Nisszirosz nagyon megfogott a képek alapján, gyönyörû lehet, biztos hogy megnézem, ha eljutok Kosra.
Kos szigeten pedig a Hippokratész sétány nagyon klassz lehet, meg tetszenek a mecsetek, olyan törökös hangulatú. Jelenleg úgy néz ki, hogy jövõ nyáron hûtlenek leszünk Görögországhoz, de utána én Kosra szeretnék menni!!!
Köszi a választ neked is. Az a pálmafás sétány gyönyörû, meg látom, hogy sok történelmi látnivaló is akad ezen a kis szigeten.
Remélem egyszer ide is eljutok.
Bár nem engem kérdeztél, én Kos várost ajánlanám. A sziget legszebb része ugyan (szerintem) Kefalos, de a fõváros az, ahol a legnagyobb élet van. Ennek ellenére vannak csendes, nyugott részei, ahol nagyokat lehet kirándulni napközben és esténként is. Sok a látnivaló, több napot is lehet tölteni nézelõdéssel, anélkül hogy jármûvet bérelnél. Rengeteg a taverna, csendesebb, zajosabb, egyszerûbb, flancosabb, kinek-kinek igénye szerint.
Én úgy láttam idén, hogy Kos város a németek, hollandok, a sziget középsõ része: Marmari, Mastichari a németek, Kefalos pedig fõleg az angolok fogadására van berendezkedve.
Tényleg gyönyörû a Hippokratesz sétány, és ráadásul a mecsetek is ott vannak a közelében. Az egész Kos város nagyon hangulatos, minden megtalálható benne, ami egy jó nyaraláshoz kell.
Én is csak kívánni tudom Neked, hogy egyszer sikerüljön elutaznod erre a szép szigetre.
Én is Kos várost ajánlanám a szigeten belül, mert nagyon sok a látnivaló és minden megtalálható benne. Egy baja van csak, hogy itt nem homokos a part, legalább is én nem láttam olyan szakaszt a fõvárosban.
Kos városában A Görög Nemzeti Alap székházának tornya. Az óra alatt látható márványból faragott nyitott könyv bal oldalán a Görög Nemzeti Himnusz elsõ versszaka, a jobb oldalon pedig Kos sziget anyaországhoz való csatlakozási okmányának záró sorai olvashatók.