Kedves vojandi,ferrari és mindenki, akinek nem volt szerencséje rózsaszín homokot látni Elafonissin!
Június elején voltunk Elafonissin és Gramvoussán, ahol ilyenkor van rózsaszín homok!
Egész pontosan aranyszínû homok apró rózsaszín koralldarabokkal, amelyek csak egész közelrõl látszanak koralldarabkáknak. Mikor elõször voltunk Elafonissin, szélcsendes idõ volt és a nyugodt víz szépen kihordta a part szélére ezt a "homokot". Aztán délután, mikor feltámadt a szél, szépen eltûnt a rózsaszín homokcsík a part mellõl, mert elmosta, felkavarta, elhordta a szél miatti erõssebb hullámzás. Pár nappal késõbb még egyszer visszamentünk Elafonissire, és a szél addigra sem állt el: a rózsaszín homoknak nyoma sem volt!
Mellesleg Gramvoussán is van rózsaszín homok, csak a rossz idõ miatt a fényképeink sem adják vissza teljesen. Fényképezéssel kapcsolatban pedig csak annyit, hogy nagyon nehéz jó fotót készíteni a rózsaszín homokról: megfelelõ fényekre, rálátási szögre és persze rózsaszín homokcsíkra a part mellett van hozzá szükség. Nekünk még a gramvoussai "rosszidõs" képek sikerültek a legjobban, meg egy fürdõruhás-rózsaszín homokban hasalós képem.
Egyébként üvegben mindkét helyrõl hoztunk haza homokot (kikérem magamnak, nem mi loptuk el a rózsaszínt Elafonissirõl! ) és kiszárítva is határozottan rózsaszínû...
Hát pedig már éppen azt a következtetést akartam levonni, hogy a sok turista hordja haza a rózsaszín homokot.
Na, félretéve a viccelõdést, valószínû, hogy ez tényleg szél- és hullámzási viszonyoktól függ, ki milyennek látja ezt a partot. Csak nem kellene az idegenvezetõknek túlozniuk, és úgy mesélni, mintha ott már szinte a víz is rózsaszín lenne, mert az ember átvágva érzi magát ezután. Mindenestre rózsaszín homokkal vagy anélkül, nekem is nagyon tetszett ez a karibi hangulatot idézõ csodaszép hely. Mi buszos kirándulás során sajnos csak egy órácskát töltöttünk el ott annak idején.
Az idén annyian jártatok Krétán és annyi szép képet láttam...már rég rájöttem, hogy nagyon keveset láttam belõle, és hogy oda is vissza kell menni még...Jaj, csak tudnám, hogy mikor? Mikor a következõ tíz év már be van táblázva másik görög szigetekkel
Hát pedig már éppen azt a következtetést akartam levonni, hogy a sok turista hordja haza a rózsaszín homokot.
Na, félretéve a viccelõdést, valószínû, hogy ez tényleg szél- és hullámzási viszonyoktól függ, ki milyennek látja ezt a partot. Csak nem kellene az idegenvezetõknek túlozniuk, és úgy mesélni, mintha ott már szinte a víz is rózsaszín lenne, mert az ember átvágva érzi magát ezután. Mindenestre rózsaszín homokkal vagy anélkül, nekem is nagyon tetszett ez a karibi hangulatot idézõ csodaszép hely. Mi buszos kirándulás során sajnos csak egy órácskát töltöttünk el ott annak idején.
Az idén annyian jártatok Krétán és annyi szép képet láttam...már rég rájöttem, hogy nagyon keveset láttam belõle, és hogy oda is vissza kell menni még...Jaj, csak tudnám, hogy mikor? Mikor a következõ tíz év már be van táblázva másik görög szigetekkel
andi
Egyóra tényleg kevés rá.
Kell idõ arra hogy körbejárja az ember a szigetnyúlványokat is, és bizony más más területen egész más "képet" láthatsz.
Van egy gyalogos túra út kijelölve a "lagunás" vizen túli szigeten és azon - ha bírja az ember a meleget- érdemes elbarangolni..
Tényleg nem Elafonissi az egytlen hely ahol rózsaszín a homok.Gramvoussan sokkal szebb volt és élénkebb színû amikor mi voltunk.Csodálatos,ki ne hagyjátok akik most mentek Krétára!Elafoniisinél kicsit hideg a víz de Gramvousan tökéletes minden
Tényleg nem Elafonissi az egytlen hely ahol rózsaszín a homok.Gramvoussan sokkal szebb volt és élénkebb színû amikor mi voltunk.Csodálatos,ki ne hagyjátok akik most mentek Krétára!Elafoniisinél kicsit hideg a víz de Gramvousan tökéletes minden
Most már sajnálom hogy kihagytuk Gramvoussan-t.Majd pótoljuk.
Elafonissi-n szeptember végén nagyon kellemes és langyos volt a víz!!
Szia Scoth!!
Amikor mi voltunk augusztusban sajna nagyon hideg volt,pedig 36-38 fok volt végig.Mondták,hogy az áramlás miatt talán De nagyon szép volt minden Gramvousan pedig fincsi volt a víz!!