#1497932010-08-22 07:39:24 Válasz a #149698. hsz-ra
Szia, bérelhetsz motort b-jogsival.Ajánlom sassot a kalóztanya mellet ha rám halgatsz 80-vagy 100-cm3 bérelsz mert az ötvenes nem birja a dombokat, ja és mehetsz két személlyel is autós jogsival. Ha bármi kérdés van irj jelenleg a Halideyben vagyok Sarti- beachen,és 5 éve ide járok ha valaki motorcsónakkal kapcsolatban érdeklődne szívesen segitekíebben is én mindig lehozom a sajátomat.Két napja nagyon erős szél van sajnos.
Szerdán reggel érkeztünk haza Sartiból,SAJNOS!Jóformán csak most jutottam géphez, még kik kellett pihenni az út fáradalmait. Karcagról indultunk 8-án este 7-kor, az út 17,5 óra volt kifelé. A határokon semmi probléma nem volt, szerencsére. Sarti , mint mindig csodás Bár nagyon meleg volt, de a tenger és a táj kárpótolt mindenért bennünket. Sartiban kevés időt töltöttünk, többnyire autóval fedeztük fel a közeli szép partokat: Narancspart, Szív-öböl, Sykia, Kalamitsi, Porto Koufo, Toroni, Neos Marmaras. A legszebbnek Kalamitsi és Porto Koufo partjai bizonyultak. A tenger tényleg kristálytiszta:) A fakultatív programok közül persze a Kalóztúrát választottuk Attiláékkal. Mindenkinek tudom ajánlani! Sajnos delfineket nem láttunk, de csodás partokon jártunk...A hét nagyon hamar eltelt, hazajöttünk. Sajnos a hazafelé utunk hosszúra sikeredett, kisebb balesetünk volt. Szövetszakadásos lett a hátsó kerekünk, majd a pótkerekünk is leszállt. Elég veszélyes volt, de megúsztuk. 21 óra alatt értünk haza, Tompa felé jöttünk. Egyik határnál sem volt gond, átjutási idő max.10 perc volt. Mindenhol jó, de legjobb Sartiban:)!!!!!
Gyorsan végigolvastam az írásokat.SATURN: mi tavaly az Anesti apartmanban voltunk, tengerre néző szobában. Tulajdonképpen korrekt a szoba, nincs túl cicomázva, tiszta volt.
Az utazóknak és a kinn lévőknek jó pihit kívánok! gondoljatok ránk itthoniakra!
#1498742010-08-22 19:05:36 Válasz a #149848. hsz-ra
Csendike köszi a tájékoztatást, mi kétágyasban leszünk, ezek a szomszédos épületre néznek-azt mondták az utazási irodában-, de a foglalási lapon az van, hogy balkonos a szoba. Tehát reméljük, esténként ki tudunk majd ülni. A tenger mindenesetre közel van!
A motor bérlésekhez annyit, hogy B kategóriás jogosítvánnyal itthon is vezethetsz robogót, ez alapból benne van. Kinn 80 ccm-es robogót is bérelhetsz minden további nélkül, ennyi kell is azokhoz a nagy szerpentinekhez
Tegnap értünk vissza Sartiról :_)
A hely korrekt, ajánlom a pihenni vágyóknak és a lightos bulira éhezőknek is
Mi a Kitsába voltunk, SEMMI panasz rá, egyszerű de nagyszerű és Kitsa néni a tulaj nagyon segítőkész, aranyos.
Maga Sarti is szép de ha már ott jársz és van rá lehetőséget menj felfedezni
Narancspart, Klimateria, Kalamici, Toroni (nem tudom,h írják helyesen,boccs!) Mind ott van közel és szebbnél szebb öblök, sziklákkal körbevett kis strandocskák és minden ki van írva, táblázva, mi könnyen megtaláltuk
De ha csak elindulsz jutok ahova jutok, akkor se maradsz le semmiről, sőt talán még jobb is
Vendéglőt nem tudok ajánlani, mert az ÖSSZES tetszett
Programok közül mi hajókirándulásra mentünk, igaz delfineket sajna nem láttam, de a táj, a hangulat, az idegenvezető szövege feledtette
1 napra robogót is béreltünk, az is nagyon jó és csak egyszer estünk el. Javaslom csak, hogy ha nagyon meredek domb elé néztek, akkor 1 valaki szálljon le, mert nem bírják :S
Árak… bulihelyen és 1-2 parton dárga, 7-8 euro. Sör van 1euro alatt is és fini is.
Én 1x vettem tejet meg sajtot, amúgy bolt közelébe se mentem, de ahogy néztem abszolút megfizethető.
Robogó 10 euró volt 1 napra, mi egyszer beletankoltunk 5 eurót és egész nap bírta.
Étkezések 10 euró körül voltak, ez volt egy inni való, víz általában, egy fő étel és egy saláta és majd kipukkattam
Bulizás náluk érdekes, mert körbe állják az asztalt és isznak meg dumálnak. De nálunk 1-2 koktél után olyan jó lett a hangulat, hogy nem zavart minket, hogy 1edül táncolunk.
A zene is jó, mai slágerek… A két hely 1mástól fél perc séta, Fact és Makedonia. De van nem messze Sartitól tovább a Goa beach de ott csak fürödni voltunk, nem tudom milyen a buli, a nevéből sejthető milyen a zene…
#1499442010-08-23 12:48:25 Válasz a #149929. hsz-ra
sziasztok!
Kindra, buli szempontjából egyetértek Veled. Mi is ugyanezt tapasztaltuk, görögök nem táncoltak, csak mi 4-en tesómékkal. De a Fact-ban rendesek voltak, a 2. kör pia után csak nekünk hoztak egy nagy gyülölcstálat. A 3. kör árából meg elengedtek, meg adtak 4 rövidet mellé. Azon az estén nagyon sokat költöttünk, de rég buliztam ilyen jót... Aztán mikor másodszorra is görög zenéket adtak és többszöri kérésre se adtak nemzetközi zenét - nem értettük miért, a görögök ugye nem táncoltak (meg csütörtök is volt, tömeg se volt), fogtuk a poharunkat és átéstáltunk a Macedoniába. Ott táncoltak páran, aztán kb fél óra múlva vége lett és azt hittük képet akarnak csinálni rólunk, valami volt a fickó kezében, közbe kiderült, hogy a kulcs, kicsit ciki volt, mi meg bepózoltunk:-).
Kindrával együtt voltam nyaralni, de azért még annyit hozzátennék, hogy
míg tavaly Angelotól marha jó motort tudtunk bérelni, addig most elég
használtakat és rossz állapotban lévőket kaptunk, úgyhogy kicsit kiábrándító
volt. Az egyik sisak félig megrepedve, több mocinak nem volt jó az üzemanyag
kijelzője, és sok lámpa eléggé lazán volt a motorra szerelve.
Amouliani kirándulás pedig annyiban volt csalódás hogy nem voltak a várva várt
delfinek sehol sem : ( Nem tudom hogy más látott e valamit, de az én csapatom
egyet sem. De maga a hajó sokkal felszereltebb és kultúráltabb mint más ottani
hajók.
Odafele az úton semmi probléma nem volt a határokon, visszafele már a magyar
határ előtt 2 és fél órát kellett várakozni..mert elvileg minden autóst rendesen
"átvizsgáltak".
Kitsa apartmannal tényleg semmi gond nem volt, tágas az egész, bár a felszereltsége
nem a legmodernebb, a tavalyi Tassulát meg sem közelíti. Nem egy újépítésű, de
persze arra az egy hétre megfelelő volt. Közel van a parthoz, egy utcányira a tengertől,
a nagy parkolóval szemben, úgyhogy nem a legcsöndesebb. Lehetett klímát kérni de
csak az egyik szobában, 5 euró/nap, de nem éltünk vele.
A többi napon magunk fedeztük fel a különböző öblöket, de nálam még mindig Klimateria
viszi a pálmát, és a Zorbas taverna hazafele a partról : )Tipikus görög.
Sajnos tényleg sok a magyar Sartin, de annyira nem zavaró, főleg ha nem csak Sartin
töltöd az időt, hanem van lehetőséged mászkálni, bejárni a szigetet.
A szórakozóhelyek inkább hétvége fele telnek meg, ahol sok görög van az a Fact, a többi
meg eléggé kiürült. Úgyhogy aki nagyon nagy bulikra vágyik Sartira ne ezért menjen.
Mindesetre felejthetetlen hét volt, csak kevés a 7 nap, akármennyire is elcsépelt. 7 nap
semmire sem elég : (
Aki teheti menjen többre, mindenképp, és aki most indul...irigykedem de élvezze ki
minden egyes percét az ott töltött időnek ! : )
Szia nikolca! Mi az Aeolus-szal utazunk 10-én és a Rena apartmanban lesz a szállásunk.A határokon gondolom összefut a két busz,reméljük kevesen lesznek.
Mi 3 hete jöttünk meg Sartiról.
Csodás volt. A Spanosban voltunk ami egy nagyon szuper szállás, mi harmadszor mentünk Sartira de ez volt a legjobb, legszebb, legtisztább apartman.
Jövőre is tuti ide megyünk.
Az öszvértúrával kapcsolatosan, ha odamégy a focipályával párhuzamosan lévő benzinkúthoz reggel 10 előtt, akkor ott van Cristos, és vele tudsz alkudni, de 20 euro lesz akkor is minimum, ettől olcsóbban úgy tudom nem lehet vele felmenni a hegyekbe.
#1499762010-08-23 19:20:48 Válasz a #149964. hsz-ra
A Kalóztanyán a tulaj Attila azt mondta, hogy ha valaki öszvértúrára szeretne menni, akkor szóljon Neki. Állítólag fejenként 6-7 euróval olcsóbban jön ki.
De lehet, hogy ennek az is feltétele, hogy elmenjetek hajótúrára velük. Ami egyébként nagyon jó program.
Mi szeptember 3.án indulunk Sartira a férjemmel (már alig várjuk) , és a Villa Maria-ban leszünk elszállásolva.Valaki tudna véleményt írni az apartmanról?
Előre is köszönöm!
Mi is megjöttünk vasárnap, azóta sem térek magamhoz:( Már fordulnék is vissza,sőt haza se kellett volna jönni.
Az út oda-vissza sima volt, 14 óra alatt megjártuk. rendőrt nem nagyon láttunk, a határokon percek alatt mentünk át.
Bitang! Neked tényleg nincs szerencséd Mi is előre gurultunk, és már intett is a srác,hogy menjünk, még az útlevélre sem voltak kiváncsiak.
Mi a Villa Mariában laktunk, nagyon jó apartman. Egyetlen baj volt, mi nem klimás szobában voltunk, és a görögök szerint is emlékezetük szerint nem volt ilyen meleg régen. Napközben árnyékban 37 fok, éjjel 30 ig is zuhant:)
Szóval alvás nem nagyon volt. Iszonyat páratartalom, volt mikor 95 % volt.
De még ezt is vállalnám))
A Taousanisnál voltunk, Brada Zoli egyszerüen fantasztikus:) Nem volt olyan kérés, kérdés, amiben ne rögtön, azonnal segitett volna, még abban is, ami igazán nem lett volna dolga. Csak a fránya delfinek nem jöttek Amolouáninál((
Egyébként nagyon jó az a kirándulás. Mi még görög esten voltunk, ami szintén nagyon jó volt:)))
Azt kell mondjam, bármennyire is megtelt Sarti, engem nem zavart, igen, sokan voltak, igen, sok magyar volt, stb. DE, ezzel együtt az érzések bennem Sartival kapcsolatban nem változtak.
Én nem tudom, ti hogy vagytok vele, de állok a parton, nézem a tengert, és szemben az Athoszt, és egyszerüen sirni tudok.
Aki még most utazik, azt irigylem, és nagyon jó nyaralást, sok szép élményt kivánok.