Jox! Gyönyörûek ezek a fotók! Ha a többi is ilyen szép, akkor tényleg sajnálom, hogy nem osztod meg velünk. Bár lehet, hogy az élmény fokozása érdekében adagolod ilyen apránként õket?
Így sem rossz! Köszi.
Ugyan ezeket a szép bougainvilleákat nem Görögországban fotóztam, hanem a hétvégi Orchidea kiállításon, de azért imádom õket itt is. Jobb szeretném ott élvezni a látványukat azért.
Én minden évben kimegyek megnézni. Imádok minden virágot. Nagyon sok szép orchideás fotót is készítettem, de ugye az nem Görögországban honos virág, így csak azért nem tettem be egy párat.
Sziasztok,
lassan itt az ideje, hogy a déli növényeinket átteleltessük. ti milyen óvintézkedéseket szoktatok tenni, hogy kibírják ezek a szépségek tavaszig?
Az idén nagyon jó idõ van, szinte sajnálom a növényeket behozni. Az elejét már behoztam, ill. egy részét a munkahelyemre vittem, de nem az igazi megoldás. A fûtött szobában nincs igazán jó helyük. A gránátalmám még a teraszon van védett helyen, õ a szüleim üvegházába fog kerülni. Sajnos nála is korlátozott a férõhely, plusz még a távolság is nagy. Nagyon szeretnék én is egy üvegházat, de hát azok a piszkos anyagiak.....
A selyemakácom fog még takarást igényelni, õt falevelekkel fogom takarni. A szüleimnél van egy nagy fügefa, õt nem szokták takarni, bár jó védett helyen van. Sajnos nagyon hideg teleken megfagy, de tõrõl újra ki szokott hajtani, de így sajnos hátrányból indul.
Csak azt sajnálom, hogy a pálmámat és a gránátalmát nem teleltettem kinn az elejétõl fogva, így nincsennek hozzászokva.
nekünk sajnos csak leandereink vannak, de szerencsére már van egy sufnink, ahol át tudjuk teleltetni õket. pici fény bejut, nincs fûtés, de teljesen fedett. jó helyen van, úgyhogy tavaly nem fagyott be semmi ami ott volt kint. tavaly a lakásban teleltettük a virágokat, de nem örültek neki: nem gyõztük irtani a kártevõket (tetvek, stb), amik megtámadták. fura, mert a többi szobanövényre nem mentek át, és ahogy kitettük tavasszal a leandereket, 1-2 permetezés után a kártevõk is eltûntek róluk.
Igen kinn eltünnek róluk, de amint bekerülnek azonnal újra támadnak. Az enyémeket máris permetezni kell. Most kaptam egy hatalmas futó hortenziát (Jox egyik képén láttam talán egyet), már azon is apró fehér lepkéket látok. És hol van még a tavasz?
Valakinek van ötlete a vizipálmára? Nyáron kinn vannak a kerti tóban, csodásak. A hétvégén az arborétumban azt láttam, hogy még ki voltak ültetve az ottani tó partjára. Létezik, hogy kibírnák a telet?
Pár éve kinn Görögországban egy kertbe kiültetve láttam egy hatalmas csodaszép példányt és nem úgy nézett ki, mint amit télen bevisznek.
ferrari!
Ez valóban így van, lásd ugye a leandereket. Engem az itthoni, arborétum beli gondolkodtatott el. Mivel két nagy tövem van, az egyiket behoztam, a másikkal kisérletet teszek. Lesz ami lesz. Sajnos a vizi növényeimet soha nem sikerül kiteleltetni, hátha ez most kivétel lesz. Vagy nem.