Köszönöm az infókat Avra ügyben. De úgy is a pillanatnyi benyomás dönt először egy étterembe való betéréskor.
Persze jó ha van ajánlás is. De kishazánkban is szezononként cserélgetik a szakácsokat. Mi már tapasztaltuk Görögországban is, hogy egy helyen a második évben határozottan romlott az étterem ételeinek az íze. Megtudtuk, hogy más szakácsot szerződtettek arra az évre. De Sarti a lényeg!!
#1669252011-06-23 13:06:34 Válasz a #166732. hsz-ra
Szia!
Nem engem kérdeztél, de ha nem baj írok a tapasztalataimról! Én is voltam már Asprovaltán többször is, csodálatos hely. Mi busszal volt a First Class utazási irodával nagyon meg voltunk elégedve velük az egész út alatt és a szállás is jó volt! Nagyon vendégszeretőek voltak és tényleg nem sok magyarral találkoztunk akkor még. A part azon a részen ahol mi voltunk apró kavicsos, kicsit kellemetlen de meg lehet szokni a víz elég gyorsan mélyült, de kis gyerekek is voltak velünk ők is élvezték. Rengeteg étterem és taverna van, mindent meg lehet találni. A fakultatív programok jók, mi többet is kipróbáltunk (Meteórák, lakatlan sziget,)
Remélem tudtam segíteni, ha kérdésed van nyugodtan írj!
Vizsgaidőszak után újra itt a fórumon!
Úgy látom távolmaradásom alatt kszifiasz hasznos infókat hozott nekem és beszter az apartmanról, nagyon jók a képek és az infók is királyok! El se hiszem hogy kicsivel több mint 2 hét múlva már a tengerbe áztatom a lábam!
#1669312011-06-23 13:43:27 Válasz a #166920. hsz-ra
Köszönöm, Kszifiasz!
Már most nézegetem, hogy milyen lehetőségek vannak, dehát augusztusra még nem hirdetnek last minuteot....
Mi tegnap pont az Avrában vacsoráztunk, és meg voltunk mindennel elégedve. Görög csirkelevest, souvlakit, muszakát ettünk, és mazsolaborral öblítettük le, ajándékba pedig kaptunk desszertet.
Igaz, hogy még előszezon van, de már annyira tombol a nyár, és olyan szokatlan, hogy milyen kevés a nyaraló. Azt mondják itt, hogy egyre tolódik a főszezon kezdete, vagyis hogy mikor kezdenek özönleni a nyaralók, de nagy tömeg már vagy két éve nincs. Emiatt reménykedek abban, hogy lesz olcsó út nyár végén is, de azt is látom, hogy a magyar irodáknak kisebb a kínálata, kevesebb szállást foglaltak, mint korábban.
Ti mit gondoltok erről?
Az IBUSZ oldalán pl. most nem találok buszos last minuteot. Lehet, hogy megvették az utakat a Fortunások? (én is az vagyok)
Ibissz nem semmi vagy, hogy nyaralás közben nézed az aug-i lehetőségeket:).
Mi tavaly aug-ban voltunk, elejétől közepéig, voltak sokan, az aug. 15-ei hétvégén meg pláne, még kirakodóvásár is volt, akkor van egy nagy vallási ünnep, de Sartin minden nyitva volt, meg hatalmas tömeg.
További kellemes nyaralást!
Kszifiasz, jól néznek ki a kagylók
Nekünk is van egy tál sarti-i kagylónk. Egy másikba meg tengeri homok van (még Rodoszról), meg kövek, tetejébe meg pár kicsi görög zászló (Paraliáról, amit sült kukoricába tűztek), a dohányzóasztalt díszítik.
Ginaaa. Köszi. Aki kagylót szeretne szedni, annak egy ötlet. Sarti beach bármely részén be kell úszni kb 400-métert a vizből kiálló sziklák felé. Ott már eléggé mély a viz kb 4-5 méter. Ha lehet reggel keressetek, mert délután a szeles időben sokszor felkavarodik a viz, és nem lehet jól látni. Mi egy békatalp hálóját vittük be és kb fél egy óra alatt 30-50 db-ot szedtünk. A végén már annyira nehéz volt, hogy nem birtunk lemerülni a súlytól.Haza felé lehet hozni az ófalunál lévő aprókavicsból kb 2-kg-ot. Beszórni egy nagy tálba, aztán mehetnek rá a kagylók. Jó keresgélést mindenkinek.
#1669662011-06-23 19:05:01 Válasz a #166934. hsz-ra
Szia Gina!
Mondták már...
Hallottam már az aug. 15-i ünnepről, inkább előbbre, vagy későbbre időzítenék. Azt mondják, akkor a görögök is kiruccannak, és akkor tele van minden szállás.
Én is nézegetem évről évre az Aeolus-os katalógust és honlapot. Képzeld, tavaly még az ideieknél is jobb akcióik voltak, és több szálláshelyük.
Szia Kszifiasz!
Szuper a kagyló gyűjteményed!
Hát igen már csak 8 nap!Nagyon várjuk már az indulást!Gyűlölök csomagolni,ezért már legszívesebben a buszon ülnék,mivel akkor már teljesen mindegy mi maradt otthon!(itt apróságokra gondolok)