Azoktól kérdezném akik hazaértek már és voltak hajókiránduláson.. A navaggio öbölhöz fakultatív program keretén belül mekkora hajóval utaznak a turisták?
Üdv: István
Szia Isti!
Hát ezek a hajók jó nagyok, csak tippelni tudok, de szerintem olyan 200-250-en biztos voltunk rajta. Minket szerb csoportokkal raktak össze. Gyüjtő-buszok szedik össze a nyaralókat a sziget minden pontjáról, és visznek a Zante városi kikötőbe, ahonnan indultunk.
A mi hajónkra 6 buszról érkeztek népek.
Aztán a kikötőből nagyjából egyidőben fut ki, vagy 5 ilyen megpakolt hajó.
Valahogy meg van szervezve, hogy ne egyszerre érkezzenek a Navagio-hoz, más helyeken állnak meg.
Nekünk szerencsénk volt, mert mi déli irányban indultunk, először Gerakast kerültük meg, majd tovább mentünk a Laganas-i öböl felé.
Ez azért volt jó, mert koradélután érkeztünk a hajóroncs-öbölbe, már szépen sütötte a nap.
Egyébként szinte minden fotón látszanak ezek a nagyobbacska hajók.
Este, pedig a kikötőben mindenkinek megmondták melyik buszra kell szállnia hazafelé.
Naná, hogy a miénk jött legkésőbb
#1663862011-06-20 14:54:56 Válasz a #166267. hsz-ra
Isti!
Mi is nagy hajóval mentünk a fakultatív programon, legalább 250-300-an voltunk. Nagyon sokan voltunk a hajón, így amikor az egyik oldalon megláttuk a delfint, ránk parancsoltak, hogy ne menjen mindenki egy oldalra.
De mivel mi dupláztunk, kis hajóval is elmentünk megnézni a Navaggio-t és a Blue Cavest. Egymilliószor jobb volt, mindössze 12-en voltunk a kis hajón, és sokkal több mindent láttunk, sokkal személyesebb volt. Még a hajóroncsnál is sokkal több időnk volt, nem fél óra volt, amit ott tölthettünk, hanem kb. 3 órán keresztül süttettük a hasunkat. Megérte az árát)))
Osztom Vaesz véleményét, bár mi csak a nagy hajóval voltunk,én inkább mentem volna a kicsivel. A nagy hajó a végére uncsi volt, meg iszonyat sokan voltunk, mire mindenki kiszállt a hajóroncsnál szinte indultunk is vissza.
Szívesen mentem volna kishajóval,sokkal személyesebb és kellemesebb lett volna,de leszavazott a többség, így ez megmarad legközelebbre
Szerintem kishajóval menj
Sziasztok!
Ki mikor kapta meg a jegyeket az utazás előtt?
Pénteken indulunk busszal,de még nem kaptam meg a visszaigazoló e-mailt az indulásról,vagy csak menjünk az indulási helyre?
írjon aki ugyan így volt.
köszönöm!
Kishajós lehetőséget hogyan lehet igénybe venni? Kérdezgetni kell a helyi halászokat, hogy akarnak-e fusizni?
Zsolt!
Ha autóval vagy robogóval vagy, akkor elindulsz észak felé. Már több helyen látod kiírva, hogy Shipwreck és Blue Caves (lehet csak egyikhez vagy másikhoz menni, de nem éri meg). Mi egészen felmentünk Agios Nikolaosz kikötőig, és még utána észak felé, egészen a sziget csücskéig, és ott mentünk le egy kőlépcsőn, onnan indult a kirándulás. Mivel tetszett nekünk a kis hajó fürgesége, ezért a hajóskapitány még ugratott is vele a habokon:)))) Nem szabad kihagyni, hihetetlen jó
Köszönöm a hozzászólást!
Azt hiszem holnap meglátogatom a közvetítő irodánkat.
Abból baj nem lehet max. ők kérik le a jegyek ,akkor ott helyben.
lenne még egy kérdésem kb. mennyibe kerül a kishajós öböl látogatás?
Köszi a válaszokat!
Heni:)
#1664312011-06-20 18:03:53 Válasz a #166426. hsz-ra
Kora reggel nem érdemes, mert akkor még nem volt mozgolódás, de késő délután sem. Egyébként gyakran, kb. félóránként indultak a kishajók, nem várták meg, hogy megteljen, hanem ha volt pár ember, már mentek is. Mi talán ha jól emlékszem, 11-dél körül voltunk, és olyan 3-4 órára értünk vissza:) És nem kellett az egész napot végigszenvedni a számomra hihetetlenül unalmas egész napos hajókiránduláson.
#1664402011-06-20 18:49:06 Válasz a #166436. hsz-ra
2007-ben voltunk, 15eur/ fő volt a kombinált út (blue caves+shipwreck), de ha bele gondolok, volt az 4 óra is, amíg ott voltunk. És igen, olyan 11 óra felé indultunk el. A kék barlangokba, ami nagyobb volt, oda be is hajóztunk, aki tud úszni, az még fürödhetett is a barlangban. Nem mindennapi élmény:) Amíg te sütteted a hasad, addig kiköt oldalt a kis hajó, és vár. Elvileg olyan 1 óra lett volna a Navaggio-nál, de sokkal tovább voltunk. Észreveszed, hogy mikor kell indulni, mert visszajön az öböl közepére, mert csak ott lehet beszállni. Viszont kis hajóval készülj, hogy száraz lábbal nem tudsz kilépni az öbölbe a nagy hullámzás és a hirtelen mélyülés miatt.
Én még csak reménykedek, hogy Zakyntosra megyünk, de most kérdeznék.
Vaesz, az üdülőhelyeknek nincs kikötőjük, onnan nem mennek ilyen kishajók? Nem bizti, hogy bérelnénk járművet, azért kérdem.
Ginaaa79! ha ezt nyeritek a tombolán, biztos nem csalódtok:) Ha ez lesz az uticél, melyik város, azt tudjátok már?
Tsiliviből tudom, hogy nem indult ilyen kis hajó, Agios Nikolaosz kikötővárosból viszont igen. Meg ahol a Posszeidon Arca van, az most nem jut eszembe pontosan. Igazából erre nem tudom a pontos választ. Viszont ha elfogadsz egy jó tanácsot, Zantén biztos hogy bérelnék valami közlekedési alkalmatosságot, ugyanis 100% jobb így bejárni a szigetet, mint fakultatívval. És mindezt mondom úgy,hogy mindkettőn voltam.
Egyébként lehet, hogy Laganasból is indul ilyen kishajós, ha igen, akkor viszont biztos, hogy sokkal drágább, mivel ugye az elég délen van. De egy biztos, jobb, ha nem a fakultatívval mész.