kicsit furának találtam, hogy kétszer egymás után lennének a kezdések, valószínü az egymást követõ idõpontok közül csak az egyik (második?) idõpont lesz a jó.
Azokban az idõpontokban tényleg vetítik a "Kikelet" címû mûsort, csak éppen egyik sem Peloponniszoszról szól, sõt nem is Görögországban forgatták õket.
Szia Valcsi!
Sikerült megnéznem a filmet. Nekem nagyon tetszett, csodálatos szép tájakat láttam, nagyon érdekes volt. Jó lenne egyszer "kikelet"-kor görögben lenni.
Azokban az idõpontokban amiket én is írtam Peloponniszosz növényeirõl volt szó, de a többi "Kikelet" címû mûsorban nem az lesz.
Nézd meg a http://www.port.hu/pls/w/tv.musor honlapot. Itt be tudod állítani a dátumot, hogy melyik nap TV mûsorára vagy kíváncsi, és azt is hogy melyik adókéra. Én itt szoktam megnézni fõleg, mert a TV újságban nincs minden benne, ezen a honlapon viszont elég részletes infók vannak.
innentõl 2 hét alatt patras, olympia, kalamata, githio (+ mani, tajgetos), monemvasia, tolo, athén, és haza. ez összesen kb 4500 km lesz, kirándulásokkal együtt. üzemanyag 75 000 ft + autópálya díjak 25 000 (a szerb sok, de maradt dinárunk idénrõl). vagyis utiköltség 100ezer. szállás juniusban nem tul drága, ha 2 hét alatt sikerül bejárni az utat akkor 140 000 ft-bol megvan, és ez bõven van számolva. 100 kell költöpénznek kb, mert sok lesz a belépõ meg a tavernázás. vagyis 400-bol nagyon bõven megvan minden, tavaly 450et költöttünk kb. pontosítás heteken belül, de ezt most le kellett ide írnom.
szia,
ez attól is függ, hogy mik a tervek: mit szeretnétek megnézni? mennyit szeretnétek autózni a nyaralás alatt? vagy csak a tengerpart érdekel?
a csendes hely alat mit értesz? egy nyüzsgös város közelében de maga a szállás legyen csendes, vagy teljesen nyugis települést szeretnétek mindentõl távol?
Jövõre a Peloponneszoszra szeretnénk menni nyaraln kocsival.
Négy fõs apartmant bérelnénk csendes helyen,ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném. mistro
A Hellasz.hu Ajánló oldalán van két peloponnészoszi apartman is:
az egyik Stoupában a "Stoupa villák és apartman"
a másik Paralio Astroson a "Panoráma apartman".
Egy-egy hetet szeretnénk eltölteni két különbözõ helyen. Fürödni és nézelõdni is szeretnénk kb fele-fele arányban. Egyszerü légkondis
apartmanra gondoltunk a keleti részen, a másik helyre van javaslatod?
Lehet városban valami nyugis helyen vagy kisfaluban tök mindegy.
Elöre is köszi a segítséget. Mistro
én apartmant sajnos nem tudok ajánlani, de helyet igen. Mi másfél éevvel ezelõtt jártuk körbe (majdnem) az egész Peloponnészoszt. Persze 3 hétbe sem fért bele, ezért kimaradt még így is sok minden, amit szerettünk volna látni. A saját tapasztalataim alapján, én ha mégegyszer mennék, az egyik hetet a Messzíniai-félszigeten, a másikat Tolo környékén tölteném. A keleti part összefüggõ majdnem 200 km hosszú homokos strand, de alig akad jó üdülõhely és Olympián kívõl nem sok a közeli látnivaló sem.
Messzínia csodálatos, ajánlom a Finikounda nevû helyet, rengeteg aranyos, csendes, szép szállás van, mindig vannak szabad kiadó szobák. Vagy a Mánin Stoupát, amit Jox is ajánlott, illetve a nyugati parton Paralia Astrost (ez utóbbin nem voltam, de nagyon szép lehet a képek szerint és ideális a kirándulásokhoz). A nyugati part ritkán látogatott, mert a hegyek miatt nehezen megközelíthetõ, de van egy jó pár csodálatos, eldugott kolostora.
Ha van kedved olvasgasd a "beszámolók" rovatban a "Körutazás a Peloponnészoszon" c. beszámolóm, abból rengeteg infót kaphatsz.
Ha bármi kérdesed van egy-egy hellyel vagy látnivalókkal kapcs., ha tudok, szívesen segítek bármiben.
Szóval én maradnék az egy hét Finikounda és egy hét Paralia Astros-nál (utóbbihoz találsz szállász a lapon is).