Köszönöm a tájékoztatást az állatvilágról, eloszlottak a baljós árnyak...
Messinia! Mi tavaly a Holidayban laktunk, idén is oda megyünk. A szobát kitakarították,bár a lábbelivel behordott homokkal nem igen lehet mit kezdeni, mi naponta többször sepregettünk. A klíma rendesen működött, az ágyak kényelmesek. Egylégterű apartmanban laktunk a gyerekekkel (7 és 10 évesek), de így is volt hely mindenre. A TVn bejött a Duna II, de nem igen néztünk Tvt, volt látnivaló és program.
A tetőn van medence, viszont kicsi és hideg a vize, pont akkor volt zárva, mikor este felmentünk volna kicsit, szóval nem ez a fő vonzereje a háznak.
A tengerre néző szobákból csodálatos a kilátás az Athosra, hajnalban kibukkan mögüle a nap, leírhatatlanul szép. Ha van még kérdésed, tedd fel, megpróbálok válaszolni.
#1577642011-03-06 10:23:24 Válasz a #157760. hsz-ra
Köszönöm szépen Katus!
Valójában mint írtam, vagy a Holiday, vagy a Paros, Naxos apartmanok jöhetnek számításba (Grand tours-szal megyünk, Ti is?), és vacilálok melyikbe foglaljak...még nem fizettem be, de hamarosan megteszem, eddig mindig volt még hely, de a héten felhivom az irodát, mennyire vannak tele. (csak fizetésre várunk )
A Holidayban láttam, hogy 50 eur kaució van, viszonta másik kettőben meg talán felárat kell fizetni, mert újak. Tehát akkor mindegy, igy is úgy is plusz pénzzel kell számolni.
Sartin még nem jártunk, de biztos tetszeni fog.
Parkolás és az autóval való közlekedés érdekelne még.
Már írták itt, hogy a parkolás minden további nélkül megoldható Sartiban.
És szétnézni a környéken merre érdemes elmenni autóval? Thessalonikit gondoltam, de az jó messze van..
Szóval jó sok mindenre kiváncsi vagyok.
És köszi szépen előre is!
#1577992011-03-06 18:11:26 Válasz a #157770. hsz-ra
Szia Bofefe,
egy hetet voltunk Paralián tavaly, egy délután kíváncsiságból végigsétáltam az apartmanunk utcájában, a vele párhuzamos utcán meg vissza. 4 apartmanban találtam ott a tulajt, mind a 4-ben volt szabad szoba. Átgurigáztunk Lefkadára, ott pedig 1 órán belül lett szállásunk. (Az első helyen nem volt szabad kétágyas szoba, a második hely kissé lepukkant volt, a harmadik apartman lett a befutó, a háziasszony megmutatta az összes szabad szobát, a háromágyas volt a legszimpatikusabb, de ideadta a kétágyas árában )
Úgyhogy elég jó esélyek vannak a helyszíni szálláskeresésre, szerintem vágjatok bele bátran
Helyszínen a szállás olcsóbb volt, mint amit előre lefoglaltatok? Ha igen kb. mennyi volt a különbség? Itt ugye az utazási iroda nem teszi rá a hasznát...
Kedves Messinia! Mi tavaly laktunk a Naxos-ban, akkor épült fel. Csak jó mondhatok, tengerre néz, nincs kaúció, benne van a medencehasználat, szép a kertje.
#1578042011-03-06 18:47:17 Válasz a #157802. hsz-ra
Szia Gina,
Aug. 20. után mentünk, 80 e. volt a szállás kettőnknek egy hétre, ez €-ra számolva 41 €/éj (önellátással). Paralián a tulaj júniusra és szeptemberre 30€, júliusra és augusztusra 40€-t mondott 2 fő/éj reggelivel, tehát főszezonban olyan forma-forma, bár nem tudom, mi lett volna a reggeli... Viszont ismerősék Paralián 25€-ért foglaltak a helyszínen két főre (kaja nélkül), igaz, ők 10 éjszakát maradtak.
Lefkadán 55€-t fizettünk aug. 30.-tól, ez már kicsit vaskosabb, ráadásul kaja nélkül.
Autóval mi is most megyünk először, de tesómék már többször is megtették az utat, ő bátorított engem is. Parkolni lehet a Holidaynál, mindig volt hely az utcán parkoláshoz. Az 50 Euro kauciót úgyis visszakapod a végén, lehet belőle költekezni ajándékokra hazafelé
A környék tele van látnivalóval és felfedezni való öblökkel. Mi azt tervezzük, hogy körbeautózzuk a félszigetet, mert még csak Sarti felől láttuk. Egy hét nagyon gyorsan eltelik úgy is, ha csak a falu környékét deríti fel az ember.
#1578062011-03-06 19:23:42 Válasz a #157803. hsz-ra
És a Naxosban még jött rá 10% felár azért mert új? (megpróbáltam a kalkulátorral kiszámolna, kijött a Naxosban valami 83 e ft törzsutaskedvezménnyel, vajon erre még jön rá a felár?)
Még vacilálok melyik apartman legyen.
#1578072011-03-06 19:26:41 Válasz a #157805. hsz-ra
Mi mindenhová autóval szeretünk menni, akkor nem függünk senkitől. Jó hosszú az út, valaki irta, hogy kb 14 óra, bár gondolom ez a tempótól meg a pihenőktől is függ, biztos lehet ebből az időből lefaragni.
Sok jót hallottam a Holidayról, és valóban, erre nem is gondoltam, hogy milyen jól jön még az az 50 eruo a hazaútra is..hány gyros kijön abból!
Én legutóbb hűtőtáskában hoztam haza a gyrost..mondván, hogy itthon úgysem kapni sehol ilyet!