Tegnap voltunk az Ibuszban foglalni az ismerősnek Sarti előszezont,-köszönet azoknak,akik segitettek a választásban-.Ott mondták,hogy idén nyártl már nem a Németh travel buszait használják,hanem egy pécsi céggel-Ikarusz travel-kötöttek szerződést...sokan irták.hpgy az Ibusz egyetlen hibája a buszos szállitás.Hát,lehet,hogy ez megoldódott!
Szerintem egyre rosszabb a kiállítás. Mivel mi már lefoglaltuk előbb, megpróbáltam térképeket vagy valami ismertetőt összeszedni, de semmi. Athénről például 1 helyen találtam, de ott is angol meg német nyelvű volt. Belföldről ugyanazokat az ismertetőket kaptuk, mint tavaly. Szóval nálunk eldöntött tény, hogy jövőre már el sem megyünk.
#1578732011-03-08 12:00:43 Válasz a #157869. hsz-ra
Mindig korán szoktam helyet foglalni, de még ilyenre nem emlékszem, hogy az utolsó két hétre minden elkelt pl: Thassosra. Arra gondoltam, hogy talán tartalékolnak a kiállitásra. A hirekből azt lehetett tudni, hogy szerényebb, de nagy területen volt a kiállitás. Ezek szerint a forma meg volt, csak a tartalom lett kevesebb.
Köszi. vikso
Egyrészt, másrészt pedig a fővárosi utasoknak készült, ahol egyébként is sok utaztató székel. A vidéki utasoknak nem éri meg felautózni, mert elviszi a hasznot, amivel ott esetleg olcsóbban tud foglalni. A vidéki irodák ezért fixen számíthatnak a vonzáskörzetük törzsutasaira, és sok esetben pont a meglévő, fix ügyfélkör miatt olcsóbbak is...
Nem budapesti révén mi sem mentünk fel az Utazási Kiállításra. (Egyszer régebben voltunk amúgy). Majd lesz nálunk is, ami ingyenes, oda elmegyek, de csak katalógusokat gyűjteni. Így is van már pár darab (Ibusz, Neckermann, Apollon), szinte minden fent van a neten, de jó azért nézegetni a katalógusokat.
#1578792011-03-08 13:43:42 Válasz a #157866. hsz-ra
Szia!
A kérdésedre válaszolva pocsék! Én minden évben kinn voltam, de ennyire gyér kínálattal még nem találkoztam. Régebben az "A" pavilonban a külföldi utakat (is) kínáló utazási irodák voltak. A hazai célpontokat általában a "B" pavilonban lehetett megtalálni. Idén az "A" pavilon fele volt a külföldi utakat értékesítő iroda, a másik fele Magyarországra kínált üdüléseket. Nagyon sok iroda kinn sem volt (Aeolus, Best Reisen, Medina Tours, stb.)
Szóval tényleg rosszabb évről-évre. Lehet, hogy jövőre már mi sem megyünk ki, mert felesleges pénzkidobás. Idén ugyan ingyen mentünk be, mert a tavalyi a bombariadó miatt érvényes volt idén is a jegyünk.
Évek óta rendszeresen járok ki a kiállításra, kíváncsiságból, a hangulat miatt, térképeket leírásokat, dvd-t keresve.
Mindig első napon megyek, mert tapasztalatom szerint az első napon jobb a felhozatal.
Az idei nekem is csalódás volt, mind a külföldi, mind a belföldi területen, fele annyian sem voltak a kiállítók, és legtöbbje kisebb területen.
Ami minket érdekel, Görögország standján csütörtök délelőtt, csak fele kiállító volt kint, Korfu és környékéről például senki. Sikerült viszont rátalálnom 2011-es camping katalógusra. Az árakat figyelve az előző évhez képest jelentős emelést én nem láttam az ajánlatokban.
Azt azért meg kell jegyezni, hogy a katalógusok többségének minősége, kivitele azért nagyon jó, és a jelenlévő kiállítók mindenben igyekeztek magukra felhívni a figyelmet.
Ami nagyon nem tetszett, hogy egyre több a bóvli, a napszemüveg, cukorka, stb. árus.
Több olyan egzotikus kisebb- nagyobb standot is láttam akivel eddig még nem találkoztam. /Afrika, Ázsia/
Azt nem mondom, hogy jövőre nem megyek ki, mert számomra a nyaralás esélye ekkor kezdődik, és úgy sem fogom kibírni, hogy ne menjek el.
Maradjunk annyiban, "Jövőre újra itt", és Görögországban!!!
Én idén nem mentem ki az utazás kiállításra.. Mivel lefoglaltam az idei nyaralásom, úgy gondoltam már nincsen jelentőssége, hogy kimenjek:) Zakynthos térkép nem jött volna rosszul, de szerintem nem lett volna a kiállításon.. Majd vadászok le netről..
Sziasztok!
Én is meglepődve tapasztaltam a kiállításon, hogy a belföldi és a külföldi kiállítók egy pavilonban voltak.
Görögország részlege egy jó nagy négyzet alakú területen helyezkedett el, középen egy hatalmas üres térrel, a szélein néhány pulttal. Nagyon sok katalógus ugyanaz volt, mint amit pár éve hoztam szintén onnan. Persze egy-két újra is tettem szert, de pl. a Jón-szigetekről nem találtam szinte semmit.
Van egy "jópofa" történetem az Anett Tours irodával kapcsolatban, a hétvégi kiállításon történt. Kérdeztem tőlük, hogy van-e lehetőség náluk tranzitszállást foglalni Makrigialoson 2 éjszakára. Elővette a katalógusukat, lapozgatta, megnézte az adott dátumot, amit kérdeztem, "osztott-szorzott" fejben, aztán lazán odamondta, hogy: "Meglesz!" Majd otthagyott. Álltam ott néhány másodpercet, de láttam, hogy részéről ennyi, úgyhogy én is otthagytam őket. Vicces volt...
Sziasztok!Olvastam a kiállításról a véleményeket,de igazából azt nem írtátok hogy árkedvezmény volt-e,vagy ugyanazok az árak amik fent a neten találhatóak,azzal a kedvezménnyel.
Nagyon gyér volt a kiállitás az elöző évekhez képest.A görög kiállitoknál szinte semmi nem volt.Korfuról szerettünk volna valami ismertetőt,de nem volt.Rengeteg Lefkáda prospektus volt,ugy látszik az most a menő.Aeolus se volt kinnt,hétfőn elballagtam az irodába.Nagyon leapadt a választék.1o-11 éjszakás utazás alig-alig van.Ráálltak a 8 napos utakra,mert-hogy az-az igény.Bulgáriát,Olaszországot,Horvátországot hirdetik. Viszont ami pozitiv,hogy Bp-ről is inditanak Kárpátosra utat.
#1579122011-03-09 11:08:14 Válasz a #157910. hsz-ra
Szia Manyika!
Ez a burkolt áremelés, mert a csökkentett, 8 napos utakat nagyjából annyiért adják, mint azelőtt a 10-11 naposakat.
Mi hosszú évek óta először nem voltunk a kiállításon, mivel viszonylag korán lefoglaltuk a Spanyolországi Tossa de Mar-ba az utunkat a Grand toursnál. Olcsó volt és lesz benne egy monacoi városnézés. Már alig több, mint két hónap és indulunk.
Üdv: Josza