megnézni, biztos kevés is lesz egy hét, de Santorinit nem szeretném kihagyni, tudja valaki a Tui fakultatív programjait, vagy érdemesebb egy helyi irodával menni?
Nem ismerem a Tui fakultatív programját.
Mi magánúton fizettük be egy kinti irodában. 75 eur volt személyenként, melyben benne volt a transzfer és a reggeli, vacsora a hajón.
A Neckermann kint kb. 120 eur-t kért személyenként.
Ha ott vagytok és idõtök engedi, feltétlenül menjetek el egy hajókirándulásra, ami Georgioupolisba megy. A hajónkat 5 delfin kísérte és úgy ficánkoltak ahogy a természetfilmekben szokták. Csodálatos volt!!! Mi is kb. ilyenkor voltunk. Évi
Sziasztok!
CSak annyit szeretnék, hogy aki Krétára tervezi a nyaralását, az SEMMIÉRT se hagyja ki Gramvoussa-t. A legcsodálatosabb hely, amit eddig láttam. Kissamosból indul a hajó, ami elvisz a lagúnához. Bár mi, kis tudatlanok, autóval próbálkoztunk a hegy peremén eljutni. Nem volt semmi. 9 km-t tettünk meg kb 3/4 óra alatt, oda 13 km/h-val, vissza 9 km/h-val. Elég félelmetes volt, ugyanis nem volt semmi szalagkorlát, vagy valami hasonló, mellettünk a magas fal, ami úgy nézett ki, mint ami bármelyik percben leomolhat, alattunk pedig pedig a több tízméteres szakadék plusz a tenger.
De az a látvány, ami ott fogadott bennünket...
Hihetetlen! CSODA! S ezt így csak az láthatja, aki hozzánk hasonlóan megpróbálkozik autóval, vagy fölgyalogol a lépcsõkön a hegy tetejére. MEGÉRI!
Azt hittem meghalok, mire leérek, de ott, akkor, majdnem elsírtam magam.
Tehát, aki csak teheti, írány Kréta, s azon belül is GRamvoussa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IGAZ!
ÉS LÁTOGASSON EL MINDENKI "Elafonissi"-RE
EZ SZINTÉN EGY CSODA!
Ez, az utolsó kép, amit betettél, az egyetlen, eddigi életemben, ahol valóban látom a rózsaszínû homokot. Mikor ott voltunk Elafonissin, akkor sem láttam élõben még csaka nyomát sem. Csak az idegenvezetõ beszélte tele a fejünket, hogy ott rózsaszín homok van, de mi nem láttuk és nem is hittem el eddig. Köszi a szép képeket.
IGEN!
Ott voltunk személyesen 2005.-ben!
Igaz egy egy fél napot utaztunk át AMUDARA-ból ide DE MEGÉRTE!!!!!
Ehhez foghatót nem igazán láttam még krétán.
2000-ben mentünk elöször Krétára 12 napra Guvesbe.Akkor is bejártuk amit csak lehetett de annyi volt a látnivaló hogy természetesen nem mindenre jutott idõ.
2005. szeptemberében ismét eljutottunk és megptóbáltuk pótolni amit kihagytunk. Egy hétre béreltünk autót és bizony közel 2000 km-t mentünk az egy hét alatt!!(mivel "utózezon" volt ezért olcsó volt, kb. 135 euró) Az elsõ helyen volt Elafonossi!
Csodálatos hely volt. A két vagy három part ill. kis sziget között gyalog lehette közlekedni a vizen át, szinte a "vizen jártunk" fehér és rózsaszínû homokdûnéken kersztül.Elafonissi bizonyos részei egy lagunához hasonlítottak.
Tudni kel hogy természetvédelmi terület ( ha jól tudom világörökség is)
Ha tehetem vissza fogok menni oda! Egyébként a helyenként rózsaszin homok állítólag a helyi szétmorzsolódott sok-sok apró kagyló és csigavázból keletkezett!
Ha sikerül egy két saját képet felteszek.És késõbb egy linket is amin az összes Kréta fent lesz.
rózsaszin homok..
így közelkedtünk a sigetek között: