Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 991
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16716 Üzenet linkje2006-10-29 21:51:42 

Szia Csutek!

icon_smile.gif Ezer bocsi icon_smile.gif elsõnek a kajás képeket kicsinyítettem le, mert azokból van a legkevesebb icon_smile.gif
A garnélából több féle méret és fajta is volt, meg volt languszta is. Itthon is csinálok sokszor ilyen rizses kaját, ami az utolsó képen van, de a mélyfagyasztott és felolvasztott garnéla íze egész más, mint a frissé. Bevallom a 11 napból 8 napon át halat és rákot ettünk, de nekem már a fülemen folyt ki, pedig én is imádom. A párom viszont ragaszkodott hozzá. Így volt, hogy én pizzát ettem, mert mát annyira kívántam valami tésztát, neki meg extra megcsináltam a rizses kaját.

# 992
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16718 Üzenet linkje2006-10-30 08:18:42 

Szia Andi!

A képektõl szinte kopogott a szemem az éhségtõl. úgyhogy elrágtam egy sárgarépát. Nem éppen rák, de tûzoltásnak elment.

# 993
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16719 Üzenet linkje2006-10-30 09:20:29 

Szia Andi!
A hal nagyon egészséges, én is sokszor enném. A rákot sajnos nem szeretem.

# 994
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16723 Üzenet linkje2006-10-30 10:39:06 

Juhi, pedig olyan isteni finom...
Csutek, na igen, színre talán icon_smile.gif

# 995
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16724 Üzenet linkje2006-10-30 10:56:40 

Andi!

Találtam finomabbat is mint a sárgarépa, de ha a gyerekeknek nem engedem, hogy nassolgassanak este 7 után, akkor magammal is szigorúnak kell lennem. Mivel este hatkor vacsizunk, utána már csak gyümölcsöt engedélyezek magunknak.

# 996
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16729 Üzenet linkje2006-10-30 13:27:09 

Szia Andi!
Nem tudom miért, de semmi tenderi herkentyût nem tudok megenni. Valószínûleg bennem a hiba.

# 997
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16747 Üzenet linkje2006-10-30 18:32:12 

Csutek!
Nagyon határozott vagy! Persze neked van igazad, de olyan jól esik még késõ este, amikor már agyhalál áll be nálam, a TV elõtt valamit enni. És szégyen nem szégyen, nem mindig kalóriaszegény étkeket. icon_redface.gif Bár én könnyen vagyok, meg a lányaim is.
Az Andi képei pedig beindították a fantáziámat. Sajnos itthon nem kapok rákot, de ez a rizses hami nagyon jól néz ki. Következõ nagy bevásárlásomkor szétnézek, hátha sikerül garnélát vennem.
Egyébként én is úgy vagyok a nyaralás alatt, hogy legszivesebben halat és egyébb tengeri herkentyût ennék egész idõ alatt. Csak akkor mi lesz a többi helyi specialitással ugye. Hát ez örök dilema nálam a rendeléskor. icon_rolleyes.gif

# 998
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16749 Üzenet linkje2006-10-30 18:53:32 

Szia Rebeka!

A határozott vagyok, de eredménytelenül. Ha lefekszem mindig leoson a család egy kis nasiért. A fiam és a férjem nagyon szerencsés alkat. Ehetnek amennyit akarnak, nem változik a súlyuk. A lányom kicsit problémásabb. Szerintem az én 3 évvel ezelõtti problémámon nem jutott túl, ezért a "bánatát" evésbe folytja. Akár mennyit mozog, a suliban bántják a súlya miatt. Pedig nem kövér csak vaskos. Az én súlyomról jobb ha nem beszélünk. icon_redface.gif
A tengeri herkentyûk:
Egyet értek veled abban, hogy a görög gasztronómiának rengeteg finomsága van ezen kívül is. Nekem viszont a tenger gyümölcsein kívül marad a gyros, a sós palacsinta és szinte semmi más. A közel 40 éves epém ugyanis nem bírja a paradicsomot a ha megfõzték. A mediterrán konyha viszont szívesen alkalmazza. Ezért maradnak az eddig felsoroltak és a natur sültek. A muszakát is szokták sok paradicsommal fõzni.

# 999
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16750 Üzenet linkje2006-10-30 18:57:06 

Szia Rebi!

A Corában lehet mindig friss garnélát, kagylót, és tintahalat kapni. A garnéla kb. 2300Ft/kg, ha jól emlékszem. Én már néztem is, meg vennék is, de nem tudom elkészíteni, így bele is betegednék ha annyi pénzt kéne kidobni az ablakon, és utána normális vacsit csinálni.

De gondolom, sós fokhagymásvízben kell megfõzni, csak utána mit kell vele csinálni... ez a nagy kérdés icon_lol.gif

# 1000
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16752 Üzenet linkje2006-10-30 19:38:58 

Nem tudom, a debreceni Corában nem mindig teljes a választék és sajna a tintahalak is elég aprók.
Az elkészítést nem igazán magamnak szánnám, van nekem nagyon ügyes párom ugye. icon_wink.gif icon_lol.gif Sokáig polipot nem mertünk venni hasonló félelmek miatt, de aztán bele vágtunk és teljes siker lett.

Nekem nagy szerencsém van: mindent ehetek amit szeretnék, nem is látszik meg rajtam, ráadásul fentartásaim sem nagyon vannak az ételekkel szemben.

# 1001
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16758 Üzenet linkje2006-10-30 19:59:31 

Nekem sincsenek az ételekkel szemben fenntartásaim, viszont nem lenne jó elrontani a nyaralást egy epegörccsel. Ami a mi pörköltjeinkhez hasonlít, az rendszerint tartalmaz paradicsomot. Ráadásul vannak halételek, amik szintén nem nélkülözhetik a paradicsomot.
Ezért maradok a roston vagy f@szénen sült ételeknél. Pedig mennyire szeretem a paradicsomlevest, hogy a többi paradicsomos ételrõl ne is beszéljek. icon_confused.gif

# 1002
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16760 Üzenet linkje2006-10-30 20:23:28 

Szia Rebi és Kriszta!

A garnélákat ha frissen veszitek és még rajta van a páncéljuk, elõbb meg kell pucolni, azaz letépni a fejét, lábait és lefejteni a páncélját. Könnyen megy, csak sokáig tart. Én sem tanultam ezt sehol, hogy hogyan kell elkészíteni, magamtól kisérleteztem ki. Én úgy csinálom, hogy a serpenyõbe beleöntött kb 1 centi mély olajba sok oregánót szórok és 3-4 fokhagymagerezdet aprítok vagy préselek. Ezt hagyjátok állni egy kicsit, hogy az olaj átvegye az ízüket. A forrásban lévõ olajba beledobáljátok a garnélákat és amint látjátok, hogy fehérdenek, vagy egy kicsit változik a színük (kb. 30 másodperc múlva) már szedjétek is ki, különben összemennek, kifõ belõlük a víz és kemények, gumisak lesznek. Ha kihûlnek, sokkal erõsebben érezni a fokhagyma ízét rajtuk, mint melegen. Páncélostól is lehet sütni (úgy is csináltuk már), de annak hátulütõje, hogy pucolás során nem csak a kezed lesz könyékig olajos, hanem a páncél alól kispriccel az olaj és az egész pólódat és nézheted icon_smile.gif Leginkább ajánlatos meztelen felsõ testtel vacsizni icon_smile.gif icon_smile.gif
A rizses kaját én úgy csinálom, hogy színes kalifornia paprikákat, friss champinont és cukkini darabkákat párolok újhagymával, aztán hozzá a fõtt rizs és a garnéla (de mint a képen látható, jobb híjján borsó és kukorica konzerv is megteszi). Itthon én is csináltam már sokszor mélyfagyasztott, elõre pucolt garnélával (de azt is fritírozzátok elõtte a fokhagymás olajban). Gyorsan elkészülõ étel, ízletes és laktató. Én sóval, borssal, sok fokhagymával fûszerezem, néha szójaszószt is öntünk rá.
Jó étvágyat!

# 1003
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16762 Üzenet linkje2006-10-30 20:33:15 

Nos nem is lenne túl szerencsés egy kis epegörcs, az egész nem ér annyit. De nézd a jó oldalát: a bõség zavarában már is kiesett egy csomó dolog a rostán, ennyivel is könnyebb választani.
De nyersen eheted a paradicsomot? Azért kérdezem, mert tapasztalatom szerint kinn valahogy sokkal finomabb mint itthon.
A grillezést sajnos erre az évre úgy néz ki el lehet felejteni. Nagyon fáj érte a szívem, de hidegben valahogy nem esik jól kinn álldigálni. Bár még lesz egy kis hegyi kirándulásunk a hónap második felében, ott mindig sütögetünk egy kis húst. Bár kis vörösborral már rá kell segíteni, hogy ne fázzunk. icon_redface.gif

# 1004
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16771 Üzenet linkje2006-10-31 07:55:39 

Nyersen megehetem a paradicsomot és a káposztát is. Bár nem ide tartozik, régen a paradicsomos káposzta volt a kedvencem.
Mi röfit vágunk a hétvégén. Ha már úgy is kinn vagyunk, valószínüleg sütök egy kis suvlakit.
Ilyen alkalmakkor általában hp-vel indul a nap. Az egy kicsit átmelegít. Habár a forró teát jobban kedvelem.

# 1005
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16783 Üzenet linkje2006-10-31 10:33:50 

Andi!
Köszi a receptet és az útmutatót! Az eredményrõl majd beszámolok.

Csutek!
A röfivágást mi már régen feladtuk, inkább megveszem a kellõ húsmennyiséget. Persze lehetne ez ellen érveket felhozni, de ezt választottuk. Mi nem is tartunk állatokat, így meg kellene vásárolni a röfit is. De ismerem ezen napok menetrendjét, tehát indíts HP-val. Na ez nekem nem jön be, inkább jó kis forralt bor. icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 66 67 68 ... 139 140 141   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu