Én azért mennék inkább Sartira most, mert ott még nem voltam, illetve ugyanakkor egy kicsit változatos is lenne a szilveszter, mert "minden évben" Stavrosba menni szilveszterezni és ugyanazokon a programokon részt venni nem olyan változatos. Évekkel később viszont jó visszatérni...Továbbá megvan a maga szépsége a saját szervezésű utaknak is.
A Stavrosi szilveszterben valóban az volt a jó a programok mellett, hogy láthattuk a mindennapi, turistáktól mentes görög életet. Nekünk nagyon bejött.............
Látom ti már a szilvesztert tervezgetitek! Nos, mi ma jöttünk haza Sartiból a Dias Zeusszal és az utazást leszámítva csodálatos nyaralás volt. Voltam már egy pár helyen busszal, több irodával is, de talán ez volt eddig a legszörnyűbb és amíg élek nem fogom elfelejteni. Oda és visszafele is az utolsó előtti ülésen ültünk, és szerencsésen megkaptuk az "5-ös" ülésbe egy "fantasztikus" házaspárt, akik örömüket, bánatukat, fájdalmukat, jó kedvüket italozással vezették le. Állítólag eme fantörpikus párt már egyszer letiltotta a pesti iroda a buszos utakról, és mégis........ Tehát odafele rajtunk kívül még kb. 9 fő élvezhette amit majdnem jön a kisvuk, ugyanis eszméletlen bukét árasztottak magukból, meg a böfögéseikkel........A másik...Sartiba kerülővel mentünk, ugyanis először Stavrosba vittük az utasokat, ami kifele nem volt olyan nagy probléma, mert mire Sartiba értünk, már el is foglalhattuk a szobát. Villa Maria: talán annyi kivetni valóm van, h emeleti apartmant kértünk, ehhez képest kaptunk egy földszinti szobát. Amugy minden ok. Szept. 10-én indultunk, az idővel kapcsolatban az első két nap amikor kicsit hűvősebb volt, ahogy vki itt fogalmazott "igazi szörfös idő" volt. Utána frenetikus napsütés, 35 fok tuti volt, tehát minden adott a csodás nyaralásra. A következő fekete leves a hazaút...... 9-ig elhagyni a szobát, a busz azt ígérték 11 körül jön. (mint ahogy mi kiértünk) Várunk, várunk......és hát meg is érkezett a buszunk majdnem fél 1-kor (:-S), bepakolunk és közlik, h majd délután 4-kor indulunk vissza. Az ülésrend a régi....., csodaházaspárunk még mindig benyomva (bár szerintem meg se próbáltak kijózanodni a 10 nap alatt). :-S Annyi öröm az ürömben az úttal kapcsolatban, h akikkel hazafele jöttünk már ők is siettek haza, ugyh nem kellett szintén 23 órát utazni, viszonylag gyorsan hazaértünk. Össz egészében jó volt, de magát az utazást kihagytam volna! Ahogy Zoli fogalmazott, ez tényleg egy "válogatott" csapat volt!
Először mentetek busszal? Mert olyanról számoltál be mintha az apartman konyhájában miért csak alapfelszerelés található.
Bizony, az ilyen illatos emberek minden úton ott vannak. Indul a busz és már koccint is a pohár. Volt, aki visszafelé nem is emlékezett arra, hogy Görögországban járt. Vagy --aki úgy itta a Metaxát mint a vizet a szomjazó ember. Na meg amikor a zoknimra öntötték a házi törkölyt. Olyan is előfordult, idegenvezető figyelmeztette a hangoskodót: leszállítják és kész.
Busz sofőrök -- Józsi , Márió, Béla,tudnak és szeretjük Őket! Tehát busz sofőr :tavasszal, olyannal mentünk (ülések kiestek)akik nem tudták az utat és a Kreszt sem. Ők voltak azok akik lezárták a WC-t ,hogy még a gyerekek sem használhatták hiába kértük, eltették az ajándék pénzt és még sört sem adtak a szerbeknek így álltunk is rendesen.
A buszvárásban mi tartjuk szerintem a csúcsot—amikor ukrán utasoknak nem volt vízumuk majd Bulgárián keresztül jöttek és este 10 után jött értünk. Sokan panaszkodnak nem csak a Zeuszban,hogy befizetik a pénz és meglepetések érik őket. Úgy tudom, hogy utazási irodások is vannak közöttünk, de változást kevesen tapasztalják. Pedig lehetne belőle tanulni a jövőre nézve.
#1521932010-09-19 18:49:39 Válasz a #152131. hsz-ra
Sziasztok!
Súgok mindenkinek! Sartin idén lehet, hogy lesz szilveszteri buli! Petralona barlanglátogatással talán!
Jó ismerőseim súgtak nekem is! A Taousanis Tours szervezi, de még mjd a facebook-on lesz közvéleménykutatás! Keressétek ott a Taousanis Tours oldalát! Ott lehet feliratkozni is!
Szép napot mindenkinek!
Pont ezzel kezdtem, a beszámolóm, h sok helyen voltam már és mindig busszal utaztam, csak a Diassal nem voltam még előtte, és az ő szervezésük nem is nyerte el a tetszésem. De hát ez van, mindig tanul valamit az ember!
Sziasztok. Ma jöttünk haza Sartirol. Az Aeolus-szal mentünk de Apollon-os busszal jöttünk haza. Bár az idő kegyes volt hozzánk(kivéve az érkezéskor), szeptemberben nem megyek többet. Hűvösek a délelöttök és éjszakák,hamar sötétedik. Csak délben lehet kimenni a strandra és 5kor meg be kell jönni az idő miatt. A határokon meg igy uto szezonban is annyit vártunk,vagy még többet mint juliusban. A buszunkat szerelni kellett hajnali 3kor egy benzinkútnál hazafele és az egész buszban az érekzésig gázolaj szag terjengett elég töményen,a jo tengeri levegő után ez brutális volt. De Sarti azért csodás volt mint mindig. Már 3szor voltam de vissza mennék szivesen.
#1521982010-09-19 20:11:33 Válasz a #152185. hsz-ra
Dian, egyetértek. MI is imádtunk kint lenni szilveszterkor és mennénk is máskor is, de nem mindig ugyanoda, és ugyanarra a programra.
Nekünk most még függőben van egy dolog szilveszterre, ha az mégsem jönne össze, akkor mi is szivesen kiruccannánk Sartiba szilveszterezni!
Remélem összejön és minél hamarabb kiderül, hogy mehetünk-e vagy sem?!
Mire elindulunk, én annyira fáradt leszek, hogy szerintem végigalszom az utat. Elszámoltam magam, és még 3 nappalos 12 óra és egy maradék pakolós, kapkodós nap vár rám és pénteken már indulok is Sartira. Ripsz-ropsz eltelt ez a cirka 263 nap. Nem túl jók a kilátások az időjárásra nézve, de bízom benne, hogy még addig változik. Eddig mindig jó időnk volt, most se lehet másként. Max. sokat kirándulunk. A most hazatérők közül volt valaki helyijáratos busszal valahol?
Az időjárás előrejelzéssel kapcsolatban, hogy mennyire megbizható: nekünk az első 3napra tökéletesen bejött amit irtak ,a többi nap meg melegebb volt mint amit josoltak:).
Judith77 vigyél meleg holmikat,mert akármilyen is az előrejelzés , a délelőttök és esték igy is ugyis hűvösek.
Kedves Barátaink!
A meglepő létszámú érdeklődésre való tekintettel, a Taousanis Tours SZILVESZTERI BULIT szervez Sartira! Ha megtöltünk egy buszt, fergeteges újévi ünneplést csaphatunk! A vacsoraest mellett, ellátogathatunk Thessalokibe is, illetve a közeli Petralona-barlangba! Várjuk a jelentkezőket ide az oldalunkra!Vagy a brada...zoli@gmail.com -ra!
#1522152010-09-20 09:00:38 Válasz a #152167. hsz-ra
Saturn!
Most olvasgattam hogy a Taoussanis szervez valami szilveszteri dolgot. Majd megpróbálok utána nézni miről is szól a dolog, mennyi idő lenne, mit tartalmazna és nem utolsó sorban mennyibe kerülne A Diasnál minden amit leírtam 53900 Ft...