Ha jól sejtem, az Alkotmány utcai bolt, a régi Apollón Travel irodája helyén van, ugyanis az Õ prosijukban olvastam. Örülnék neki, ha referálnál majd a választékról és az árakról.
Elõre is köszi!
Ez nagyon jól néz ki!! Mi is ittunk Paralián frappát. Nekem az egyik kedvencem, mivel a rendes kávét nem nagyon bírja a gyomrom viszont a frappét annál inkább! és még koffein is van benne.
Ti mennyiért vettétek Sartin a frappét??
Mi "csak" 6eurot fizettünk 2ért. Nem sok az egy kicsit??
Egy adag karamell fagyi Skala Fourkáról (igaz, hogy már kicsit hiányos, de nem bírtam megvárni, hogy a férjem lefotózza, valamiért mindig én kaptam az elsõ adagot)
Azt hiszem az utólsó meleg napon még mindenkinek jól esik.
Dehogynem Csutek Csak nekem pl. most nem jut eszembe a témával kapcsolatban semmi sem. Vagyis csak annyi, hogy itt is volt görög hét az egyik szupermarketben és én is jól bevásároltam. Próbaképp vettem egy olyan mandulás szeletet, amit eddig még nem láttam, és olyan fincsi volt, hogy másnap visszamentem és vettem még vagy nyolcat. Ismeri valaki? Megsütött mandulák vannak valami mázzal (méz?) összetapasztva, de olyan kõkemény a szelet, hogy szinte beletörik a fogad, de isteni fincsi.
Nálunk grilázsnak hívják. Hoztam a gyerekeknek Görögországból. Az én kedvencem a pisztáciás. Hmmm! Mennyei! Van mogyorós és szezámmagos is.
Amikor gyerek voltam anyukám sokszor csinált.
Karamellizálta a cukrot, míg kellemes barna színe nem lett, belekeverte a diót és még melegen egy olajozott tepsire öntötte. Kb 1 cm vastagságúra szétterítette és langyosan felszeletelte.
Szia Andi!
Én is vettem ilyen mézes szeletett, szezámmagost és mogyorost. Görögbe soha sem vettem, mert nem mertem kiprobálni, de most rájöttem, hogy finom.
ezt a mézes, szezámmagos mogyorós cuccot ha akartok venni és Thesszalonikben jártok akkor mképp a török bazárban vegyétek meg mert kb. feleannyiba kerül mint akármelyik supermarketben. Ott a piacon kg-ra mérik és alkudni is lehet. Mi vettünk 3kg mogyorósat+1kg pisztáciát
Nem emlékszel véletlenül, hogy mennyibe került a pisztáciás? Amit én vettem kb 2€ volt egy kicsike szelet.
Ha tényleg olyan jó az ára, jövõre megkockáztatjuk Szalonikit. Eddig kerültük, mert könnyû eltévedni. De egy kis grilázsért megkockáztatom. A gyermekeimnek is a pisztáciás jött be.
Tökéletesen igaza van Rekucnak, Szalonikiben a török bazárban minden sokkal olcsóbb. Amennyiben nem szigetre megyünk nyaralni, minden évben felkeresem, mert itt szinte mindent kapsz. Könnyû megtalálni a piacot, ne félj tõle.