A tiropita sajtos pita, sokszor csinálják fetával, de ettem már többféle saktos változatot is. (tiri = sajt)
A spanakopita spenótos pita (spanaki=spenót). Ennek ugye a fő alkotó eleme a spenót, amit ne úgy képzeljünk el(mármint az ízét), mint a sokunk által nem igazán kedvelt spenót főzeléket . A spenót mellett kaprot, hagymát tesznek bele, általában belemorzsolnak sajtot és persze ami csak szem-szájnak ingere...
Ki kell mindkettőt próbálni! Na meg az összes többit is
#1652602011-06-12 15:54:28 Válasz a #165252. hsz-ra
Köszi szépen.
És ezt pékségben lehet kapni?
Le se esett, hogy valamilyen pita...
Amúgy a sima pitáért nem ugrálok, gyrost inkább sült krumplival eszek.
De ezeket gondolom magában kell enni.
#1653032011-06-12 22:02:15 Válasz a #165263. hsz-ra
Ginaaa, feltétlenül kóstold meg!
Úgy általában finomak a görög péksütik és sokféle van!
Pitából is van a túróson és spenótoson kívül husis, de édes töltelékes is!
Amúgy én a spanakopitát itthon réteslappal készítem, szóval ez tényleg nem az a pita, amibe a girost töltik.
Mediterraneo, meg fogom kóstolni az tuti:).
Közben eszembe jutott tavaly Marmarasban ettünk hasonlót, Bugatsa néven (fejből nem tudtam, csak lefotóztam, onnan néztem vissza), volt sós és édes is, nem volt túl olcsó egy önkiszolgáló reggelizőben.
Megpróbálom belinkelni (ne a fejemet nézzétek, sajna külön nem lett lefotózva a kajcsi).
Rákerestem a google-n is, valahol azt írják ugyanaz a 2. ( https://marmalade.blog.nlcafe.hu/
#1653872011-06-13 18:42:41 Válasz a #165379. hsz-ra
Szia Alisha22!
Ha a pörköltet szeretitek kóstoljátok meg a marha (stifadót),isteni.
Vagy van a töltött paradicsom és paprika (gemista),görög fánk(loukumades),
görög fasírt (keftedes).