Hát,tényleg lett itt minden...és mindenkinek van igaza is!Én továbbra is támogatnám az uj topokot,szerintem sok idõt is megtakarithatnánk vele.Nyilván mindenki olvasgatja az egész fórumot,ha szállást,uticélt keres,de ha lenne egy ilyen összesitõ táblázat,csak rákeresne a konkrétumokra,és tudná,érdemes-e egyáltalán tovább foglalkozni az adott szállással.Az idei tapasztalatom alapján,ha elõre meg tudtam volna nézni,másik szállást keresek!!/Az valóban igaz,hogy nem egyformák az elvárások,igények,mi sem vagyunk egyformák!/Nekem személy szerint az egyik legfdontosabb azt tudni,hogy ami le van irva,az valóban ugy van-e?!Ezt nyilván kérdezgethetem azoktól,akik esetleg ismerik az adott szállást,de szerintem egy ilyen táblázat sokat segitene.
Szia Csutek!
Én kértem nyár elején az Andromédától katalógust, de mikor belenéztem már, tudtam, hogy nem utazunk velük. A külön díjak elég durvák.
De azért gondoltam hiszek nekik, ezért Paraliáról akkor mentünk át Makrigialosba mikor azt írták kagylófesztivál lesz. Hát nem akkor volt. Ha ezt elõbb tudjuk, nem szombaton, hanem pénteken a piacra mentünk volna át, mert szeretem a görög piacokat.
Hát róluk csak ennyit.
A felvetésemmel kapcsolatban egyetértek mindenkivel:
1. várjuk meg Jox-ot, hogy mi az õ véleménye (megvalósíthatóság, ötlet létjogosultsága)
2. káoszt és ismétlést nem szeretnék
3. ezek személyes tapasztalatok lennének, ki-ki maga dönt, hogy hisz-e neki: ha valamirõl mindenki csak jót mond, nem lehet talán nagy melléfogás; ha valamiról jó és rossz vélemény van, akkor ott talán érdemes elgondolkodni, "kikérdezni" tapasztalt utastársunkat!
4. két apartman, szállodát egy városban össze lehet hasonlítani, Krétát Korfuval nyilván nem, nem is ez a cél
Más téma:
Hát épp gondolkodóban vagyunk, hová is menjünk jövõre és milyen utazási irodával. Eddig Neckermannal voltunk, annak a színvonalát és árait ismerjük.
A kisebb irodáktól kicsit tartunk, nehogy csõdbe menjenek szeptemberig vagy a végén mégiscsak neckermann-árba jöjjön ki az olcsóbb utazás, csak még olyan színvonalon se.
Repülnénk valamelyik szigetre (esetleg Santorini, Zakynthos, Korfu), ahol egy kellemes önellátó apartmant vagy ellátás nélküli szállodát vennénk célba bérelt autóval a reptérrõl.
Sok változós egyenlet, és ahogy látom, akad buktató bõven, de azért jól is elsülhet a dolog.
Szerintetek ilyen tervekkel melyik uatzási irodánál érdemes kopogtatni? Vagy legyünk bátrak és intézzünk mindent magunk?!
Kíváncsi lennénk a véleményetekre...
Az egyéni utazással szerintem az a baj ezekre a szigetekre, hogy tudtommal csak charter gépekkel lehet repülni oda közvetlenül. Az irodáktól pedig nem igen kapsz repjegyet, ha nem náluk foglalod le a szállást is.
Zakynthoson én az Aeolusszal voltam idén, és semmi komoly probléma nem volt velük. A Lukas apartman pedig kifejezetten klassz, ha szereted a nyugit, és a tenger közelségére vágysz. Kocsit nem muszály a reptéren bérelni, hiszen kérésedre "házhoz viszik" az autót, addíg pedig az árban lévõ transzfer busszal mehetsz. Az élménybeszámolómat emlékeim szerint olvastad, abban minden fontosat leírtam az apartmanról és környékérõl is. Az ára kettõnknek július 27-tõl augusztus 07-ig (12 nap/11 éj) mindennel együtt (szállás, repjegy, transzfer, reptéri illeték, kerozin + biztonsági díj, stornó + baleset, poggyász biztosítás) 190 ezer forint körül volt.
Köszi az infot! Hasonló gondolataim vannak nekem is, a "csak charterjárat megy a szigetekre"-dologra viszont még nem gondoltam! Megpróbálok majd utánaásni, hogy hátha mégis fel lehet jutni a gépre utazási iroda nélkül is. Az ár nagyon baráti, az Aeolusszal már szemezek egy ideje.
Azt elfelejtettem írni, hogy az ár amit írtam, már 12% kedvezményt tartalmazott. Szerintem úgy is nagyon olcsó. Egyébként nem biztos hogy jobban jársz, ha csak repjegyet vásárolsz (amennyiben adnak), mert emlékeim szerint általában 45-50 ezer forint/fõ körül van a repjegy sok irodánál, és erre még rájön a reptéri illeték, biztosítások, kerozin díj. Ha összeadod kb. 80 ezer/fõ csak a repjegy és ehhez jönne még a szállás.
Egyébként az Aeolusnak a legolcsóbbak az útjai szerintem, mert a legtöbb irodánál egy hetet nyaralhatsz csak azért az összegért, amiért itt 11 vagy 12 napot.
Örülök, hogy tetszett a beszámolóm. Megpróbáltam olyan részletesre írni, hogy aki elolvassa az korrekt tájékozódást kapjon a helyrõl, árakról, stb.
Sziasztok!
Tavaly az Aeolussal utaztam és rosszat nem tudok mondani rájuk. Azt kaptam tõlük, amire számítottam. Utazás, szállás rendben volt. Egy dolog azért van, amit tudni kell róluk. Nem minden esetben van magyarul beszélõ kitelepített idegenvezetõjük. Santorínin egy Szlovák lány várt minket, aki nagyon kedves és segítõkész volt, de magyarul nem tudott egy szót sem.Angolul, görögül jól beszélt.
Az idén ismerõseim Kalymnoson voltak velük és õk is így jártak. Nekik sem szóltak elõre az irodában.
Santorínire Pozsonyból indult a gépünk ( 3-an voltunk magyarok a csoportban ) és a transzfert az iroda intézte, benne volt az árban. Nem volt semmi gond.
Máskor is szivesen utaznék velük.
A felvetésemmel kapcsolatban egyetértek mindenkivel:
1. várjuk meg Jox-ot, hogy mi az õ véleménye (megvalósíthatóság, ötlet létjogosultsága)
2. káoszt és ismétlést nem szeretnék
3. ezek személyes tapasztalatok lennének, ki-ki maga dönt, hogy hisz-e neki: ha valamirõl mindenki csak jót mond, nem lehet talán nagy melléfogás; ha valamiról jó és rossz vélemény van, akkor ott talán érdemes elgondolkodni, "kikérdezni" tapasztalt utastársunkat!
4. két apartman, szállodát egy városban össze lehet hasonlítani, Krétát Korfuval nyilván nem, nem is ez a cél
Gíüjtsétek össze, hogy a táblázatnak hány cellája legyen és mik legyenek ezek címei!
Aztán majd átgondolom.
Fõleg azt, hogy hova lehetne egy ilyen oldalt beilleszteni.
Nincs szándékomban utazásiirodákat reklámozni.
Én az utazási irodákat csak érintõlegesen gondoltam megemliteni.Ami miatt nekem ez az ötlet nagyon megtetszett az talán nem, is az ár,ha nem az árért kapott szolgáltatás milyensége./Mint irtam,az árakat talán az ilyen megszállott utazók ugyis követik a megjelent prospektusokból/.Én /csak személyes elképzelésemet tudom mondani/ ugy gondolom,ha valaki volt egy helyen/faluban,apartmanban,szállodában/,visszatérte után 5-10 mondatban leirja,hogy milyen volt a -és itt jönnének a táblázat kategóriái,amit kérdeztél- falu/mivel nem mindegyik olyan ismert,mint mondjuk Sarti/ a part, a szállás,az ellátás/amennyiben igényelt/ az idegenvezetõk,a fak.programlehetõségekTeljesen konkrétan,nevesitve a szállásokat,hiszen a Fórumon ugyis ezekre kiváncsi,aki komolyan keresgél.De ez csak az én elképzelésem...
Nekem ez tetszik így, azt, hogy ki melyik irodával utazott, lehet privibeni is tárgyalni, és így még az árat is oda lehet írni mellé - persze csak aki akarja.
Szóval tényleg jó lenne egyminél több rubrikás táblázat, amibe a lehetõ legtöbb összehasonlítási érvet beírhatnánk.
Jó ötlet ez az összesítés, annál is inkább, mert rövid idõ alatt lehetne áttekintést kapni. Meg sûrítve fontos adatokat. Emlékeztek, idén (is) voltak páran, akik idõhiány miatt egy-egy hely topikjában nap-mint-nap kérdéseket tettek fel, ahelyett, hogy visszaolvasgattak volna. Aztán persze, jóindulattal újra, ismétlésként beírta az információ tulajdonosa a választ. Csak ez plusz munka. Szóval az ilyen "átmeneti" fórumtagoknak is jó lehet, Magunkat meg megkíméljük a folytonos ismétlésektõl. Örülök az ötletnek, és remélem, hogy jövõre is lesz új tapasztalatom amivel - ígérem - hozzájárulok majd az adatbázis gazdagításához:))).
Ugy látom,és nagyon örülök neki,hogy másnak is megnyerte tetszését a dolog.Csak jó lenne,ha segitenétek összeirni- ahogy Jox kérte - a kategóriákat,ki mire kiváncsi,mi legyen benne a táblázatban.
IIoth,bocs,hiszen te vagy ennek a jó ötletnek a gazdája,szóval bocs,hogy igy átveszem a kezdeményezést,csak régen nem irtál,gondoltam,meglököm kicsit a dolgot!!
Tehát,aki szeretne valamit viszontlátni ebben a táblázatban,irjon,mire lenne kiváncsi,mi segitené leginkább a jövõben a helyszin,szállás kiválasztását!!
Akkor én elkezdem, hogy nekem mi a fontos az apartman, vagy szálloda kiválasztásánál:
- Hány személyes apartmanok vannak a házban?
- Az apartmanok/szállodák tisztasága
- Tengertõl (strandtól) való távolsága
- Tengerre nézõ szoba van-e ?
- Közös vagy leválasztott erkélyek vannak?
- Medence van-e?
- Légkondi vagy ventillátor ?
- Milyen ellátást lehet igénybevenni? (reggeli, félpanzió, stb.)
- A szobák felszereltsége (pl. TV, hajszárító, stb.)
- A szállodában/apartmanban van-e hûtõszekrény?
- Mennyire zajos, vagy csendes helyen van?
- Bevásárlási lehetõség milyen távolságban található?
- Tavernák vannak-e a közelben?
- Homokos, vagy kavicsos a tengerpart?
- Lassan vagy hirtelen mélyül-e a víz?
- Tömegközlekedéstõl milyen távol van az épület?
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Lehet folytatni.
Legutóbb kvalcsi szerkesztette (2006-11-29 08:59:08), összesen 1 alkalommal