2021 Rodos--Tilos--Nissiros ----2023 Chania Kreta
2024 ?? iden keveset motoroztam, van egy kis vespam, azzal jarkaltam, aug vegen döntök repülö, vagy Motor?
Ha repülö, akkor Karpathos---ha Motor, akkor Venedig-Patras-Peloponnesos, Antikithera-Chania-Ierapetra, Karpathos-Rhodos stb nagy körut, az utolso. Aztan jöhet a Nekrotafio.
megis lesz lemotorozas meghozza nem is ősszel,-(nem tudom kivarni a septembert ) hanem Juli 10-12 en lemegyek velencebe par napra, aztan 15 en megy a hajo Igoumenitsaba .
Hogy aztan onnan merre tovabb , nem tudom . . . .
temetőbe a havert latogatom, ( a temető latogatasa egyre jobban megvisel, most a virus ideje alatt lelassultam, megfaradtam, sokat spekulaltam, ) kek szallodaban alszok, es reggel tovabb .
210 helyett 140 a kabin ara, jol levittek valoszinú a forg ado csőkkentese miatt ?? az arakat, motor csak 30.-
Egy Albanian levezető utat is nezegettem, de inkabb inkabb elringattatom magam a hajo halalkenyelmes agyaban a csendben mint ejt napalla teve hulla faradtam motorozzak lefele. Mar nem megy .
Tiloson kesz lett az uj Museum, ahova 4 500 evvel ezelött sigetre bevandorolt Elefantok csontjait, es egyeb mind egy helyre összegyült allati maradvanyok csontjai voltak, / valoszinü abban a barlangban lehetett nekik regen ivoviz, es e-miatt ott gyültek, es haltak meg / most ide az uj Museumban kaptak helyet.
Becsben is vannak Elefant csontok az asatasok utan odavittek parat ----
a jegkorszakban 30--50 meterrel volt alacsonyabb a tengerszint -igy atsetalhattak szarazon az allatok Azsiabol...
itt a cikk irja ezen a környeken van meg 7 közepköri varmaradvany--sajnos en eddig egyet sem lattam , ami van az a mesebeli 1400 körül epitett --Panteleimonasi Kolostor
Tiloson kesz lett az uj Museum, ahova 4500 evvel ezelött sigetre bevandorolt Elefantok csontjait, es egyeb mind egy helyre összegyült allati maradvanyok csontjai voltak, / valoszinü abban a barlangban lehetett nekik regen ivoviz, es e-miatt ott gyültek, es haltak meg / most ide az uj Museumban kaptak helyet.
Becsben is vannak Elefant csontok az asatasok utan odavittek parat ----
a jegkorszakban 30--50 meterrel volt alacsonyabb a tengerszint -igy atsetalhattak szarazon az allatok Azsiabol...
itt a cikk irja ezen a környeken van meg 7 közepköri varmaradvany--sajnos en eddig egyet sem lattam , ami van az a mesebeli 1400 körül epitettek --Panteleimonasi Kolostor
nehezen birom a hosszu telet annak ellenere , hogy havazas hoeses, kemeny hidegek nem voltak, Motort elökeszitettem
Karacsonykor irt a Michalis a szallo tulaja fiatal srac, es most Januar vegen is emileztünk, hianyzik az ottani hangulat, irja Majusban jönnek az elsö vendegek, 97 eves nagyapja jol van, 2 eve szivmütete volt, annak ellenere csinaltatta, hogy az orvosok Athenban nem akartak de az öreg makacs . Tavaly Rhodosbol inulo hajon talalkoztunk , es nem latszott rajta semmi orvosi beavatkozas, gyengeseg. Rodoson szemüveget csinaltatott csupan...40 evet Nemetben lehuzott, Nemet es Olasz perfekt, kis Vespa motorjarol 3 eve letiltottak, de tavaly is lattam berregni vele, Jo lenne Rodoszon elni, de a megelhetes draga mint Austria. nekem a z evenkenti leutazas baromi draga, a hajout miatt, csak ha a Kabint nem fizetem olcsobb. Jugokon keresztül motorral lemenni , mint sokan autoval 12 oraig nyomatjak egyfolytaban azt en nem vallalom, Hulla faraszto lenne . 1 x csinaltam meg a Jugo haboru elött 1990 ben .azota repülö, vagy motor . Ez a feljebb lathato Foto egy Nissirosi deli oldalrol keszült , itt talaltam egy elhagyatott hazat, a sötet folt Tilos, a hangulat leirhatatlan a levegö forro vibralasa, a tenger szine a csend stb miatt .
Ez lesz a 9-edik nyaram a szigeten, remelem nem leszek olyan barom mint tavaly felhuztam az orrom mert Rodoson nem kaptam azonnal szobat ott ahol szerettem volna es duzzogtam es visszajöttem , Aztan velencebe ugyanezt csinaltam en barom .Remelem jo lesz az ev. Meg 3 es fel Honap, aztan indulas ))Eladtak a kiszemelt aranybol epült hazamat )
ez a masik, de ez aranybol van
a vendeglösöm, Grill spezialista
a hatso-kert az Eristos Hotelben a balkonrol
Panteleimonasi Klosterem , ami mindig amulatba ejt
ez Andreas vidam, allandoan tele -vendeglöje Rodoson, nagyon ajanlom, de mar irtam rola valahol
ennyi a sok szaz Fotobol.
Könyvkötönel csinaltatok-- rendeltem egy vastagabb könyvet, Vendegkönyv-- amit majd felviszek a Panteleimonasi "Kolostorba" a regi mar tavaly is betelt, a popa ilyenre nem gondol, A4 lapokat rendeltem , mire majusban indulok kesz lesz .Szoktak a templomban a turistak beirni, ki honnan erkezett stb .
Motort mar nagyjabol elkeszitettem, lassan tavaszodik .
Értem és megnyugodtam Ithakán nem tapasztaltunk soha semmi kellemetlent sőt mindig nagyon jó élmény. Feltölt, eltelít a csend és a zsálya illat, a kecskék kolompja, a fennséges panoráma. Imádom! Lefkadán egyszer jártunk, nekünk elég volt. Nagyon szép, de olyan tömeg van, hogy rettenet. Emiatt sajnos a sziget vesztett a szemünkben, sajnálom. Kefalonia eddig még a másik szerelem, de nyitottak vagyunk másra is.
Tilos olyan, ami nekünk tetszene. Csendes, illatos, alig ismert, békés. Igaz, én szeretem időnként a nyüzsit, de mértékkel és csak akkor, ha én akarom Ithaka ilyen. Symit megnéznénk, ha már ott járunk Rodoson és aludnánk ott egyet, de nyilván nem hasonlítható össze Tilossal. Te már öreg róka vagy ebben a témában, érdemes rád hallgatni.
Lefkadan Nydri--föleg itt--- es lefele Vassiliki fele vettem eszre , a fölenyeskedö segglukak tömeget , aztan megkerdeztem többtöl, te Jugo vagy ? akkor kussoltak el, es otthagytam öket
Szerbek es Albanok . aljas nepseg
Ithakan normal volt minden, a sziget delnyugati also reszere ert a hajo, felmentem a hegyi uton Stavroson keresztül Kioniba, ott a Kapitan Appartban aludtam a hely pici aranyos volt, a parton grilleztek nekem mint egyetlen vendeg , aztan a parton masnap vissza Vathiba es onnan ki a Festlandra vissza majd fel Patrasba
Patras most OK volt, mert hetfö volt, üzletek nyitva es tudtam a jegyre milyen KÜLÖN pecset kell, enelkül visszaküld a vamos . Szalloba is a Smartba mentem, nagy varos, du a Kies - kavicsos strandon voltam, ahova a lakok mennek a hatalmas RIO hid közeleben.
Lefele is es vissza is a motorosok összegyülnek , es megy a duma, vissza Patrasi varakozasnal egy Steiermarki volt a szorakoztato,
Ithaka OK, 1 nap semmi extra , semmi Gengsterizmus, a parton egy prima jo vendeglöt talaltam , a NIRO talakbol kivalaszthattad a kajat halal olcso gyors volt. mas nem törtent .
de Lefkada az borzalom szegenyseg, lehuzas stb . Pincerek tapogatjak az embert, rajuk kellett szolni, haverkodast tulzasba viszik, en nem szeretem a bratyizast .
ez a videk nekem kihuzva , semmi Görög hangulat, tul europai, tul civillizalt, nem nekem valo - a nyugati part felejtös