#1557652011-02-01 23:08:19 Válasz a #155763. hsz-ra
Áh, nem kell nekik metropolisz , ahol már van esetleg egy szuvenírbolt, ahol lehet bámészkodni, meg taverna, ahol végig lehet nézni az étlapot, ja és van gyros, meg esetleg egy kivilágított utca, az már bőven megteszi
Meg szerintem mindenki fáradt lesz, tele új élményekkel, szóval én úgy gondolom, a napi látnivalók mellett erre nem lesz igény
Meg szerintem mindenki fáradt lesz, tele új élményekkel, szóval én úgy gondolom, a napi látnivalók mellett erre nem lesz igény
Reméljük, hogy így lesz (egyébként biztosan ), mert ezeken a helyeken a szuvenírbolt nem jellemző. Ez egy kicsit más. De ha bejön, akkor ezentúl csak ilyen helyekre fogtok járni!
#1557672011-02-01 23:25:42 Válasz a #155759. hsz-ra
Szia Verka!
Most majd elfelejtettem válaszolni a magánszervezéssel kapcsolatos kérdésedre.
Teljesen jó, tök pozitív visszajelzéseket kapok, nagyon tetszik nekik, hogy egy szép, homokos part közelében van mindkét szállás (meg is lepődtem pl. a párom lelkesedésén, de tényleg csurgott a nyála, mikor mutattam a képeket, jó érzés volt, hogy ennyire örült ), már kijelentették, hogy mivel én vagy a Főszervező, ők minden javaslatra nyitottak és jórészt oda fogunk menni, amit én tervezek/szervezek, (persze mindezt többek között Nektek köszönhetően ) mondjuk eléggé hasonló az érdeklődési körünk, ezzel nem lesz baj
A szállás honlapok böngészése után, maximálisan elégedettek, remélem tényleg olyan lesz, ahogyan elképzeltük, az tuti, hogy a parton vannak, tényleg gyönyörű kilátással (egyrészt az egyikről Bea modott véleményt, meg a képeken is egyértelműen látszik, a másikat pedig teljesen véletlenül fedeztem fel egy youtube videón, szóval tényleg a parton van az is:))
Ezek után már csak az autós részre kell koncentrálni, bár ettől továbbra is tartok, de remélem minden rendben lesz
Nem hagyom, hogy bármi elrontsa ezt a nyaralást, a kezdeti megszeppenés után nagy lelkesedéssel "vetettem magam" a szervezésbe, anyu miatt is szeretném, ha szép emlékei lennének erről az útról. Most hétvégén lesz az első útiterv megbeszélés, addigra kb. már összeállítom a komplett tervet.... Persze mivel augusztus vége állati messze van, a módosítás jogát fenntartom
#1558532011-02-03 13:20:24 Válasz a #155779. hsz-ra
Szia Ági!
Ha minden igaz, ma délután megpróbálom oda-vissza km távolságokkal is, meg benzinköltséggel összeirni az úticélokat (a viamichelin alapján), azt majd elküldöm neked, a héten biztosan meglesz. Remélem az még nem késő
#1558732011-02-03 21:56:06 Válasz a #155699. hsz-ra
Szia Adri!
Ahogy írod, teljes az összhang a családban és mindenkinek ugyanazok az igényei és értem már, hogy a 100%-os pihenésre vágytok. Tényleg csak magamból kiindulva érdeklődtem, hogy ennyire nyugis helyre vágytok-e.
(OFF: azért is hoztam fel a zakynthosi Vassillikos példát, mert olvastam korábban, hogy ott már jártatok. Argassi valóban nyüzsgős és hangos volt, az már nekem is sok lett volna minden nap, de Vassillikos helyes kis falu volt, pont ideális "tömeg" szempontjából. ON)
A tengerparti extra nyugi nagyon vonzó számomra is (én sem szeretem a nagy tömeget), Xerocamboson pedig mi voltunk 5-en a tömeg.
De klassz lesz! Krétára még én is vissza szeretnék menni, annak ellenére, hogy már kétszer voltunk. (Csak az a fránya repülő tart vissza
#1559032011-02-04 16:15:22 Válasz a #155873. hsz-ra
Szia Relax
Bocsi, ha egy kicsit 'úthengeresen' álltam a kérdéshez
OFF: Tavaly miután láttuk a többi települést is, amit az utazási iroda kinált, gondoltuk, hogy nem oda kellett volna menni, de a leirásból nem jött át nekünk, hogy annyira nyüzsis lesz, a Diasnak meg nem nagyon volt más opciója, még Laganas (lehet, hogy más már nem is, nem emlékszem). Akkor viszont ez a kisebbik rossz volt, mármint Argassit választani.
De mivel már itthon is állatira tele van a hócipőm a tömeggel és még sohasem voltunk ilyen helyen, gondoltam egyszer kipróbáljuk a nagy nyugit Nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz Úgy gondolom, hogy feltétlenül jól fogom érezni magam... Én egyébként órákig elvagyok a parton azzal, hogy nézegetem a vizet, kagylókat, csigákat vagy köveket keresek vagy a kishalakat figyelem a sekély vizben. Aztán ha többen utazunk amúgy is kompromisszumokat kell kötni, mert ha még hasonló is az érdeklődési körünk, előfordulhat, hogy nem mindenki ugyanazt akarja....
De majd megoldjuk
Remek a krétai beszámolód, minden sorát nagyon élveztem! Informatív és vicces is. Amúgy is Kréta a legkedvencebb szigetem, vigyázz Te is, mert mindig oda fogsz visszavágyni, bárhová is mész ezután Görögországban!
De annyi célozgatás után áruld már el nekünk is, ne csak a pincérek tudják, hogy miért mentél egyedül?
A Samaria-túrára én azt gondoltam ki megoldásnak, hogy Sougiából vagy Paleochorából megyünk fel busszal, s majd oda is térünk vissza komppal egy loutrói éjszaka után. (Persze értem, hogy neked úgy volt a legjobb és legegyszerűbb, ahogy csináltad, mi kocsival lennénk, így már Sougiát eleve könnyű megközelíteni.)
Legutóbb Verka szerkesztette (2011-02-05 08:39:17), összesen 1 alkalommal
Sziasztok:) Köszönöm a reagálásokat, megpróbálok válaszolni Verkának és mamonak.
Verka, az elképzelés teljesen jó, így is meg lehet oldani a Samaria-túrát. Hányadik alkalommal utazol Krétára? Bár, ha egynél több az utak száma, máris irigyellek:) A beírásaidból úgy tűnik, hogy Görögország nagyon a szívedhez nőtt. Kérdésedre válaszolva, az egyedül utazgatás nálam akkor következik, amikor pihenni akarok. Nehéz jó utitársakat kifogni, hiába ismersz valakit több éve, a közös utazás teljesen más mint a közös bulik, sörözés, stb. Életem két legkiábrándítóbb élménye volt amikor egy mesés szigeten az első napon rádöbbentem, hogy két utitársunk azt sem tudja, hogy a világ melyik szegletén vagyunk, meg amikor két lány összeveszett egy zacskó chipsen. Szóval ha pihenni akarok, egyedül megyek, akkor csak magamat okolhatom minden eltévedésért, reggel nem kell két órát várnom arra, hogy mindenki kitollászkodja magát és nem kell szavaztatni a jónépet arról, hogy a következő napon mit méltóztatna megtekinteni:) Persze, megvan az árnyoldal is, hiszen közösségi lények vagyunk, szeretjük megosztani egymással a dolgokat, erre az egyedül utazgatás nem alkalmas. Kréta, az egyszem utazásomból kiindulva, egyik legalkalmasabb hely az elmélkedésre, de lehet, hogy éppen abban a lelkiállapotban kerültem oda, amikor az ember boldog vigyorral az arcát képes egy teljes napig csodálni egy legelésző szamarat, vagy egy kecskét
Mamonak válaszolva, remélem, hogy lesz még beszámoló, és nagyon remélem, hogy még idén A Kykládok fórumon már jeleztem, hogy tervezek egy Kykládok- nyaralást, de az is lehet, hogy Kréta lesz belőle (meg az is, hogy egész más, hiszen nagy mókamester az Élet:)) Azt mindenesetre megígérem, hogy ha sikerül visszamenni Görögföldre, megírom a friss beszámolót