#1522392010-09-20 16:51:03 Válasz a #152235. hsz-ra
SZia Gombi!
De jó volt újra látni a félszigetet Nagyon sok mindent felismerek, házakat, templomokat, tájakat. Tudom, hol az "álomházatok" Jó újra látni a zöldséges autót (vásároltatok tőle Ti is?), a hintát, amiről leesett a fiam stb.
#1522492010-09-20 19:13:56 Válasz a #152239. hsz-ra
Szia Halaszer,
igen, vásároltunk tőle.
Nagyon finom volt mind a barack, a narancs és a sárgadinnye nála (is).
A narancs külsőleg köszönőviszonyban sem volt az itthonival, egy pillanatra el is bizonytalanodtunk, hogy mi lehet, de úgy voltunk vele, megkóstoljuk.
Nagyon-nagyon finooom volt.
A házunkra pedig nem lecsapni!
Milinában esett le a gyerkőc? Legalábbis máshol nem emlékszem, hogy fotóztam volna hintát. Ugye nincs vagy nem lett nagyobb baja?
#1522512010-09-20 19:44:02 Válasz a #152235. hsz-ra
Gombi, eszméletlenül szépek a fotók. Még csak az egyik albumot néztem végig, de máris magával ragadott.
Köszönöm, hogy kicsit magaddal vittél erre a csodás utazásra!
#1522612010-09-20 22:54:21 Válasz a #152249. hsz-ra
Ó-ó, mi a narancsot kihagytuk
Igen, Milinában esett le, egy kicsit felhorzsolta az oldalát, nem volt vészes (rossz ötlet volt érdes kaviccsal beszórni a játszótér alját), most amikor nézegettük a fotóidat, már mosolyogva emlékezett vissza, hogy jé, tényleg innen pottyantam le
A házat meghagyjuk, mi nem azt szemeltük ki
Volos határában egyébként az a gyár a cement factory, nagyon sokakat megihletett már, a Google Earth tele van a róla készült képekkel
Azt hiszem, a citromos csirkét is ott ette a párom, ahol Ti Kicsit beszédhibás volt a pincér??? És Ti is azért ettetek olyat, mert nem volt választék? Én ugyanezt ettem ot, csak báránnyal, az nagyon el volt találva, de a csirke állítólag ízetlen-jellegtelen volt
#1522702010-09-21 10:06:42 Válasz a #152261. hsz-ra
A felszolgáló egy nagyon aranyos görög lány volt.
Valójában gyrost szerettem volna enni, de az nem volt az étlapon.
A csirkére azért esett a választásunk, mert ilyet ettünk a megérkezésünk napján Tsagaradában. A tsgaradai étteremben rendeltünk 1 muszakát, 1 citromos csirkét, 1 görög salátát, 2 szódát. Mindezért 30eurót fizettünk és bizony éhesek maradtunk. Ráadásul szerettünk volna inni egy kávét, de közölték, hogy azt csak és kizárólag a nagy platán fa alatt tudjuk elfogyasztani, melyet egy másik tavernából kell megrendelnünk. Ehh..ez kicsit furcsa volt, na meg egy frappé ára 4.5eurót nyomott, így kihagytuk.
A csirke itt valami ételminta volt, mert még egy fél adagnak sem nevezném :S
Ezért gondoltuk azt, hogy megnézzük, itt mekkora adagot adnak:
hatalmasat, ahogy a képeken is látszik és szerencsénkre nagyon finom és ízletes volt. Sokkal finomabb, mint fent Tsagaradában. És az már csak a ráadás, hogy 10Euróval kevesebbet fizettünk érte, azaz duplán megérte.
#1523232010-09-22 09:11:40 Válasz a #152270. hsz-ra
Sziasztok!
A másik érdekes dolog az volt, hogy az egész nyaralás alatt látott étlapokon a halételek nagyon drágák voltak. Az ember azt gondolná, hogy ott a tenger, tele halakkal, olcsóbban szolgálják fel.
Gombi "utolsó vacsoráján" az a polip 9.5 euro volt, mindenféle köret nélkül. Igaz, hogy így is jóllakott vele, de számomra érdekes, hogy ennyibe kerültek.
Végre megszültem a beszámolót, akit érdekel, nézzen bele
És itt is csak azt tudom mondani, akit érdekelnek az ilyen helyek, mielőbb látogassa meg, mert valószínűleg nem sokáig marad meg már itt sem a régi görögös hangulat
Talán képek is lesznek fenn nemsoká, no ne számítsatok túl jókra, sajnos eléggé tehetségtelen vagyok fényképészetileg , de kedvcsinálónak talán megteszi...
#1525802010-09-29 14:54:20 Válasz a #152542. hsz-ra
Szia,
köszönjük, szuper leírás lett.
A miénk is már digitalizálódik, talán ezen a héten ki is tehetjük.
Jó volt visszamenni az írásod alapján..ejjj...
A Lidliben csak a középső pénztárnál lehetett fizetni kártyával:
nekünk több pénztárnál is elfogadták, igaz egyszer ki kellett mennem a kocsihoz a személyimért mert útlevelet kért a kártyás fizetéshez, holott korábban nem kérték el a sziget vagy útlevelet.
A Sparban szintén működött a kártyás fizetés, egy előttünk levő angol pár is azzal fizetett.
aug 14-én indulnánk, de lehet, hogy ha nem bírunk magunkkal akkor 1-2 nappal korábban.
2 hétre tervezzük és a félsziget északi-keleti oldala lesz a fő csapásirány.
Tééényleg, igaz. Érdekes, hogy ebben a felsorolásban nincs benne..