#1709962011-07-26 02:20:25 Válasz a #170927. hsz-ra
2007-ben meg ilyen volt:
Ott ahol a parom ul a sziklan az a kepkocka lathato a video vegen.Szerintem ahova atmasztatok az pedig mar a Megali Petra beach.
#1711282011-07-27 12:25:56 Válasz a #170996. hsz-ra
Tényleg? Na az lehet, hogy az már egy másik partszakasz! És oda más út is vezetett, mint a sziklákon keresztül??? Vagy az utat is eltorlaszolták a sziklák???? Mert most nekem úgy tűnt, hogy csak a sziklákon keresztül megközelíthető. Ennek megfelelően szinte senki nem volt a több száz méteres gyönyörű parton!
#1711322011-07-27 12:50:34 Válasz a #169814. hsz-ra
Most olvastam a kérdéseidet, remélem nem kések a válasszal: Szóval Nidri partja a "szokásos". Nagy kavicsok, szép víz, keskeny és zsúfolt. Szép kilátása van a környező szigetekre. Lefkada többi partja mellett viszont nagyon eltörpül.
Filio apartaman: a célnak megfelel. Nem túlságosan felszerelt és nem is túl szép, ráadásul nekünk a kilátás hátul volt (egy üres megmunkálatlan telekre nyílt a terasz), viszont nem sütött oda a nap, így egész nap ül (hettünk) volna a teraszon (de mi inkább a szebbnél-szebb partokat választottuk). Közel volt minden, így kifejezetten szerettem ott "lakni".
Lefkadára csak úgy érdemes menni, ha kocsit béreltek (ha nem azzal mentek) és bejárni a szigetet keresztül-kasul.....úgy viszont annyira megéri, hogy az ember visszavágyik...mi vissza is megyünk, amint lehetőségünk lesz rá
#1711852011-07-28 01:56:13 Válasz a #171128. hsz-ra
Ahol most a sziklak vannak mi arra jartunk eddig at a kovetkezo partszakaszra.Nem tudom, hogy masik ut vezet-e oda mivel nem is kerestunk.
Szerintem a kovetkezo foton (2008) kb a nagy sotet sziklatol kezdodik Megali Petra beach de lehet, hogy kicsit hatrebb a masik sziklaktol (part kozepen) ami mogotti reszt altalaban nudistak keresnek fel.Mivel pontosan nem tudom mi honnan kezdodik ezert az osszes albumomban talalhato kepem ala Kavalikefta-t irtam mivel igy van kitablazva az ide vezeto ut
mezeiagihoz csatlakozva Fiio ügyben. Én a központisága miatt imádtam a Filioban lakni. Nekünk utcai volt az erkélyünk, hajnalban a kukásautó, és éjjel a forgalom miatt zajos volt, de megszokható.
#1713082011-07-28 19:52:45 Válasz a #171186. hsz-ra
Na igy, a két képet egymás mellett nézve egyszerű a megfejtés: a hullámok elmosták a köveken lévő homokot, aprókavicsot és ezért kerültek felszinre a nagyobb kövek. Kár ezért a strandért, de hát a természet folyamatosan változik és változtatja a dolgokat.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, sehol nem találtam képeket,információt (bár 1 helyen 2db használhatatlan kép volt) Vassiliki kempingről, elhelyezkedéséről, árakról. Szintén Vassiliki: halászoktól friss halat lehet vásárolni? (1 képen a kikötő mellett láttam mérlegeket fára akasztva) Estleg még 1, (tudom az utazós topikba való) lakókocsival az autópálya szerb-mac.-görög milyen kategória, estleg utazott így valaki? Előre is köszi!!
#1713642011-07-29 18:02:59 Válasz a #171356. hsz-ra
Szia! Majdnem minden nap járok arra munkába menet, ha gondolod, beugrom megkérdezni az árakat, csak írd meg priviben, hogy mit kérdezzek (hány fő, milyen autó, pontos dátum, nem tudom, mit szoktak még kempingben kérdezni).
Tudsz friss halat venni, de inkább Sivotában korán reggel...
tudna valaki segiteni ? azt szeretném kérdezni hogy nidritől milyen messze vannak ezek a csodálatos tengerpartok pl milos beach vagy egremni beach és hogy egyszerű odatalálni?
valamint ha valaki busszal megy lefkadára az kb hány orás utazás?
előre is köszi a választ.
#1720832011-08-04 19:53:37 Válasz a #172042. hsz-ra
Szia! Milos beach kb 35, Egremni kb 60 km Nidriből. A NY-i parton szinte sehol nincs tömegközlekedés, (bár többen megjárták busz-stoppolás, gyaloglás kombinációban is) szerintem a legegyszerűbb, ha autót, vagy robogót béreltek...