Járt már valaki
Yannis apartmannba Moraitikában? Milyen a part?
Minden infó érdekel.
Köszönettel4
Szia, mi voltunk már a Yannis-ban. Nagyon aranyos kis apartmanház, csendes helyen, a sétálóutca vagy fő utca mögött. Általában a Zorbas apartmanházon keresztül közlekedtünk, aminek a sétáló utcára nyílik az éttermi része. Mi a DiasZeus-sal voltunk, és volt megállapodás a két apartmanház között, és használhattuk a Zorbas medencéjét. A parthoz bizony 10 perces séta vezet, -ezt nem mondták- viszont a sziget legöregebb olajfaligetén kell átmenni, ami mondjuk elég elhanyagolt, viszont utána van egy nagy bolt, ahol kunkoát likőrrel köszönik meg a vásárlást, és ha veszel egy fagyit, ami 1 euro és nagyon finom, a partig leérve hűsít. A part Moraitikánál kavicsos, Messongi felé van egy pálmafa liget, és ott nagyon kellemes. 4-5 méter után a vízben már nem bántja a lábadat. végig a parton szórakozóhelyek vannak, minden este valami műsor van, és ingyen látogatható, csak fogyasztanod kell. A BlueLagun túrát ne hagyd ki, de a parton fél áron tudsz befizetni rá, mint ahogy azt az utazási irodák kínálják. Korfu városába 1,50-ért visz be a busz Messongiból, és a végállomáson az információnál a kezedbe nyomnak egy lapot, amint több nyelven rajta van, mit hol találsz. Az óvárost javaslom, Velence mintájára épült, gyönyörű, hangulatos, a halpiac felejthetetlen.Mi direkt a kis kocsmákat kerestük, ahol idős bácsikák ülnek kinn, és olvasgatnak, ott házi sütik vannak, cypuro, grappe, nagyon szuper. Ha nem fértek fel a buszra, ne pánikoljatok, ha látja a sofőr, hogy maradnak a megállóban, 10 peercen belül indítanak másik buszt. Nagyon rugalmasak. A parton sok étterem van,a mi kedvencünk a kikötő melletti, ami hasonlít egy magyar kisvendéglőre, szőlővel van felfuttatva. Családi vállalkozás, és a tulaj fiának a barátnője magyar, Kispesten laknak novembertől áprilisig, jól beszél magyarul, nagyon kedves.
Három éve voltunk, remélem semmi nem változott. viszont az árak jóval húzósabbak, mint a szárazföldön. Az apartmanház mellett volt egy kis ház, remélem még megvan, és egy nagyon idős nénike lakott benne, hatalmas kaktuszai voltak, és mindig megkínált bennünket kaktuszfügével. Isteni volt, az apartman kertjében pedig vagy egy nagy fügefa, amikor mi voltunk, akkor érett. Ahogy a partra mentek, mindenfele találsz lime és citrom, narancs fákat. Még gránátalmát is, mi augusztus végén voltunk, és már érettek voltak, bárki szedhetett belőlük, vadon nőnek.
Érezzétek jól magatokat, remélem tudtam segíteni.
#1677512011-06-29 15:58:20 Válasz a #167463. hsz-ra
Szia!
Nagyon szuper a repülőút, biztosan élvezni fogjátok! Semmi gond nem lehet! Főleg, hogy Malévvel mentek! Én nagyon sajnáltam, hogy most a wizzair-rel mentünk, mert sötét volt oda-vissza, nem láthattam a szigetet a magasból. De 20 ezret azért nem ér meg ez az élmény azt hiszem Kocsi tényleg elég pár napra, nekünk azért kellett 1 hétre, mert későn érkezett/indult a gép, de mi is csak 4 napig használtuk, bőven bejártuk a szigetet, a legdélibb csücskében is voltunk! Messonghi csak a sziget közepe, Korfuvárostól nem messze, és Sidaritól is kb csak 1 óra! Nekünk szerencsénk volt, mert éjszaka egy Sidariban élő autókölcsönző vezetett ki minket a reptérről és Korfuvárostól, és akkor jól megjegyeztük az utat, mert amúgy oda kell figyelni a táblákra nagyon! Van úgy, hogy egyik táblán még ki van írva Sidari, de a következő kereszteződésnél már nincs, szóval a környező városokat is figyeljétek. De ne aggódjatok, eltévedni nem nagyon lehet, minden út Korfuvárosba megy
#1677562011-06-29 16:13:54 Válasz a #167754. hsz-ra
Szia!
Ma voltunk bent az utazási irodába az igazolásért, amivel a repjegyet kiadják majd.
Amúgy most kezdtem el igazából felfogni, izgulni hogy úristen szombaton már repülünk:)
Azt se tudom miket pakoljak még, már azt várom kint legyünk, túl legyünk az összes mindenen:)
Paleokrastia mennyire van messze Sidaritól?
Korfuváros akkor nincs annyira közel. Megnézzük majd a busz közlekedést is, lehet azzal is elmegyünk valamerre:) Majd úgyis alakul.
Üdv Mónika
#1677732011-06-29 18:44:46 Válasz a #167768. hsz-ra
Szia Gégé!Vmikor irtad,hogy van egy tuti gyroszos helyed ,d nem tudtam visszaolvasni annyit,megneveznéd,hogy hol van,meg mi a neve?Ma eldöntöttem,hogy hatodjára is nekivágok kocsival 2 hét múlva...
#1678162011-06-29 23:15:14 Válasz a #167813. hsz-ra
Szia!
Nemtudom, de engem is érdekelne a hajókirándulás, más fakultatív programra be se fizetnék, a hajókirándulás viszont érdekel. Most szombaton repülünk Korfura.
Üdv Mónika
#1678322011-06-30 09:38:27 Válasz a #167816. hsz-ra
Tudtommal nincs Lefkadára hajókirándulás Korfuról.
Van viszont Paxos és Anti-paxos szigetére, és van barbeque- hajókázás, ha jól emlékszem Syvota érintésével.
ajánlom figyelméba annak aki esetleg kocsival vagy motorral átmenne,Lefkadára.Sajnos én inkább kirándulóhajós dolgot keresek.eGREMNI BEACH -RE VAGY pORTO KATZIKIRE kORFURÓL
Sziasztok.Irigylem azt aki most megy Korfura,mi mult pénteken jöttünk haza.Messongi jón tenger apartmanba voltunk,minden szuper volt.Gégé most értettem meg,miért mész Korfura...Nekünk vissza kell menni jövőre.Meg sok mindent nem is tudtunk megnézni két kisgyerekkel.Ha bárkinek van kérdése szivesen válaszolok!
#1679362011-06-30 20:30:21 Válasz a #167932. hsz-ra
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy mennyiért béreltetek autót?
önellátással voltatok, vagy félpanzió?
Megkérdezhetem, hogy miket ettetek?
Repcsivel mentetek? Ja és mennyit költöttetek kb? kártyával hogy lehet fizetni, drágább ha kártyával fizetek? vagy veszek le esetleg vagy nem sokkal?
Köszönöm! Üdv Mónika
Szia.100euró volt 3 napra,önellátással voltunk.Repülővel voltunk és nagyon sok kaját megkóstoltunk,kipróbáltunk több éttermet.A reggelit megoldottuk itthonról vitt kajákkal csak kenyeret vettünk.Kártyával nem fizettünk,és kb 800 eurot költöttünk,négyen de ebbe két kisgyerek.Mikor mentek és hová?