Sziasztok!
Nagyon jó képek. Én is imádom a frapét. Szoktam is ritkán csinálni, de igy ,hogy láttam a képeket hétvégén biztos készitek. Ki is probálom ahogy Csutek írta.
Kis fázis késésben vagyok, de remélem nem gond. Nos frappét mi mindig botmixerrel készítünk, de nem minden kávé alkalmas rá a tapasztalataink szerint. Vannak fajták amik vízízüt produkálnak, de pl. az Omniából nagyon jót lehet készíteni. Én inkább a Csutek féle magas habbal szeretem sok jéggel, sok tejjel.
Az elmúlt napokban viszont inkább görög joghurtot ettem, lévén az egyik nagyobb üzletláncban (P***) görög hét volt. Kedvenc pénztárosom már mosolyog a nagy tétel láttán, de mindenkinek nagyon bejöttek, hamar kellett az utánpótlás. Vettem pitát is, de még nem került sorra, így a minõsége felõl nem tudok nyilatkozni.
A Parália topicban téma volt a Görög imádat. Nos az elõbb említett pénztárosunk eddig csak azt tartotta számon, hogy rendszeresen görög bort veszek (nem vette soha a vonalkódot a gép, mindig be kell a számsort gépelni ). Ma már csak mosolyog amikor a Zeus termékeket rakosgatja a szalagon amikor én kerülök sorra a pénztárnál.
Én az általad említett kávénak nem szeretem az ízét. A lágyabb ízü kévákat kedvelem. Ráadásul nem tudom meginni tej vagy kávékrémpor nélkül. Hiába, folyamatosan változik az ízlésünk.
Én is jól bevásároltam minden finomságot a mult héten. Sajnos tegnap az utólsó napon már nem kaptam semmit, pedig szerettem volna raktározni is. Vettem uzót, pitát, bort, joghurtot, tadzikit, kész girost, valamint mogyoros és kömény magos édességet is. Kár, hogy csak egy hétig tartott a görög hét. Remélem ez után is mindig lehet majd kapni valamit.
Én is bevásároltam szinte mindent, de sajnos pont a kedvencemet, tzatzikit nem kaptam. Csak a hült helye volt a polcon. Joghurtot viszont sikerült sokat bespájzolni, majd készítek magam tzatzikit.
Én is az utolsókat hoztam el, abból az üzletbõl , ahol voltam. Lehet nagyobb volt az érdeklõdés, mint ahogy azt várták.
Jó lenne, ha több görög terméket lehetne kapni és folyamatosan nem csak ilyen görög hetek alkalmából.
Tényleg árulhatnának többször is eredeti görög ételeket, biztosan lenne rájuk kereslet, hiszen sokan vagyunk Görögország imádók.
Ugyan Budapesten, az V. ker. Alkotmány utcában van egy görög élelmiszereket áruló bolt május óta, de sajnos nem esik útba, és az idõm is nagyon kevés, ezért még nem volt idõm elmenni, de ami késik, nem múlik.
Régebbenvolt egy görög delikátesz közvetlenül a Múzeum mellett, Az Astória irányában, kicsi bolt volt, de nagy választékkal. Nem tudom, van-e még.
Meg a Rákóczi tér és a Baross utca közötti szakaszon is van egy nagyobb görög élelmiszer bolt.